reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejko,dziękuję że pytasz...cycory już dobrze,brodawki są tkliwsze ale tragedii nie ma-bolą tylko przy zasysaniu...ale pojawił się inny problem :-(

Byłam wczoraj w szpitalu bo mój mąż się upierał że coś nie gra ze mną "tam", sprawdzał mi regularnie czy szwy się nie rozchodzą (miałam założone dwa) i tak się czepił koloru (przepraszam za dosłowność) "odchodów połogowych" że przekonał mnie żeby to skonsultować...
Zrobiono mi usg które pokazało w macicy troche skrzepów i krwi,na szczęście resztek łożyska nie ma ani żadnego zapalenia,że nie wymagam czyszczenia tylko prawdopodobnie dostanę ERGOTAMINĘ (i zaznaczył że kategorycznie nie wolno przy niej karmić) na szybsze obkurczenie się macicy która w tej chwili odpowiada 12 tc ale o tym czy ją podać czy nie-zadecyduje lekarz po badaniu,samo usg nie jest wskazaniem... potem z tym wynikiem wróciłam na IP gdzie zbadał mnie inny lekarz...ponaciskał brzuch jednocześnie unosząc macicę,wziernikował,szyjka ok,wydzielina oprócz tego że ciemno czerwona-w porządku.bezzapachowa co ważne...nic mnie nie boli,nie mam żadnych krwotoków...
Przepisał mi jednak lek o nazwie...ERGOTAMINUM :dry:na 3 dni,powiedział że mogę karmić biorąc go :szok:
Na moje pytanie czy te skrzepy to jakaś nieprawidłowość odpowiedział że macica ma jeszcze średnio 4 tyg na dojście do siebie ale "my sobie to przyspieszymy" dając ten lek..:shocked2: więc do cholery trzeba czy nie???? dostałam to świństwo tylko dlatego żeby nie wyjść z niczym??? Paranoja...

Żałuję że dałam się namówić na tą wizytę,jestem skołowana bardziej niż przedtem,jednego natomiast jestem pewna-nie będę karmić biorąc ten lek,jak poczytałam o szkodliwości dla dziecka to mi się włosy na głowie zjeżyły :no:

Wykupiłam go ale zaczekam,zarejestrowałam się na piątek do mojego ginka i z nim skonsultuje ten wynik badania,jeśli on potwierdzi że to bezwzględnie konieczne,wtedy wezmę ale mała pójdzie na ten czas na butlę :-( płakać mi się chce na samą myśl,boję się że nie będzie potem chciała cycusia...a nie chce karmić jej mlekiem sztucznym :no: na wszelki wypadek odciągam pokarm,żeby jak najmniej dostała mieszanki,nie wiem,chyba będę próbować karmić ją pipetką,nie ze smoczka...i poszukam dobrego doradcy laktacyjnego żeby wrócić do całkowitego karmienia naturalnego po leczeniu.
Nadal mam jednak nadzieję że nie będzie to konieczne,może moja macica potrzebuje więcej niż 2 tygodnie na oczyszczenie i obkurczenie się..:confused:

I przez to wszystko...mam mega doła :frown::hmm:

Przepraszam że znowu tak tylko o sobie ale musiałam się wyżalić....

reklama
jagienko, nie dołuj się
moim zdaniem, nie powinnaś brać tego leku, karmisz naturalnie macica bedzie sie oczyszczac i obkurczac a czas połogowy to 6 tygodni, u jednych szybciej u innych krócej

nullka, endo piękne,

Aneczko ja ide w czwartek do mojej gin, moze dowiem sie w koncu kto tam mieszka, ja place 80 zl badanie z USG

Ostatnia edycja:
JAGIENKO JA KARMIAC SYNKA KTORY MIAL 1,5 ROKU MIALAM OPERACJE WYCIECIA GIGANTYCZNEGO TORBIELA O SREDNICY 25CM:szok: PO OPERACJI PRZEZ 3 TYG ODCIAGALAM POKARM BO TYLE NARKOZA PODOBNO WYCHODZI A PO 3 TYG KARMILAM NASTEPNE 1,5 ROKU:-) WSZYSTKO DZIALO SIE W MOJEJ GLOWIE BO BARDZO CHCIALAM KARMIC DALEJ WIEC NIE MARTW SIE A JEZELI COS SIE DZIEJE TO MYSLE ZE POWINNAS WZIASC TE LEKI O ZAKAZENIE NIE TRUDNO W TWOIM STANIE POZDRAWIAM

dziewczyny podczytuje Was trochę, ale nie mam siły. Dopadło mnie całkiem to przeziębienie, dostałam L4 do końca tygodnia (szef nie był uradowany) - lekarz stwierdził, że jak jestem w ciąży to muszę odleżeć. Dał mi jedynie Stodal na kaszel i paracetamol na gorączke. nie wiem czy brać, jakoś nie jestem przekonana, kaszel w sumie mam średni a gorączka cały czas na poziomie 37,4. Na razie leczę się sokiem z cebuli, mlekiem z miodem i czosnkiem, herbatką z miodem i cytryną itp. najgorszy ten katar mam i nos wciąż zapchany. Leże grzecznie w łóżeczku jak nigdy. No nieżle mnie wzięło, ale nie myślałam, że tak szybko te choróbska sie zaczną, aż się martwie co to będzie dalej
unhappy.gif

Jagienko poczekaj spokojnie do wizyty u swojego gina i nie martw się na zapas. Myślę ,że pewnie obędzie się bez leku a jeśli nawet nie to odciągniesz pokarm i pokarmisz po strzykawce na palcu i odruch wtedy nie zniknie na pewno:tak:Jakby co to mam tą metodę sprawdzoną, jest prosta i bardzo dobra i w w razie potrzeby wszystko Ci objaśnię:tak:
Monico a gdzie Ty mieszkasz ,że masz tak tanio:szok::confused: jadę tam do Ciebie;-)

Aneczka to zapraszam do mnie moja ginka za wizytę z usg 60zl.
Jagienka nie dołuj się masz swoje szczęście .tylko sie cieszyć.>a reszta zobaczysz wszystko minie.

reklama
hej babeczki!
monico sliczny brzusio :tak:
czarodziejka ciekawa historia a noz widelec to jest ci pisana corcia...
jagienka z tym lekiem to nie pomoge ale karmiac piersia przeciez macica sie
najszybciej obkurcza takze moze lek bedzie nie potrzebny a nawet jak bedzie niezbedny to jak bedziesz odciagala laktatorem co 3-4 godz to pokarm nie powinien zaniknac ja tak robilam jak
sie rozchorowalam i niezbędny byl antybiotyk przez 5 dni dawalam mm a potem bez problemu wrocilismy do piersi

a u mnie staranka zakonczone dzisiaj rano tj 11dc
i czekam do 1-2 pazdziernika ale nie wiem czy 11dc to nie za daleko bedzie
moze jeszcze poprawimy jutro rano

Do góry