reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

beatko dziekuje:-) musze tylo teraz dorwac kapuste i testuje. aha -czy wazne jest kiedy sie go robi? bo ja dopiero w 5tygodniu jestem

nullka zycze zeby wszystko poszlo po Twojej mysli- czuje ze sie wstrzelisz idealnie tak jak ja i cykl bedzie owocny;-) nullka a dlaczego zakladasz ze owulacja wystawi dopiero najwczesniej za 24godziny? jak na tescie wyszly 2 kreseczki to owulacja moze wystawic nawet i za godzine. dla mnie w tym cyklu w ktorym zaszlam w ciaze jak nigdy owulacje mialam tego samego dnia co wyszly 2 kreseczki (w poludnie testowalam, a wieczorem mialam bardzo silny bol podbrzusza, a nastepnego dnia nic juz bolalo i sluzu juz nie bylo i druga kreseczka jasniejsza)

reklama
kosmopolitan dlatego tak twierdze bo obserwuje swoje cykle od kilkunastu miesięcy mierząc temperaturę (w tym w pół roku z testami owu) i za każdym razem to sie sprawdza (gdybym w zeszłym cyklu owu miała tego samego dnia co wyszedł pozytywny test to też byłyby szanse na ciąże a był moment że sie łudziłam ale jak tu opisywałam to dziewczyny pisały że owu patrzac na temperature było później niz test pozytywny). I teraz widzę że to sie sprawdza (zresztą na testach owu jest napisane że od pozytywu do owu 24-36h). Aaaa i u mnie podbrzusze boli mnie już przed testem owu pozytywnym i po teście przez kilka dni więc na mnie ten wyznacznik nie działa ;-)
A Ty jak robiłas testy to z dokładnością do godziny wiedziałaś kiedy wyszedł pozytyw? Bo mogło byc tak (to tylko przykład) że pozytyw wyszedł Ci o 15 bo tak robiłas test a tak naprawde mógł byc 12 a nawet wiecej godzin wczesniej) i stad wydaje Ci sie że owu była tego samego dnia.
Dlatego ja chcąc wyłapać ten moment (co mi sie udało ) robiłam dzis test 3 razy i wiem że dzis w nocy bedzie pozytywny . Zrobie jeszcze przed pójsciem spać czwarty ;-)

A ten test z kapusty to z tego co pamiętam chyba robi sie po 10 tygodniu (ale może sie myle?)

nullka ja nie zarzucam ze Ty zle liczysz z ta owulka tylko bylam ciekawa na jakiej podstawie tak twierdzisz:tak: bo u niektorych dziewczyn z planowania to sie nie sprawdzilo ze owu dopiero po minimum 24godzinach. pisalam juz wczesniej ze np.moja dobra kolezanka ktora testy robila non stop (3 razy dziennie) i zawsze u niej wychodzil po poludniu pozytywny, a juz w nocy miala owulacje (ona badala sobie szyjke i temperature).
a u mnie moglo byc tak jak ty mowisz- ze gdybym test zrobila rano to moze tez juz by byl pozytywny? w kazdym razie wczesniej robilam poprzedniego dnia tez po pludniu i byla jedna baldziutka kreseczka zreszta taka jak w poprzednie dni. ja zawsze testowalam po poludniu bo ktos mi powiedzial ze lepiej nie robic z porannego moge bo wtedy jest wyski wskaznik hormonu i wtedy wynik zafalszowany.
nullka tak czy inaczej trzymam mocno zasisniete kciuki zeby sie udalo:-)

Czesc MatKi:)))))
Wooow ale nam udosKonalili forum...i pisanie postow;)))
NullKo, Kosmo- ja tez tesciory owulKowe robilam kilka razy dziennie i mi pierwszy bladzioch wyszedl 14dc watpliwy, 15dc rano dwie kreski, takze uznalam ze owulka byla 15dc a ostatnie przytulanko 12dc rano...u nas widocznie byl to za maly odstep..i chlopaczKi mojego meza przetrwaly:))))

Poza Tym w nocy tak lalo...mamy okno w dachu i zawsze jak pada to bardzo slychac...i to tez mi przeszkadzalo...chociaz na ogol lubie ten dzwiek..

Tusia widze ze jeszcze chcesz "zawalczyc" o corcie??? Czy sie myle::))));-)
co do testu chyba najlepsze sa te clearBlue...niestety drogie....ja uzywalam takich z allegro ale mysle ze one o kant doooopy potluc, lepiej chyb zainwestowac...albo isc na monitoring

reklama
Czarodziejko Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy slubu.
Nullka no to trzymam kciuki za odpowiedni odstep od owu i dziewczynkowa fasolinke.
Ja dzis zadzwonilam do mojego gina bo zaczelam sie martwic tym ,ze ostatnio nie udalo mu sie dokladnie zbadac glownych naczyn krwionosnych. Teraz sie juz nakrecam i mysle o tym co by bylo gdyby:sorry: No i moze uda sie nam zrobic usg jeszcze w czwartek a jak nie to w przyszlym tygodniu. Och trzymajcie kciuki za ta moja pindzie mala:baffled:

Do góry