reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Poczytalam troche jego fb, nie myslalam, ze mozna sie tak afiszowac ze swoim debilizmem:/ no i te wszystkie kobiety...na co one leca?! ta ostatnia to juz w ogole podziwiam, on ma 4 dzieci, prawie kazde z inna ...na co ona leci? bo ani on przystojny ani madry:/ no i styl ubierania ma taki ze siasc i sie smiac..

Czarodziejko - dziekuje, wiem, ze jeszcze mnostwo czasu przede mna, czekam tylko na dzien jak te wszystkie doly mi mina, bo strasznie sie mecze:(

reklama
Ollena wiekszosc z nas ma tak w ciazy, przynajmniej na jej poczatKu...jakby nie bylo czeKa na "rewolucja"..mysle ze hormony to jedno a podswiadome obawy "jak to bedzie"- to drugie...takze chyba to natulane w ciazy!!!!! Bedzie dobrze-zobaczysz!!!!!
A powiedz mi na kiedy masz termin porodu?????

Czarodziejko na 17 maja (moje urodziny:)). Wiem, ze minie mi to, ale w poprzedniej ciazy nie mialam takich nastrojow, teraz jest masakra...
Ale dzieki za mile slowa:)

ollena to bedzie dzidzius wiosenny!!!! Super!
...i taK jak piszesz zleci migiem..dopiero JaGienKa byla w ciazy..a juz tuli swoja Laurusie...a u Ciebie jak takie nastroje, moze wiecej hormonkow a to zwiastuje babaczKe:))))))) no trzymam Kciuki? bo rozumiem ze celowanie bylo na dziewczynKe?

Kinga a co on takiego napisal?
napisał cytuję: "Żona musi dawać mężowi ! Co najmniej 2 razy dziennie ! Wystarczy !"

właśnie to napisał i zrobił się szum.. taki że aż go na rozmowę do DDtvn zaprosili aby wyjaśnił hehehehe

JAK DLA MNIE KOBIETA ZE SWOIM MĘŻEM TO POWINNA SIE KOCHAĆ NAWET WIECEJ NIŻ TYLKO 2 RAZY ;) JEŻELI TYLKO JEST MOŻLIWOŚĆ! :) SEKS TO CZYSTA PRZYJEMNOŚĆ. SZUM SIĘ ZROBIŁ A WIADOMO ZE WISNIEWSKI ZAWSZE BYŁ SZCZERY I BEZPOŚREDNI. JA DO NIEGO NIC NIE MAM W TYM TEMACIE BO SAMA JESTEM SZCZERA AZ DO BÓLU ;>

KinGa mozna byc szczerym do bolu ale jednoczesnie miec wyczucie...mozna tez mowic co sie mysli albo byc po prostu chamem, ktory papla co slina na jezyk przyniesie....to wszytsko nazywa sie GRANICA ktorej nie powinno sie w pewnym miejscu przeKraczac...ja jestem osoba bardzo tolerancyjna ale pan W jakos mi nie podchodzi...po prostu nie jest z mojej bajKi...i takie wypisywanie o dawaniu d, a niby kobieta to zwierze ze ma sie nadstawic , no pliiissssss
zreszta Szkoda poswiecac czas na pisanie o nim!

Czarodziejko zgadzam sie z Toba... szczerosc a szczerosc to roznica. A niech sie ludzie kochaja nawet i 10 razy dziennie a haslo, ze kobieta powinna? Szczyt szcztyow. Chyba bym na miejscu tej jego panienki wypralabym za to po gebie... ciekawe co opowiadam w DDTVN na ten temat, podobno przekrecil kota ogonem.
Czarodziejko mialo byc celowane w dziewczynke, ale owu zamiast 14dc wypadla w 9 dc w poludnie, a przytulanko bylo w 7 i 9 dc. Wiec ja stawiam na chlopca:)

witam sie po weekendzie
i tez dziekuje za mile slowa
to zawsze tak milo i cieplo na duszy

czarodziejko wszystkiego dobrego z okazji rocznicy slubu

podpisuje sie pod slowami Jagienki ze fajna duszka z ciebie
i szkoda ze nie mozemy sie spotkac
chociaz moze kiedys kto wie

kosmo juz daje recepte na test
czyli bierzesz czerwona kapuste i kroisz najlepiej zrob to wieczorem
a rano ja tylko ugotujesz
wiec jak rano wstajesz siusiasz
i idziesz do kuchni gotowac ta kapuste przez 10min od zagotowania
tyle wody wlewasz zeby kapuste przykryc
odcedzasz i najlepiej jak troszke ostygnie ale nie do zimna
i mieszasz tyle samo soku co moczu
jak wyjdzie roz lub czerwien to chlopczyk
a ja nie zmieni koloru i bedzie taki ciemny fiolet to dziewczynka

Mala mi gratuluje synka

reklama
Może Was zanudzę swoimi wywodami ale musze napisać - postanowiłam częściej robić testy owu żeby dokładnie wychwycić skok LH.
Ponieważ od rana boli mnie podbrzusze i pojawił sie śluz płodny (rozciągliwy) zrobiłam test w południe- negatywny, potem o 16 - bez zmian i teraz o 21:15 i co?? Prawie identyczne kreski czyli można powiedzieć że za jakies 6h bedzie pozytywny (jak bede szła spać ok.1 też zrobie test chociaż wiem że o tej porze sie nie robi). Boli mnie strasznie podbrzusze i jajnik :-)
Zatem wyliczyłam że jeśli od dziś w nocy liczyć 24-36h do owulki to odstęp od ostatniego przytulania do owulki byłoby dokładnie 3-3,5 dnia :-) Kurde mam nadzieje że temperatura tak właśnie wskarze a w środe na 10 ide na monitoring żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł :-)

Jesli wyjdzie tak jak to powyliczałam to tylko czekać do dnia @ i testować - oby plemniki przetrwały

Teraz jak spojrzałam w poprzedni cykl to sie zgadza z temperaturą bo 17dc test owu o godz. 10 był negatywny ale juz o 14 kreski były takie same licząc 24-36h owulacja powina wystąpić między godz 14 18dc a 2 w nocy 19dc i tak też pokazała temperatura :-) Tylko że wtedy ostatnie staranka były w nocy 13/14dc (czyli za długi odstęp od owu bo 4,5-5dni) a teraz staranka były z 14/15dc ale test pozytywny wczesniej wyszedł :-)
Tak sie pocieszam a co z tego wyjdzie - zobaczymy (jestem dobrej myśli):-)

Do góry