reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ollena ja mialam ciezkie porody
pierwszy 2 dni drugi 1 dzien
oby dwa byly identyczne i skonczyly sie na sali operacyjnej
gdzie bylo pelno ludzi + studenci i anestezjolog
pierwszy zakonczyl sie kleszczami drugi proznociagiem
oczywiscie bylam znieczolona od pasa w dol
dzieci sie poprostu zakleszczyly w kanale i nie dalo sie nic zrobic
przez moj waski kanal rodny i duze dzieci
mam nadzieje ze teraz pojdzie mi gladko

reklama
Beatka,Hani zostanie Hania:tak:

Dziewczyny powiedzcie mi,czy kobieta w ciazy,moze by matka chrzestna.
Rozne sa na ten temat zdania.
Mam byc chrzestna dla mojej siostrzennicy.
Nikt jeszcze nie wie ,ze jestem w ciazy.
Czekam do czwartku do wizyty....
Jedynymi osobami ,ktoryM na razie powiem, to mama i siostra.
PODOBNO DLA TEGO ŻE TO PRZYNOSI PECHA I JAK TRZYMASZ DZIECKO CZYJES DO CHRZTU TO TWOJE SIE ZDROWE NIE URODZI ALBO PORONISZ
u nas np to duzo osob przestrzega nie wiem czy to prawda czy nie ale...

jak z zabobonami do slubu niekotrymsie sprawdzaja innym nie... :)

Beatko no to faktycznie nieciekawie:( trzymam kciuki, zeby ten porod byl expresowy!!

daria to sa wlasnie zabobony w ktore my chrzescijanie wierzyc nie powinnismy... dla mnie smiech na sali.

Daria ja podobnie jak Ollena mam zdanie.
A ja tez bede chrzesna,:) we wrzesniu,mojej siostrzenicy.Bardzo sie ciesze bo bede pierwszy raz mama chrzesna.")

Ja w zabobony tez nie wierze/wierzylam dopóki mnie moj brat nie poprosił bym trzymała jego dziecko do chrztu będąc w ciazy... Zgodzilam sie i urodziłam chore dziecko
Byłam w 4 mcu ciazy a do 3 wszystko bylo ok

Wiem to głupie staram sie tego nie laczyc ale czasem nie potrafię i juz

Przepraszam ze tak sie wtracam
Dziecko po roku leczen zdrowe jak rybka ... Po 2 ciężkich operacjach, 2sepsach

Bzdura wiem ale jak sie komuś to przytrafua juz inaczej na to patrzy

gallery-44973977-500x500.jpg

Witajcie Kochane...ale u nas piekny poranek...w dzien ma byc 27 stopni:)))) Macius pomaszerowal do przedszkola a Maksio sie bawi...mam wiec chwile:)))))

Baatko- do mazasu koniecznie kup olejek firmy Weleda , on jest tylko na naturalnych skladnich!!! nie uczula!!!!!!

Jagienko jak sie miewacie? Jak cycule? i Jak Laurusia?.daje sie wyspac??:tak:

Bershka bardzo mi przykro z powodu chorego malucha. :-(
Ale ja bym nie laczyla tych dwoch spraw. Jestem pewna, ze ten na gorze cieszy sie, ze ktos jest rodzicem chrzestnym, nie robi na zlosc nikomu. Ja inaczej tego nie postrzegam, nie wierze w zabobony, kokardki przy wozku, w rzucanie uroku... Dla mnie chore wierzyc w takie cos:(

Ollena nie wierze ale czasem głupie myśli chodzą po glowkach

Jagienko gratuluje slicznej coruni
Za Twoja Beatko ttzymam kciuki we czwartek

Ppzdrawiam

reklama
Witam!
Co do zabobonów to dla mnie łączenie ich z wiarą katolicką jest totalną kpiną, podobną do tej ,że niektórzy katolicy są antysemitami choć Jezus był Żydem:sorry:
To tyle w temacie
Beatko trzymam kciuki za Twoje usg, na pewno wszystko będzie jak należy:tak:
Co do porodów to ja pierwszego synka też rodziłam 2 dni i skończyło się naciskaniem na brzuch bo położna stwierdziła ,że zanim lekarz się do cesarki ubierze to będzie za późno:sorry: Drugi był znacznie lepszy i dla mnie exprasowy bo trwał 8h od podłączenia oksytocyny. Teraz mam nadzieję ,że też będzie w miarę.
Buziaczki dla reszty

Do góry