reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A jakie jest działanie tego castagnusa - ma wyregulować cykle?

Ja sie obserwuje łącznie z pomiarami temperatury (mam Lady Compa) , zapisuje je na 28dni.pl już od narodzin Antosia. Dlatego wiem że nigdy nie miałam wczesniejszego skoku temp. jak 17dc (a moja faza lutealna zawsze co cykl trwa 12 dni - czasami 13)
Dlatego zastanawiam sie czy jest sens lecieć juz 10dc na monitoring czy dopiero 12-13dc???

Hehe ja sie dzisiaj swojego starszaka zapytałam czy chciałby żeby u nas w domu była jescze jedna dzidzia np.siostrzyczka (lub braciszek) a on mi najpierw że po co przecież ja mam juz dwie siostry (taaaaa tylko że cioteczne bliźniaczki mojej siostry rodzonej), więc potem że nie zmieści sie u niego w pokoju (więc ja na to że bedzie u nas w pokoju). Nie miał juz argumentów to mówi a skąd weźmiesz trzecie kolano jak będziemy chcieli u Ciebie usiąść??? :-D Rozwalił mnie normalnie

Ostatnia edycja:
Nullka- To moj starszy tez mi ostatnio odpowiedzial ze nie chcialby juz rodzenstwa bo wystarczy mu Maskio:)))
A na pytanie czy chcialby siostre, odpowiedzial"Mamus no co ty, dziewczyny sa nudne":-D
No i tak to jest z tymi naszymi pociechami.
co do pomiarow...ja mam baby compa...ona ma mozliwosc planowania plci....ale tam jest jakos odwrotnie ze w owulke jest dziewczynka a przed owulka chlopak...no u mnie sie ta teoria sprawdzila:-D maks 3 dni przed owu splodzony:)))))
No ale moj baby comp lezy i sie kurzy...musze go wyjac...i zaczac uzywac bo szkoda kasy! Albo go sprzedam i tyle!

My dzisiaj lecimy do Ikei po lozko dla maksia...no a potem ja zostaje u mojej siostry robic przetwory a moj malz wraca z chlopcami do domu i przyjedzie po mnie jutro:)))))) Takze dzis sie zrelaksuje:)))))
wczasy.gif

hej hej
miłego weekendu:)

Agata fajnie masz widzisz... :tak: udanych zakupów!

My w pn ruszamy też na zakupy ale do bleck red whit zamówić meble do pokoju naszego i łóżko dla Filipka nowe :))

Wczoraj nie dzialalismy, przyjmuje dzialania co 2 dni, codziennie nie dam rady, nie umiem na sile ;)

Zazdroszcze upalu!!!!!!!! wiedzialam, ze jak wyjade z PL to zaczna sie upaly...:( u nas 12 stopni jak narazie, zygac i plakac sie chce:(
Czarodziejko na ile lecicie do Grecji? chyba wylatujecie w tym samym dniu co my na Majorke :-)

Ollena- lecimy na 2 tygodnie, takze wrocimy na poczatku października:))) W Polsce jesien juz bedzie pewnie w pelnej krasie:))))
Moj mąż tak sobie wymyslil ze "przedluzymy sobie lato i wakacje":)
Bardzo sie ciesze na ten wyjazd , wreszcie wszyscy razem:)))))
Co do pogody....no fajnie jest ale wiesz jak upal 31 stopni to czlowiek chodzi jak flak...

Czarodziejka a jakie łóżko w Ikea kupijecie? Ja mam dwa typy dla Olinka i nie moge sie zdecydowac.
Beatka dzis wieczorem wstawie ci fotki Olina jak byl w brzuszku.

U nas tez upal ze szok.

Witajcie dziewczynki:-)wracajac do plci naszych pociech naleze do tych kobiet dla ktorych dziecko rozwijajace sie w lonie to cud i kazdego z moich synow przyjelam z wielka radoscia miloscia :-) a ze marze o spodniczkach kiteczkach to tak jak ktos innny marzy o wypas bryce itp nie przechodzilam zadnych dolin w jednej chwili zaakceptowalam fakt bycia mama cudownych chlopakow zadnego z nich nie zamienilabym na te spodniczki kiteczki a jak bedzie 5 chlopak to bedzie kolejny mami synek i tyle

reklama
Czarodziejko super, ze az 2 tyg:-) choc ja sadze, ze nudzilabym sie;)

A u mnie dzis juz bialy, metny sluz:( oj jak mi przykro :(
Powiedzcie mi kochanie...
przytulanko bylo w 7 i 9 dniu cyklu... przy czym domniemam ze owu byla w 8... jest szansa na ciaze?
Juz raczej nie ludzic sie, ze owu dopiero przede mna, prawda?

Do góry