reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kosmopolitan nie wiem czemu odebralas mój post w ten sposób że ja myślę że Ty mi coś zarzucasz. Odpisalam tylko jak jest w moim przypadku w końcu jesteśmy tu po to żeby się wspierać i dzielić doświadczeniami :)
Nawet tu wśród nas widać że na każda z nas i testy inaczej działają i oznaczają owu w innym momencie .

Mam pytanie jeśli nawet owu wystapilaby wcześniej czyli np 2,5 dnia od ostatnich starań a wcześniej codziennie było to może mimo tego przezyja plemniki z dnia poprzedniego? Tak sobie gdybam bo koleżanka ma córkę z codziennego
sexu zakończonego 2 dni przed owu ;)

A z tym testem na płeć pomylilam pewnie z tym z allegro bo tamten się chyba robi po 10tc ?

Śmieje się bo razem z przyjaciółką staramy się o dziecko tylko ona poluje na synka bo córkę ma pierwsza. I tak się wspieramy :)

reklama
Nullka wszystko jest mozliwe;-) na pewno codzienny sexik zmniejsza ilosc meskich plemniczkow. A jak twoje odczucia? Myslisz ,ze juz po owu?

Już sama nie wiem napewno będzie dziś tylko dla mnie ma znaczenie czy było rano czy wieczorem bo jak rano to jest 2,5dnia a jak wieczorem to będzie 3dni . Nie ma dziś mojego lekarza od monitoringu i korci mnie żeby do innego dziś jechać żeby mieć pewność tylko nie wiem czy znajdę jakiegoś.
Napewno dziwnie się dziś czuje mdli mnie jakoś nawet kawa mi nie smakowała . Czuje że to dziś tylko pytanie kiedy bo jak widać dla mnie to wazne . Podobno męskie żyją tylko ok 24h ale znając moje szczęście ;)

.mamy okno w dachu i zawsze jak pada to bardzo slychac...

Mam to samo...:baffled:

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!! Jeszcze wielu lat razem w szczęściu i miłości kochana :-)

hej

ja w czwartek połówkowe mam :D dam znac

Trzymam kciuki chociaż jestem pewna że wszystko gra ;-) wyproś jakąś fotkę niuni :tak:

serducho jest na TAK rozum na NIE :sorry:

Posłuchaj głosu serca :tak::-) ja tak zrobiłam i nie żałuję ;-):happy:

zaczelam sie martwic tym ,ze ostatnio nie udalo mu sie dokladnie zbadac glownych naczyn krwionosnych.

Nie martw się,ja miałam podobnie,na połówkowym Laura tak się ułożyła że nie widział odejścia głównych naczyń w serduszku,kazał po prostu skontrolować za 4 tygodnie-wsio było ok!!:tak:
Fakt,że nie udało mu się zbadać nie oznacza że coś jest nie tak :happy:

Ja walczę z małą od 7.00 żeby zasnęła chociaż na pół godzinki,tyle muszę zrobić a nie chcę żeby leżała i płakała a ona jak na złość na rękach śpi-jak tylko chcem ją odłożyć-pobudka :dry:
Jeszcze dzisiaj muszę iść załatwic chrzciny do biura parafialnego...mam nadzieję że do 16.00 przestanie chociaż padać :unsure:

Mam pytanie jeśli nawet owu wystapilaby wcześniej czyli np 2,5 dnia od ostatnich starań a wcześniej codziennie było to może mimo tego przezyja plemniki z dnia poprzedniego? Tak sobie gdybam bo koleżanka ma córkę z codziennego
sexu zakończonego 2 dni przed owu ;)

Śmieje się bo razem z przyjaciółką staramy się o dziecko tylko ona poluje na synka bo córkę ma pierwsza. I tak się wspieramy :)

NullKo doKladnie tak jest jak piszesz wg teorii WojciKa!!! ze przy czestym sexiku nawet 2 dni przed owu powinny przezyc te pleniorki z 3 dni przed owu...bo one sa juz na miejscu..a te 2 dni przed owu juz nie zdaza w tej sytuacji dotrzec do jajeczka jesli dojdzie do zaplodnienia,...no chyba ze facet ma tak slabe nasienie ze plamniki krotko zyja wiec nawet te oczekujace moge po prostu polec i wtedy moze dojsc do zaplodnienia przez plemniczka z sexiku 2 dni przed owulka..
mam nadzieje ze rozumiesz bo nagmatwalam:))))))
Fajnie ze masz takie wsparcie jak kolezanka:)))) ktora zreszta takze sie stara o bejbiątKo..Zycze Wam obydwu aby marzenia sie spelnily:)))

Tusia- ja gdzies tam pod moja kopułką tez tak mysle ze teraz nie czas na dziecko ze juz nie chce, ze to kolejne uwiazanie...rozumiesz..a z drugej strony.//gdzies tam serce kusi....no ale na te chwile jednak rozum bierze gore:)))))

JagienKo dziekuje za zyczenia!!!!!
A jak tam synKowie....zdrowi????

AneczKo przeKonana jestem ze z Ninka wsio oK....ale fajnie zobaczysz swoja malinke:)))))

Dziekuje wam kochane za wsparcie.:tak: Mam nadzieje,ze Ninka ulozy sie inaczej na tym kolejnym usg i bedzie dobrze.
Monico zapomnialam napisac Trzymam kciuki za Twoje usg polowkowe:tak:&&&&&&&&&& Napisz koniecznie co u Ciebie slychac:tak:
Jagienko dzieki;-) No i wlasnie jak tam dzieciaki, zdrowe? Co do spania Laury to ja bym po prostu dala spokoj jej i sobie. Wiesz jak? Kup sobie chuste, zapakuj mala i rob co chcesz. Ona sie nauczy spania i moze z czasem jak bedzie miala swoj rytm to latwiej z chusty przelozysz ja do lozeczka czy lezaczka. Teraz widze ,ze meczysz sie i Ty i ona bo Ty sie martwisz ,ze ona nie spi , ze nic nie zrobione a wiadomo ,ze niunia tez odbiera twoje nastroje , nawet jesli Ty po sobie ich nie pokazujesz. Ja przy Antku przetestowalam chuste i bylam zaskoczona tym jak mozna sobie z nia ulatwic zycie.Jak nie chcial spac w lozku to buch go w chuste a jak w koncu zaczal spac ladniej to juz sie tak nie wybudzal nawet w lozeczku.

A jak tam synKowie....zdrowi????

Jagienko dzieki;-) No i wlasnie jak tam dzieciaki, zdrowe? .

Tfu! Tfu!! Dawidek już od poniedzałku chodzi do szkoły a Olego planuję wyprawić jutro :tak:

Co do spania Laury to ja bym po prostu dala spokoj jej i sobie. Wiesz jak? Kup sobie chuste, zapakuj mala i rob co chcesz. Ona sie nauczy spania i moze z czasem jak bedzie miala swoj rytm to latwiej z chusty przelozysz ja do lozeczka czy lezaczka. Teraz widze ,ze meczysz sie i Ty i ona bo Ty sie martwisz ,ze ona nie spi , ze nic nie zrobione a wiadomo ,ze niunia tez odbiera twoje nastroje , nawet jesli Ty po sobie ich nie pokazujesz. Ja przy Antku przetestowalam chuste i bylam zaskoczona tym jak mozna sobie z nia ulatwic zycie.Jak nie chcial spac w lozku to buch go w chuste a jak w koncu zaczal spac ladniej to juz sie tak nie wybudzal nawet w lozeczku.

Myślałam o chuście ale boję się ze nie będę umiała jej poprawnie zawiązać :sorry: bardziej skłaniałam się ku nosidełku...Ona najbardziej lubi spać w takiej pozycji jak ją noszę do odbicia,kładzie główkę mi na ramieniu i zasypia :-) Uwielbiam ją tak nosić tyle że mam wolną tylko jedną rękę i kręgosłup wysiada :baffled:

Jutro pierwsze szczepienie małej...6 tygodni zleciało :szok:

Jagienko ja mialam taka chuste bez wiazania, bawelniana. Kupuje sie ja dopasowana do swojego rozmiaru. No ale nosidlo chyba tez moze byc bo w tych baby bjorn mozna od miesiaca nosic dzidzie.

reklama
Te Baby Bjorn są strasznie drogie :no: no i nie bardzo wiem czym kierować się przy wyborze...brak mi doświadczenia...
A może masz jakiegoś linka do tej chusty? W niej chyba dziecku wygodniej a skoro nie trzeba wiązać to może się skuszę :tak:
W załączniku kluska w swojej ulubionej pozycji do spania ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry