reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny szyjke mam nisko, chyba zamknieta, bardzo nisko...jesli mozna ufac mojemu sprawdzeniu...co to znaczy? jajniki nadal pobolewaja.

reklama
u mnie niestety kiepsko
wynik ujemny
a wieczorem mnie zalało .... taki finał :-(
jest źle.... ale bedzie lepiej.. jutro nowy dzień. walcze dalej
do końca roku mam jeszcze troszke czasu.uda sie! musi! jak nie to.... nast rok...

pozdrawiam was
dziekuje ze mi tak kibicowałyscie:*

Beatka no no jakie super suwaczek:-) Zazdroszczę już i modlę się żeby też sobie taki sprawić;-)
Kinga no trudno nie tym razem to następnym;-)
Ollena trudno powiedzieć bo jak nie badasz regularnie to ciężko ocenić. Ja dopiero po kilku cyklach załapałam o co chodzi. Po reszcie objawów powinnaś mieć jeszcze dość wysoko , natomiast jeśli zamknięta to prawdopodobnie już po owu:confused: ale to tylko gdybanie.
Czarodziejko wydaje Ci się ,że u mnie też dziewczynka czy nie masz wyraźnych odczuć? jak myslisz ,że chłopiec to pisz ja się nie obrażę;-) I tak co ma być to będzie:tak:

Aneczko w sumie ja tez moge zle rozpoznawac.. bo jak mam sluz to stwierdzam, ze zawsze mam szyjke otwarta ;) a teraz sucho i jakby taki dziubek zamyka wejscie...nie podoba mi sie to wcale a wcale:(

ja lubie miec rzeczy gladkie i rowno poukladane...ale to moja schiza....Moja sasiadka tez nie prasuje...kazdy robi jak mu wygodniej i jak lubi
Na samym początku prasowałam wszystko.
Potem stwierdziłam że nie ma sensu, wystarczy ładnie rozwiesć i dobrze poskładać.
Dziś prasuję tylko i wyłącznie koszule męża i synka, czasem spodnie sobie i małemu - to wszystko :)

Aneczko z tym pyt żartowałam, a masz jakieś przeczucie wewnętrzne ??
niedługo czarodziejka przestanie nam wchodzic na forum;-)

wlasnie tez mam dom 160 pare metrow + piwnica, nie wyrabia juz

Aneczka wg mnie ty i monico bedziecie miec coreczki
ty dlatego ze byl duzy odstep od O i jakies 2 kreski ci sie rzucily na usg
a monico dlatego ze testy intelligender wyszly jej dziewczynkowe i inaczej byc nie moze
i mam takie przeczucie ze od Jagienki posypia sie dziewczynki

Jagienko melduj nam sie kochana codziennie

Ollena mnie czesto ta szyjka zawodzila i bywalo ze w O byla dosc nisko i zawsze otwarta
ja wolalam testy O i temp a szyjka tylko profilaktycznie tak dla sumienia

Ostatnia edycja:
a teraz sucho i jakby taki dziubek zamyka wejscie...nie podoba mi sie to wcale a
wcale:(
Kochanie jak jest taki dziubek to szyjka zamknieta lub lekko zamknieta:))) takze albo owu albo przed owu..ale wspominalas ze wystapil sluz plodny??? ....u mnie po owulacji szyjka sie przymyka, twardnieje...i dopiero przed samym okrese delikatnie sie zmiekcza jakby rozpilchnia i lekko otwiera..

reklama
Royanko- z kazdym dniem z nocniczkowaniem bedzie lepiej..jesli chodzi o wolanie...to sie rozgrywa w glowie dziecka..to jest kontrola ktorej musi sie nauczyc!! o to czy za zawola - nie martw sie...jak bedzie czul parcie to pokaze...znajdzie swoj sposob....ale juz pierwszy duzy krok jest!!!!!!

Jak patrze na Maksika to widze ze on bardziej kuma ten temat niz Macius w jego wieku...:) Wczoraj mi pare razy sikanal n podloge to plakal:)))Ale kilka razy siusnal w nocnik i na toalete:) zobaczymy...przed nami jeszcze wyjazd do grecji wec bedzie latal w majteczkach:)))

Aneczko- zadna ze mnie wrozka......najwazniejsze co Ty czujesz!!!!!! Nie pamietam jak to u ciebie bylo ze starankami..ile dni przed owulacja? itp...

Wierze ci ze juz Ci ciezko i ogolnie nie tak....pamietam to jak dzis...chyba ta koncowka i czekanie az sie zacznie- najtrudniejsze!!! Jest strach ale i ekscytacja bo tak bardzo chce sie juz zobaczyc dziecko:)))

Do góry