reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Monico ja poczułam na poczatku 17tyg jakoś. No widzisz szkoda ,że tak daleko mieszkasz. Kurcze to Trójmiasto takie drogie:sorry2:

reklama
JagienKo- I dobrze ze dodatKowo zapislas sie do swojego Gina....Powiem ci ze jesli wsio jest ok i nie ma zadnych resztek lozyska....ja bym tego syfu nie brala!!!!! nie martw sie , zobaczysz ze sie okaze ze nic Ci nie ejst i nie musisz tego leku...potwierdzi ci to Twoj gineKolog:))))
Jestem z Toba!!!!!!!!!!!

..dziewczyny a ja zamiast sie szykowac d wyjazdu..nam jakiegos lenia...poprasowalam troche ubran ale gdzie jeszcze do Konca:baffled::baffled::baffled::baffled:

czarodziejka ale pomyśl prasowanie prasowaniem, a za kilka dni bedziesz się byczyła przez 2 tygodnie . Ja jak prasowałam to myślami byłam juz daleko - i powiem Ci pomagało i jakos szybciej szło ;-)

Jagienko, mnie sie tez długo obkurczała macica.....ja bym tez leku nie brała....ale skonsultuj jeszcze....kurcze, przeciez to zaburzy laktacje...szkoda

jagienka z tym lekiem to nie pomoge ale karmiac piersia przeciez macica sie
najszybciej obkurcza takze moze lek bedzie nie potrzebny a nawet jak bedzie niezbedny to jak bedziesz odciagala laktatorem co 3-4 godz to pokarm nie powinien zaniknac

Właśnie,wiem że muszę odciągać i na pewno jeśli okaże się że będę musiała brać ten lek to będę to robić ale łatwo nie będzie bo ten lek też ma działanie hamujące laktację :-(

Nie rozumiem tylko czemu nie poczekać do końca połogu ze stawianiem takich diagnoz,ja nie chcę nic przyspieszać,niech się kurczy w swoim tempie bylebym nie musiała 2 tygodniowego dziecka przerzucać na mieszankę :no:

Pamiętacie może ile czasu po porodzie krwawiłyście? Nie chodzi mi o intensywność a raczej o obecność krwi bo niby po 2 tygodniach odchody powinny być brązowe,moje są ciemnoczerwono-brązowe...:confused:

Z góry przepraszam za niesmaczny temat :zawstydzona/y:

Jestem zapisana do mojego gina na piątek na 11.30...

Czarodziejko,nie wiem czy Wam pisałam ale ja też byłam u dziewczyny która stawia karty,jakieś półtora roku temu i ona mi dużo powiedziała co się sprawdziło,m.in.to że będę wkrótce w ciąży,że będzie problemowa ale zakończy się szczęśliwie i śliczną,zdrową dziewczynką :-)

Monico,zgrabny brzuszek :tak:
Aneczko,proszę o instrukcję tej techniki karmienia,nie wiadomo kiedy może się przydać...

Czesc dziewczynki,
ostatnio nie mialam czasu zagladac do was poniewaz u mnie sporo sie dzialo-24 sierpnia urodzilam synka-MILANA!jest slodki ale pragnienie posiadania dziewczynki jednak nie minelo:baffled:
Gratulacje dla was wszystkich a w szczegolnosci dla Jagienki no i Beatki-mojej nadzieji
jagienko-mysle ze nie ma co sie tak przejmowac, gdyz ja do tej pory jeszcze krwawie i to czasem dosyc mocno.moja gin powiedziala ze macica sie nie obkurczyla ale jest na to jeszcze czas!
pozdrawiam

Jagienko ja po pierwszym porodzie dość długo krwawiłam i to nie na brązowo ale normalnie jak przy obfitej @.
Co do karmienia to robi sie to tak. do niedużej strzykawki nabierasz mleczka, potem wkładasz palec wskazujący tak żeby opuszkiem dotknąć do podniebienia malutkiej. Powinna wtedy zassać i wtedy w kącik ust wkładasz koniec strzykawki i po malutku wciskasz pokarm.Mnie tego nauczyli jak urodziłam Antosia i musiałam go dokarmiać w pierwszych dobach bo laktacja bardzo powoli mi się rozkręcała.

Jagienko ja krwawilam bite 6tyg normalna krwia, a zaraz po 2 tyg dostalam @.

Czarodziejko nie prasuj nic bo w walizce i tak sie pogniecie. My lecimy w sobote, w piatek jade jeszcze do gina, wiec musze w czwartek wszystko spakowac, tzn chociaz mniej wiecej...:) My tylko tydzien ale i tak sie ciesze :)

JagienKo to moze i cos jest w Tych Kartach:)))
Mi sie jednaK goraco zrobilo jak mi powiedzial...ale bardzo jestem cieKawa jak to bedzie....w ogole ile z tego co powiedzial sie sprawdzi...

Ollena- wiem ze sie troche pogniecie...ale biore ze soba malutkie turystyczne zelazko hi hi...jak cos to raz przejade i bedzie git:)))))

NulKa- jaKos bez emocji podchodze do tego wyjazdu...pewnie zaczne sie cieszyc na miejscu:)))) Maz juz zaKlepal Kolejna wycieczke h hi hi...na marzec do Egiptu:)))) Rezygnujemy z nart na poczet slonka i morza:)))))

Dobra cioteczki spadam....ide powoli moje dzieci ogarnac do mycia i spania..:))))

A gdzie sie podziewa nasza Beacia????

Ollena nie boisz się trochę lecieć w pierwszych tygodniach ciąży? Nie chodzi mi o to żeby Cię straszyć ale ja bym chyba nie leciała:sorry2:Zapytaj na wszelki wypadek gina może co o tym sądzi.

reklama
czarodziejko kochana jestem jestem
ja sobie was tak czytam i czytam bo nie mam nic do powiedzenia

jagienko no widzisz natan ci pisze ze dalej krwawi czerwono brunatnie
a ja pamietam ze u mnie to trwalo ok miesiaca
wiec moze tak jak pisalas po konsultacji z twoim ginem zdecydujecie co do leku

nullka endo piekne

natan w takim razie gratuluje synka sliczne imie ma takie malo spotykane
a ile wazyl?
moze wkleisz na chwilke jego zdjecie

Ostatnia edycja:
Do góry