reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

daria ja wlasnie uzylam w tym ostatnim cyklu i wlasnie one u mnie ideanie nalozyly sie z owulacja. z tym ze u mnie po owulacji na drugi dzien ta druga kreseczka byla juz ciut jasniejsza. a jaki to u Ciebie dzien cyklu? bo u mnie teraz pokazuja sie caly czas 2 grube kreseczki bo jestem w ciazy;-)

reklama
Dziewczyny. ten cykl jest jakis dziwny. zaraz po okresie nie mialam sluzu a tak zawsze sie ze mnie lało. potem nie mialam typowych objawow owulacji. teraz jest 28 dc i nic. a co dziwne szyjka wysoko i miekka. co jest? a poprzedni cykl miał 24 dni tylko

Daria czasem w ciazy wychodzi pozytywny test owu. U mnie testy z rossmana sie sprawdzily.
Nullka ja bym odpuscila kolejne przytulanka jesli druga kreska juz sie pojawila:tak:Zawsze lepiej dalej niz za blisko. Owu potrafi sie przesunac w cyklach starankowych.
AndziaK a test ciazowy moze robilas? Moze sie udalo tym razem?

Aneczka u mnie moja Hania tez ma glowke mniejsza niz norma
ale za to nozki ma powyzej normy dluzsze (mala modelka mi rosnie :-D)
wiec tym sie nie martw
a ile Ninka teraz wazy?
a co do plci to ja jestem z tych niedowiarkow i pewnie poszlabym do innego gina
obadac czy napewno to dziewczynka
ja ma juz prawie wszystko dla dziewczynki
posciel ubranka, wozek
nawet juz zyrandol kupilam
o taki:

wiec u mnie byla by straszna mieszanina w glowie
jak by sie jednak chlopczyk okazal

Andziak ja bym jednak zrobila test ciazowy:tak:
jak jak zaszlam w ciaze z moim synkiem to tez akurat ten cykl byl inny od wszystkich- ciagle 1 kreseczka na paskach owu, ZERO sluzu. bylam mpewna na 100000% ze nie doszlo do zaplodnienia. nawet pod koniec cyklu poszlam do gina powiedziec o swoich obawach ze mam cykle bezowulacyjne. nawet mi zrobil usg i stwierdzil ze nie widzi napewno pecherzyka i nie wie czy byla owu czy nie , co tym bardziej mnie zaniepokoilo. test ciazowy zrobilam z ciekawosci bo nigdy wczesniej nie mialam okazji (to obyl nasz pierwszy cykl). nawet nie czekalam na 2 kreseczki bo nie ludzialam sie nawet ze udalo sie. jak zobaczylam 2 kreseczki to bylam oszolomina i pomyslalam ze napewno to bledny wynik. nawet mezowi nie powiedzialam bo balam sie ze jak to nieprawda to strasznie sie rozczaruje. dopiero jak zrobilam drugi test tego samego dnia iwyszly dwie tluste kreseczki to powiedzialam:)

Beatko ja bede miala za jakis miesiac kolejne usg bo dzidzia tak lezala ,ze ciezko bylo zbadac naczynia krwionosne. 2 byly dobrze widoczne a trzecie raz widzial a nie. Mowi ,ze wszystko jest dobrze ale musi zobaczyc to na usg dokladnie. Jak na kolejnym usg nie bedzie pewien to sobie zrobie jeszcze raz gdzie indziej. No ale wszystkie widzialyscie moje kreseczki u corci. Myslisz ,ze moglby z tego chlopiec wyjsc?Mi sie wydaje ,ze nie:no:

daria ja wlasnie uzylam w tym ostatnim cyklu i wlasnie one u mnie ideanie nalozyly sie z owulacja. z tym ze u mnie po owulacji na drugi dzien ta druga kreseczka byla juz ciut jasniejsza. a jaki to u Ciebie dzien cyklu? bo u mnie teraz pokazuja sie caly czas 2 grube kreseczki bo jestem w ciazy;-)
dzis mam 21 dzien cylku a cykle mam 28 dniowe.. i tak wlasnie dziwne te testy dla mnie bo caly czas mi pokazywaly 2 grube testy a na clearblue niby nie bylo owulacji;/

reklama
Do góry