reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejko a zglupialam juz... czym czesciej sprawdzam tym bardziej glupieje ;)
dzis sluzu juz brak, echo, zero:/ czyli po ptokach ALBO dopiero sie zacznie na dniach od nowa... dzis normalnie powinnam miec dopiero bialko kurze a tu juz pozamiatane.
Czyli przyjmijmy ze owu byla w 9 dc a przytulanko w 7dc. no i wczoraj w 9 tez ale to juz wieczorem gdy wszystko bylo pozamykane i bez sluzu. a dzis boli mnie podbrzusze i krzyz, nie wiem z jakiej okazji skoro po owulacji juz niby.
szans brak, nie nastawiam sie a wrecz doluje ze nie udalo sie:(

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny witam
Podjęłam decyzję że we wrześniu próbuję :-) Wczoraj przyszła @ i zobaczymy co z tego wyjdzie w tym cyklu. Będzie ciężko bo cykle nieregularne mam - przedostatnio miałam owu w 17dc (cykl trwał 30 dni) a w ostatnim owu 20 dc (cykl 32 dni). Planuje w tym cyklu zakończyc starania 13dc (więc gdy owu znowu będzie w 20dc to nici z tego bedą, ale podobno trzeba być cierpliwym). Może 13dc pojade na monitoring????

nullka moze podjedz juz 10-11 dc na monitoring, chyba najlepszy przy tak nieregularnych cyklach, mi tez zdawalo sie kiedys ze owu mam 17 dc a mialam 15, dopiero po dokladnej obserwacji cyklu i organizmu doszlam do tego

beatko wiesz jak ja sceptycznie jestem nastawiona na tego typu testy na płeć
staranka mialam 1,5-3 dni przed, ja stawiam na 1,5-2, były bez śluzu wiec ciezko bylo mi cos stwierdzic i bez silnego bólu jajnika, ale już dużo tygodni nie zostało :D

monico jesli chodzi o ten test i jak wychodzi dziewczynkowy to jest duza szansa
bo oni maja wieksza sprawdzalnosc na dziewczynke niz chlopca
wiec trzymam za dziewczynke &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
u mnie tez bylo ok 2,5-3 dni przed O
moj gin mowi 3 ja sie upieram na 2,5 dnia i sie udalo
wiec i uciebie sie uda

a wiecie ostatnio cos mi wkrecali o pomylkach na usg
ale staram sie o tym nie myslec bo przeciez mam zdjecie pipki
pozatym gin powiedzial ze raczej tam juz nic nie urosnie
8 wrzesnia mam w szpitalu usg i musi sie potwierdzic

Beatko z tymi pomylkami na usg to jest tak, ze jak stwierdza chlopca to mozna byc pewnym, jak dziewczynke to roznie moze byc niestety:/ mam bliskich znajomych ktorrzy do 3 dni przed porodem byli pewni dziewczynki, wszystko kupili rozowe! a 3 dni przed porodem na usg jednak wyszedl chlopiec, poprostu ujawnily sie jajka nagle... i slyszalam, ze tylko o chlopcow mozna byc pewnym, dziewczynka pol na pol :/

WITAJCIE U MNIE 2 RAZY SIE POMYLILI 2 RAZY LEKARKA TWIERDZILA ZE WKONCU CORECZKA TYLE ZE W 4 CIAZY TO JUZ PRZEGIELI NIEZLE W 28TYG LEKARKA STWIERDZILA CORKE POLECIALAM PRYWATNIE DO KLINIKI W KTOREJ PRZYJMUJE 2 LEKARZY PIERWSZY MOWI DZIEWCZYNKA:-) DRUGI DZIEWCZYKA:-)POKAZAL MI CIPECZKE WARGI SROMOWE POROBIL ZDJECIA KTORE WISIALY W RAMCE DO 36 TYG PO TYM JAK LEKARKA STWIERDZILA ZE MOJEJ MALEJ WYROSLY JAJKA I PTASZEK:szok:ONA W SMIECH JA W RYK:-( JAK WIECIE PROBUJE PORAZ OSTATNI OD 2 CYKLI NASZA WYMARZONA DZIEWCZYNKE ALE JAK JUZ BEDE W CIAZY TO NIE CHCEMY ZNAC PLCI BO PO CO JAK I TAK NIE UWIERZE ALE WSZYSTKIM WAM ZYCZE WYMARZONYCH CORECZEK

Ja nie wiem jak to jest z tymi pomyłkami. Rozumiem pomylić się w 12-13tyg ale potem? Sama widziałam u chłopców siusiaki i jajeczka to jak może lekarz ich nie widzieć:sorry: Rozumiem ,że czasem dziecko nie współpracuje ale jak pokazuje co ma miedzy nogami to musi byc jakiś kiepski lekarz moim zdaniem:baffled:
Czasem kobieta ma tylko 3 usg w czasie ciąży to może akurat na połówkowym się nie uda zobaczyć ale jak ma się więcej to zupełnie nie rozumiem:no:

No to ja mialam pecha i chyba trafilam na 3 kiepskich lekarzy:-(ale czytalam gdzies ze po 31 tyg chlopcom schodza jaderka do woreczkow a jak pepowina zaslania ptaszka to wychodza dziewczynki no niby bo potem sa slodkie chlopaczki:-)

reklama
Aneczka ja tez uwazam ze kiepscy lekarze
bo moj powiedzial ze on siusiaka nie szuka tylko moszny a u dziewczynek tych tzw 3 kresek
i ze z nich nie ma szans na chlopca
ale zaczelam sie znow bac
bo chyba bym zwariowala
to tak jakby zabrali mi corke a dali czyjegos chlopca

Losiczka wklej no zdjecia pipulki twojego synka
z checia porownam do mojej malej bo tez mam zdjecie

Ostatnia edycja:
Do góry