reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witajcie kochane
na początek kilka słów o mnie, przez prawie 5 lat łykałam Yasminelle, 01.09.2011 dostałam @ - ostani z odstawienia, kolejny przyszedł 05.10.2011 więc cykl był 34 dniowy. Już po odstawieniu staraliśmy się o dziecko. Pierwszy cykl starania był bezowocny:( Teraz zaopatrzyłam się testy owulacyjne LH TEST zakupiony w aptece. Według ulotki powinnam zacząć robić testy od 22.10.
Stosowała któraś z Was te testy u kogoś zaowocowało to dzidziusiem?Dodam, że pragnę mieć córusie, a najbardziej chcę zostać matką...

anidziak oczywiscie nie ma co sie nakrecac zeby potem sie nie rozczarowac, ale uwazam ze szanse sa bo z ludzkim cialem nigdy nic nie wiadomo;-) moja przyjacilka zawsz miala cykle okolo 30dniowe, zawsze mniej wiecej wiedziala kiedy ma owulacje- czula bol owulacyjny (lekkie klocia w polowie cyklu), zawsze miala duzo sluzu plodnego. jednak w druga ciaze zaszla niewiadomo jakim cudem;-) sex miala tylko jeden raz, 2 dni przed okresem:tak: innego sexu nie bylo, nawet w poprzednim cyklu bo jej maz przebywal w belgii, a wtedy wrocil na 2dni. w tamtym momencie moja przyjaciolka za zadne skarby nie chciala miec wiecej dzieci bo miala 3miesieczna coreczke, w dodatku byla sama (maz wiecznie za granica). dlatego ten sex bez zabezpieczenia przed samym okresem uznala za 100% bezpieczny:-D
po tych 2 dniach dostala okres, ale miala go tylko dwa dni, ale pomyslala ze to od stresu, przez ciagle zarwane nocki. no ale za miesiac okazlo sie ze jest w ciazy:tak:

miq jezeli wczesniej nie robilas testow owulacyjnych to w pierwszym cyklu mozesz nie wstrzelic sie w 3-2 dni przed owulacja (to na dziewczynke). ja mniej wiecej 5 miesiecy robilam co miesiac testy owulacyjne i widzialam kiedy pojawia sie druga kreseczka i z jaka intensywnoscia i kiedy moge spodziewac sie owulacji. oczywiscie nigdy nie wiadomo jak dany cykl bedzie wygladal i wszystko moze sie przesunac, ale warto miec jako taka orientacje.
no ale poczatek proponuje przytulac sie do czasu pojawienia sie drugiej kreseczki (nawet jasniutkiej).

Ostatnia edycja:
kosmo-to jak mała miala 3mies.to koleżanka juz miała miesiączkę po porodzie.?
bo tak napisałaś to zrobiłam oczy ja sobie ostatnio pazwalam na 2-1 dni przed @ i ostatnia @ tez tylko 2dni:baffled:

No tak co prawda nie wiem jak to mozliwe ale slyszlam nie raz o tym ,ze mozna nawet w trakcie okresu zajscw ciaze. Nie wiem jak przed @ i w @ plemniki przezywaja do owulacji:no: ale takie cuda sie zdarzaja.

kosmopolitan u mnie nie sprawdza sie to co napisałas że trzeba zaprzestać sexu od pojawienie sie drugiej kreseczki (nawet jaśniutkiej) Już długo robie testy i nawet jak owu miałam 17-20dc to kreseczka jasna pojawiała sie nawet w 9dc więc....
W tym cyklu robie testy z apteki LH VITAM i mam drugą kreskę jaśniejszą ale zero śluzu płodnego (tylko wilgotno) Dziś idę na monitoring i zobacze ile ma pęcherzyk (narazie czuje że to bedzie z prawego jajnika tym razem ale zobaczymy)
W poprzednim cyklu w 16dc pęcherzyk 23mm a pękł prawdopodobnie 18 lub 19 dc czyli kurde musiał być gigant.
Dziewczyny oświećcie mnie w dwóch sprawach jak możecie (szczególnie te co im sie udało i stosowały testy owu oraz badały śluz)
1. Robie testy owu 2 razy dziennie - żeby być pewniejszą dokładności skoku LH czyli pojawienia sie dwóch grubych krech. Czy pozytywny test oznacza że owu juz jest czy ona nastąpi za 24-48h? Bo np. test popołudiu wyjdzie jeszcze negatywny a juz wieczorem pozytywny to znaczy że owu bedzie na drugi dzień lub za 2 dni? Czy jeszcze tego wieczora?

2. Czy pojawienie sie śluzu rozciągliwego (płodnego) oznacza że owulacja tuż tuż czy może zaczynają sie dopiero dni płodne ale owulacja jeszcze daleko? Chodzi mi o to czy w dniu pojawienia sie płodnego śluzu powinnam współżyć na dziewczynkę czy juz nie?
Wiem że głupie pytania ale w kwestii śluzu jestem noga ;-)

moja kolezanka zaszla w ostatni dzien @ i ma synka z tego

Czarodziejko witaj
ja zagladam czesto
tylko czasami nie mam o czym pisac
a nie chce watku zasmiecac bzdurami
bo to jednak o planowaniu ma byc
a ja teraz pokoik dla malej uzadzam
tzn narazie wszystko kupuje

reklama
tusia moja kolezanka od poczatku nie karmila piersia wiec dostala okres bardzo szybko. dla ciekawostki powiem ze ja zostalam splodzona 2 miesiace po narodzinach mojego brata:) miedyz nami jest 11miesiecy roznicy:)

nullka u mnie tez sie nie sprawdzilo ze trzeba zaprzestac przytulanek po pojawieniu sie drugiej kreseczki (jasniutkiej) bo w tym miesiacu co zaszlam w ciaze praktycznie od 7dc ja mialam (az do 13dc byla taka bladziutka). ale w poprzednich cyklach pojawiala sie 11dc i owu byla 14-15dc.
ale na poczatku jak ktos nigdy nie robil testow i nie zna wlasnego ciala i stara sie o coreczke to lepiej skonczyc w takim momencie.
co do Twojego pierwszego pytania- zawsze testy (te z allegro) jak wskazywaly u mnie druga gruba kreche to owu byla nastepniego dnia (no przynajmniej tak mi sie calyczas wydawalo). tylko tego jednego miasiac w ktoym zaszlam w ciaze owulacja pojawila sie prawdopodonie tego samego dnia wieczorem. ale powiem Ci ze moja kolezanka ktora tez sie starala o dziecko i ktora mierzyla temperature i szyjke to powiedziala ze u nej zawsze jak pojawialy sie dwie kreseczki to owulacja byla w tym samym dniu (ona badala szyjke i tempeature).
co do 2 pytania- tez mi sie zawsze wydawalo ze jak jest sluz plodny to oznacza nadchodaca wielkimi krokami owulacje. jednak u mnie sluz plody (rozsciagliwy ale nie przezroczysty) pojawil sie juz zaraz po okresie (czyli ok 7dn cyklu a owulacja byla 14dc). u mnie tylko jeden raz zauwazylam sluz przezroczysty, a tak caly czas byl taki metny, ale rozciagliwy (a badalam sie non stop od poczatku cyklu). jedyne co wiem napewno o moim sluzie to ze nastepnego dnia po owulacjii nie bylo nic rozsciagliwego, tylko bialy i lepki. wtedy tez nie bylo juz zadnych boli podbrzusza i druga kreska na testach byla juz lekko jasniejsza.

nullka a Ty masz sluz na zewnatrz? bo ja nigdy nie mialam i bylam przekonana ze cos ze mna nie tak, ale jak poczytalam jak prawidlowo powinno badac sie sluz (czyli wewnetrznie, bezposdrenio z szyjki) to dopiero wtedy sie dowiedzialam ze mam sluz:)

Ostatnia edycja:
Do góry