reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej!
Ewelin przepraszam ale nie pamiętam jak u Ciebie z innymi dziećmi bo nie masz suwaczka. U mnie chiński sprawdził się 2 razy i mam nadziję ,że teraz też tak będzie bo oprócz metody owulacyjnej i diety, celowałam także w miesiące typowo dziewczynkowe w chińskim;-)
Czarodziejko ja jestem na razie. Potem mnie tydzień nie będzie a potem się nie opędzicie bo dzieci w przedszkolu a ja lllaaaabaaa:-D
Wczoraj tak sobie dumałam i wymysliłam ,że chyba postawie się mężowi i jak będzie dziewczynka to uprę się na Ninę i już. Jemu to imię się podobało zawsze a teraz cos marudzi. Mi się podoba też np. Julka albo Lidka ale Julek strasznie dużo..
No a jak chłopiec to Michaś ale upieram się przy Nince.
Znowu oglądałam zdjęcia na necie z 13-14tyg i chłopcy mają juz wtedy taką kuleczkę między nogami a moje dziecie nic takiego nie miało:no:

reklama
hej
Aneczko, bedzie Nina jak nic

wiesz ja tez w chinskim celowalam w dziewczynke i z wrozenia z obraczki wyszla mi corka, ale to juz bardziej zabawowe rzeczy, ale sprawdzic mozna
u mnie tez bylo przed owulką ale nie dużo i brak śluzu, wiec tylko tym sie pocieszam, ze męskie potrzebują śluzu,
jeszcze troszkę i wyjasni sie sprawa naszych brzuszków, a termin masz dokladnie na kiedy? ja 19 luty

hejka dziewczyny
jutro mykam na test ciążowy z krwi tz betke.... nie czekam do piątku. Mysle że jak ciąża jest to już mi wyjdzie bo to 4tydzień.
trzymajcie kciukasy mocno &&&&&&

Monico ja według om mam na 14go lutego. U mnie było 4 dni do owu , no nic zobaczymy.
Kinga to trzymamy kciuki za wysoką betkę.
Ale pogoda:baffled: głowa mnie boli na maksa i chyba sobie zaraz kawke strzelę bo paracetamol już brałam i pomógł na chwilę:dry:

Witajcie!
ja takze mam zamiar sie starac o córeczke
pierwszym razem sie nie udalo choc nie zalezalo mi az tak bardzo
bo to nasze pierwsze bobo i tak mam wspanialego synka!
starania zaczynam dopiero na wiosne i tym razem mam zamiar
miec wszysto zapiete na ostatni guzik i byc cierpliwa...

U mnie gin wpisala termin wg om na 19 luty, wiec w sumie tylko 5 dni nas dzieli
U Ciebie tak jak u Beatki tyle dni od owu musi byc corcia

bella obserwuj cykle i trzymam kciuki

monico taki mam zamiar
i jeszcze diete musze zmienic
bo teraz jest strasznie pomidorowa
a czytalam ze pol roku wczesniej najlepiej
zmienic diete na bialkowa no i slodycze
ktorych za bardzo mi nie wolno bo po ciazy
zostala mi cukrzyca ciazowa i musze uwazac na cukier
ja za ciebie takze trzymam kciuki za dziewczynke

z tą dieta tak do konca nie ma co przesadzac, a napewno nie pakuj sie w słodycze przy cukrzycy, zmien diete na mniejsza zawartosc soli, wiecej bialek, magnezu,
ja dodatkowo bralam przed starankami kilka miesiecy folik, wapno i magnez
oczywiscie zaczynaj nawet 6 dni przed owulacją i schodz o pół dnia jakby się nie udawalo nie wiecej
spróbuj nałozyc staranka na kalendarz chinski, wtedy kiedy wypada Ci dziewczynka, chociaz nie zawsze sie on sprawdza, ale jak mozna zwiekszyc prawdopodobienstwo to lepiej zrobic
i życzę cierpliwosci dla Ciebie i przede wszystkim męża

Witajcie wrocilam z krotkich wakacji oczywiscie dzisiaj pojawila sie na 26d @:-( wiec starania o coreczke zakonczymy na gora 9 dzien cyklu :-)jezeli chodzi o kalendarz chinski wedlug niego powinnam miec 3 corki i 1 synka a jak wiecie mam fajnych 4 chlopakow:-) bralam magnez z wapnem ale musialam go odstawic bo barzdo zle sie po nim czulam:-(tak wiec nie pozostaje mi nic wiecej jak wiara ze sie uda pozdrawiam was wszystkie bardzo goraco

reklama
Jagienko- podobno na rozbujanie porodu dobry jest sexik:))))
Tylko nie kazda kobieta na tym etapie ciazy ma na to ochote...Ja sie bzyknelam ......i rano urodzilam....no ale u mnie jak wspomnialam wczesniej 3 tyg przed terminem wystepowaly skurcze wiec moze sexik nic tu nie dal.
Poza tym dobrze ze sie cioteczko odezwalas bo juz tarlam nogami:)))))
a maz moze ma czuja albo uruchomil trzecie oko:)))))))

Właśnie od wczoraj zaczęlismy akcję wywoływania porodu ale efektów jeszcze nie ma ;-) mój mąż nie mniej jednak zachwycony bo dotychczas była abstynencja :-p

Jagienko a jak było w poprzednich ciążach? przenosiłaś czy w terminie? Ja obie przenosiłam 1go o kilka dni a drugiego 2 tygodnie. Śmieję się ,że teraz miesiąc później urodzę

Dawidka urodziłam 3 dni przed terminem ale miałam wywoływany poród przez wcześniejsze skurcze a Olego przenosiłam dokładnie tydzień...

Wybaczcie że tak rzadko się odzywam ale nie mam sił siedzieć przy lapku,właściwie większość dnia poleguję w sypialni i czytam,mężuś zajmuje się dosłownie wszystkim...

Witam nowe staraczki :-)

Do góry