reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko super brzusio. Ja tez mam juz spory:tak:choc o dziwo przytylam 2-2,5kg dopiero.
Kosmo GRATULACJE!!!!!!
Co do smakow to ja przy chlopcach wcinalam lody i paczki a teraz strasznie mi suszona kielbasa i sledzie smakuja.Kapusta kiszona to tak mi smakuje ,ze wczoraj musialam nabrac sie espumisanu (myslalam ,ze wybuchne :-D )

reklama
tusia moja obserwacja kiedy mam owu polegala jedynie na testowaniu paskami owulacyjnymi. robilam to odpieciu miesiecyi owu wychodzila mi zawsze miedzy 14 a 15 dni cyklu. niemierzylam temeratury ani nie badalam szyjki, szyjke zaczelam badac wprzedostatnim cyklu.
od tych pieciu miesiecy jak zaczelam robic testy owu to doszlam do wniosku ze jak zaczne starnka to skonczymy przytulanie w 11dniu cyklu.
no i jak przyszlo co do czego (cykl staran) to najpierw owszem powiedzialam ze koniec przytulania w 11dc, ale jak nastepnego dnia nie bylo w ogole zadnego sluzu (badalam sie wewnatrz), do tego na testach owu bardzo bardzo bardzo blada kresecza to postanowilam ze jeszcze poprzytulamy sie w 12dc (wywnioskowalam ze jak nie bylo zadnego sluzu to plemniki nie mialy szans na przezycie, a w dodatku nic wskazuje ze owu nadejdzie za 2 dni). no i co z tego ze chcialam jeszcze potorzyc przytulania kiedy maz zwyczajnie nie dal rady po 5 dniach z rzedu hahaha ha tzn stosunek normalnie byl ale nie bylo finiszu :no:
teraz mysle ze dzieki Bogu tak sie stalo, ale wtedy bylam zla jak osa.
nastepnego dnia poszlam na monitoring (z namowa naszych dziewczyn:)) byl to 13dc. pecherzk mial 21mm i lekarz powiedzial ze nie umie powiedziec czy owu bedzie za 5 minu czy za 2 dni. no ale natepnego dnia juz byly 2 kreseczki na testach owu i wieczorem jajniki i podbrzusze bardzo mi dokuczalo. nastepnego dnia nic nie bolalo, a testy owu juz z 2 kreseczka jasniejsza. tak wiec wszystko wskazuje ze owu byla 3 dni po przytulankach:)

aha 3miesiace przed starnkami staralam siestosowac diete na dziewczynke,pilam magnez i wapno. do tego w cyklu ktorym zaszlam stosowalam globulki na zakwaszenie pochwy (nie pamietam nazwy)- 3 dni po okresie.
takze tak to wyglada, a co z tego wyjdzie - zobaczymy.

Beatko - mam synka 2 letniego:tak: w pierwszej ciazy wlasnie mnie odrzucalo od miesa i mialam takie mdlosci przez 5 miesiecy ze praktycznie na nic niemialam ochoty:/ teraz to dopiero poczatek, wiec jeszcze wszystko przede mna:-D

Kosmopolitan gratuluje! to super ze tak szybko. ja juz tak dlugo celuje 3 dni przed owul. i nic. teraz moj 28dc. zawsze mialam 25. ale w ciaze nie wierze. staranka tylko 6 dc. potem bylam chora. znow miesza mi sie wszystko.

Kosmo- Megasne GRATULACJE!!!!!!~~~~~~
Widze zaszlas podobnie jak ja !!!! tez za pierwszym razem:)))) Dobrze zrozumialam ze ostatnie przytulanKo w 11dc?
:))))) Widze mezusia wyeksplatuowalas w cyKlu..no i prosze jaki owocny:)))))
Trzymam Mocno Kciuki za Corusie..niech fala dziewczynKowa nadal trwa:)))))))

BeatKo- ale cudo z Ciebie:) jaka pileczKa..fajno wygladasz...fajno:)))
Moja sasiadka dzis u mnie byla, ona jest w 15 t ciazy..juz tez zaokraglona..ma synka 2 letniego i tez marzy o malej pipci:)))) trzymam za nich Kciuki:)jakos mysle ze beda mieli babeczke:)

Co do smakow w ciazy uwazam ze nie ma co sie sugerowac!!!!
Ja w obydwu ciazach mialam inaczej,...z mackiem kwasne i ostre a z maksiem slodkie na potege...:)))))

Ostatnia edycja:
Beatko, jej jaki piekny brzusio!!!:tak::tak::tak:

dziewczyny zatestowalam- niemoglam wytrzymac, dopiero jutro terminmiesiaczki (przy cyklu 28 dniowym, a miewam i31 dniowe).
SA 2 KRESECZKI!!!!:szok::szok::-):-):-)
WPRAWDZIE TA DRUGA MNIEJ INTENSYWNA,ALE LICZY SIE ZE SA!
JESZCZE NIE WIERZE ZE ZA 1 RAZEM SIE UDALO :szok: NO I ODSTEP OD OWU UDALO SIE ZACHOWAC 3DNI:tak:
tylko ze apetyt mam na chlopca:wściekła/y: ostre, slone, mieso i sledzie:szok:
jagienko, beatko, aneczko i inne mausie coreczek a jak u Was bylo ze smakami?

nie sugeruj sie dieta.. :)ja z nadia jadlam sledzie zero slodyczy dopiero pod koniec ciazy slodycze pochlanialam tonami :p

Beatko, jej jaki piekny brzusio!!!:tak::tak::tak:

dziewczyny zatestowalam- niemoglam wytrzymac, dopiero jutro terminmiesiaczki (przy cyklu 28 dniowym, a miewam i31 dniowe).
SA 2 KRESECZKI!!!!:szok::szok::-):-):-)
WPRAWDZIE TA DRUGA MNIEJ INTENSYWNA,ALE LICZY SIE ZE SA!
JESZCZE NIE WIERZE ZE ZA 1 RAZEM SIE UDALO :szok: NO I ODSTEP OD OWU UDALO SIE ZACHOWAC 3DNI:tak:
tylko ze apetyt mam na chlopca:wściekła/y: ostre, slone, mieso i sledzie:szok:
jagienko, beatko, aneczko i inne mausie coreczek a jak u Was bylo ze smakami?
witam podczytuje was ostatnio ale jakos niemialam odwagi napisac kochana po 1 gratuluje a po 2 niepatrz na zachcianki moja szwagierka przez pierwsze miesiace zapychala sie kapustta kiszona i innymi jedzeniami typu (niby na chllopca ) a ma sliczna julenke ;-) wiec trzymam kciuki za coreczke :-)

no i trzymam kciuki za pozostale celujace sama kiedys kiedys tu sie udzielalam bo chcialam chlopca i sobie wyprobowalam kilka sposobow na raz i jak widac sie udalo :tak::-)

dziekuje Wam dziewczyny, narazie nie eksytuje sie za bardzo bo boje sie nie zapeszyc. najpierw stresowalam sie zeby w ogole doszlo do zaplodnienia, a teraz stresuje sie zeby fasolinka dobrze sie zagniezdzila.

jejku, jeszcze to do mnie w ogole nie dociera:szok:

Beatko kurcze co do lezaczka przegapilam aukcje :wściekła/y: a brzusio, fakt spory chyba musi Ci być już cięzko, ale moj tez wcale nie mały :-D
ale bede dalej szukac
Aneczko wcale a wcale sie nie dziwie ja ide na polowkowe 13 października, czyli za tydzien w czwartek, bedzie to koniec 22 tyg i tez mam stracha co tam wyjdzie :-)

Kosmo wielkie wielkie gratki, smakami nie ma sie co sugerowac, a poza tym to dopiero poczatek, slyszalam ze przyrost hcg w pierwszych tyg ciazy swiadczy czy to syn czy corka, przy corkach jest duzy przyrost ale czy to prawda?? nie wiem

lawenda.jpg
Witam z Rana.. Gdzie Wy sie CiotKi podziewacie..jakos malo tu Was ostatnio...

ChlopaKi wyszli juz do przedszkola/pracy...MaKsio bajke oglada...

JaKas snieta chodze...moze dlatego ze za oKnem szaro..choc jest cieplo bo bylam psa wypuscic.
BuziaKi na ten dzien:)

RoYana- prawde mowiac nie wiem jak to jest do Konca ale mysle ze za roK bedzie wybor..czy dziecKo poslac czy nie. A zatem pojdzie Twoj Macius...u nas nie bylo obowiazku ze maciek ma isc do zerowki teraz...ale dziwne bo normalnie maja ksiazki i uczyc sie beda literek itp A moze to zerowka tylko w przedszkolu:)))))

Ostatnia edycja:
reklama
Beatko kurcze co do lezaczka przegapilam aukcje :wściekła/y: a brzusio, fakt spory chyba musi Ci być już cięzko, ale moj tez wcale nie mały :-D
ale bede dalej szukac
Aneczko wcale a wcale sie nie dziwie ja ide na polowkowe 13 października, czyli za tydzien w czwartek, bedzie to koniec 22 tyg i tez mam stracha co tam wyjdzie :-)

Kosmo wielkie wielkie gratki, smakami nie ma sie co sugerowac, a poza tym to dopiero poczatek, slyszalam ze przyrost hcg w pierwszych tyg ciazy swiadczy czy to syn czy corka, przy corkach jest duzy przyrost ale czy to prawda?? nie wiem
tak miedzy innymi po tescie mozna to wnioskowac jesli przed terminem @ wyszedl pozytyw to na dziewczynke a jesli po terminie i to blady chlopiec ja dopiero kilka dni po terminie mialam bladziochy tak jak znajome z chlopcami a dopiero po tygodniu od terminu @ mialam 2 wyrazne krechy a te co corki to w dzien @ mialy 2 ladne kreseczki :-) albo blade juz przed terminem :-) wiec gtrzymam kciuki za kosmopolitanowa dziewczynke bo duzo na nia wskazuje :-)

Do góry