reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nullka u mnie przezroczysty byl w dniu owulacji i tylko wtedy. A testy sa rozne i chyba roznie wychodza. U mnie akurat te z rossmana pokazywaly najpierw blada kreske na 4dni przed a mocna juz na dzien przed owu.

reklama
moja kolezanka zaszla w ostatni dzien @ i ma synka z tego

Czarodziejko witaj
ja zagladam czesto
tylko czasami nie mam o czym pisac
a nie chce watku zasmiecac bzdurami
bo to jednak o planowaniu ma byc
a ja teraz pokoik dla malej uzadzam
tzn narazie wszystko kupuje
to wyglada na to ze ja zasmiecam watek bzdurami:)))))
w koncu ja ani nie planuje ani sie nie staram
placzacy.gif

A tak serio to przestan Beacia z tym zasmiecaniem...braKuje tu ciebie!!!!!
wiadomo ze o samym planowaniu nie da sie gadac....zawsze pojawi sie jakis inny watek....
ciekawa jestm jak wyjdzie pokoik Hanusi:)))

czarodziejka nie zasmiecasz
fajnie ze jestes
ale ja kiedys mialam opierol na innym forum ze mam pisac na temat bo zasmiecam
i wzielam sobie to do serca
nie trzeba mi dwa razy mowic
a ze jestem gadula w realu to zaprzestalam sie tam udzielac
i dlatego teraz tu z dystansem pisze o *******ach
zeby mnie nikt nie okrzyczal :-(

co do pokoiku to sama jestem ciekawa jak wyjdzie
mam go narazie w glowie
jak chcesz to pokaze szczegoly

wszystkie mebelki beda biale
takie lozeczko mam

posiel taka

szafy i komody jeszcze nie mam ale mam na oku

firanka ta

zyrandol ten

naklejki nad lozeczko te

dywanik jeszcze nie mam i mam dylemat ktory
ten lub ten:

to wszystko juz mam
ale nie zaczynamy jeszcze roboty
bo mysle ze za wczesnie
tak w grudniu moj mowi ze zacznie pokoik robic

Ostatnia edycja:
.....to badzmy we dwie gaduly!!!!!! jak widzisz ja tez lubie gledzic:))))
jejciu jakie cudne rzeczy..jakie piekne dziewczynkowe:)))) w takich chwilach to Wam zazdraszczam tych cipulek...ale tylko w takich:))))))))) fajne te zakupy rozowe...zwlaszcza jak sie ma pierwszych chlopaczkow:))))Mysle ze pokoik bedzie mniamusny!!!!
cudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aha///ja uwielbiam biale meble!!! tez coreczce zrobila bym biale z dodatkami rozowymi!!!!:))))
kiedy masz zamiar kompletowac?:)

Beatko ja popieram Czarodziejke. Pisz tu dalej. Przeciez mozemy sobie pogadac o roznych rzeczach tak przy okazji. Pokoik zapowiada sie super. Ja tez mam slabosc do bialych mebli. Lozeczko bede miala biale i chyba niektore szczebelki zrobie kolorowe np. zielony , rozowy, fioletowy ale tak kilka tylko. Pokoj ma duza biala szafe z ikei i reszta tez bedzie jasniutka. Nie wiem jeszcze jak z kolorem scian bo teraz tam sa brzoskwiniowe i nie wiem czy zmieniac np. na jasno niebiesko:confused:
Wracajac do rozmowy o naszym gadulstwie to Czarodziejka musi tu byc ,zeby nam umilac pogawedki i wprowadzac mila atmosfere a my musimy chyba zostac bo nam sie udalo i chyba sie przydamy tym co planuja;-)

Beatko oczywiscie ze brakuje Ciebie tutaj- szczerze powiedziawszy to ja kojarze ten wątek glownie z Toba;-)
slicznosci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! matko jaki piekny bedzie pokoik:-) marze by tez moc wybierac takie kolorki dla mojego dziecka.
a tak w ogole to musze Wam powiedziec ze odkad zaszlam w ciaze to juz nie mam takiego parcia na corke- tzn nadal marze zeby to byla coreczka ale juz nie ma we mnie takiej opcji "oby tylko nie chlopak" ... dziwne , co? przeciez od tylu miesiecy robilam tyle zeby zwiekszyc prawdopodobienstwo spodzenia coerczki a teraz taka reakcja. to dobrze, przynajmniej nie bede az tak bardzo rozczarowana jak sie okaze ze to jednak chlopak....

Beatko przypomnij prosze o tej kapuscie (jak sie robi i kiedy) i podeslij link do tego testu na plec? chociaz nie wiem czy go kupywac bo u Ciebie to bylo pol na pol.

czarodziejko Ty to w ogole musisz sie udzielac bo dajesz mega pozytywna energie:tak:

aneczko -dobrze mowisz!

Tak tak popieram Czarodziejka jak wyjechalas to tu naprawdę był mały ruch i Ty Beatko też nie mów o gadaniu bzdur bo jesteś tu potrzebna :)

Ja po monitoringu jestem i tak: endometrium 12mm jak to powiedział Pan doktor ŚLICZNE a pęcherzyka znowu w lewym jajniku ale ma dopiero 14,5mm więc weekend raczej starankowy będzie.w niedzielę jadę znowu na monitoring i zobaczymy jak rośnie. Narazie dziś i jutro wieczór czyli 13 i 14dc przytulanka a w niedzielę zależy co pokaże usg . Kreską na teście owu narazie tak samo lekka. Dziś mój lekarz powiedział że trzyma kciuki i jak mi się uda z tą córeczka to będę musiała mu opowiedzieć jak wyglądały te starania bo on mówi że zawsze jest szansa 50/50

Witam kobietki
Ja tez podczytuje ale zabrac sie nie mam kiedy za pisanie :) A co do planowania i testów to sie nie wypowiadam, bo u nas za 1 razem pofolgowania sie udało i tylko chiński, gorący klimat plus odstęp od owu brałam pod uwagę...

Co do zajscia w ciąże zaraz po okresie to ja jestem przykładem...zaszłam z synem w 8 dniu cyklu ....Lekarz mi powiedział, ze doszło u mnie do bardzo szybkiego dojrzewania pęcherzyka na skutek silnego podniecenia i braku sexu przez dłuższy okres.....tak było bo z moim męzem mielismy małe rozstanie i faktycznie to było nasze pogodzenie po kilku miesiącach rozstania. Jak widac da sie.....Noi oczywiscie syn...

A propos to dzis sniłam , że w ciązy jestem......ale jakos na wspomnienie mdłosci to sie rano cieszyłam że jednak nie....

Beatko, przepięknie to wymysliłas.Jak to qwszystko współgra ze sobą....widać, że marzyła Ci sie córcia....Ja niestey nie mogłam tak planować, bo poki co mam dwojke w pokojui musiał byc taki bardziej chłopięcy :(
A zdjecia czarodziejko cudne....Jagienko malutka słodka.....Cosmopolitan- gratuluje i trzyamam kciuki za dziewczynkę...

U nas Ola znów chora, znów w domku a wczoraj w zabawie Dominik jakos przekreił jej rączke i o 23 jechalismy na pogotowie bo myslelismy ze złamana....na sczescie skrecona ale ma szyne na tydzień.....:(

reklama
Zagladam z wieczora...
jaKas dzisiaj "sflaczala" jestem...moze to przez pogode...caly dzien bylo szaro...troche Padalo...no ale bylismy z maKsiem na dworze, pograbilam liscie a maKsio wrzucal do wiadereczKa..:-D
musze Wam cioteczKi pochwalic mojego synKA...BO dzis caly dzien siusial w nocniczeK:)))))))) Maciej w jego wieku nie chcial nawet siadac na nocnik a maksio dopuki nie zrobi siusiu nie schodzi:)))))fajnie jakby sie udalo go odpieluchowac juz teraz!!!!!

Do góry