reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ollena dokladnie , Potwierdzam , ten moj ostatni cykl byl taki zeswirowany!!! No i mialam wyjazd do Wloch a potem jeszcze swojskie klimaty u dziadzia...u mnie owulka byla pozniej niz zwykle tj 17dc!!!!!
Takze i u Ciebie przez zmiane klimatu mogla byc wczesniej!!!!! W ksiazce o naturalnym planowaniu rodziny jest napisane , zeby zwrcac uwage na pierwszy pojawiajacy sie plodny slus bo w momencie gdy sie on pojawia juz mozna zajsc w ciaze.....ocena tego kiedy jest owulka to jakby odrebny temat chociaz przy planowaniu corki chyba najistotnijeszy:)))))

Aneczko- a jak Twoje samopoczucie?

reklama
no wlasnie...najistotniejszy i ja teraz nie wiem co robic:/ przytulalismy sie w 7dc, wczoraj byl juz sluz, dzis tez jest+bol brzucha, wiec sama nie wiem co myslec... mm dzis nastaiowny na przytulanko, wiec moze jeszcze dzis i przestac? czy kupic testy? sama nie wiem:(

Ollena- ja bym sie wstrzymala....bo jesli owu jest wczesniej i wy sie "przytulicie" to moze byc synek!!!!!!!
no ale jak uwazasz...olac testy najwazniejsze sa twoje obserwacje...a jeszcze jak mowisz o bolu brzucha!!!!!

Ollena,ja bym sie wstrzymalam.
yes2.gif

Oczywiscie jesli zalezy ci na corci.
Najwyzej nie bedzie ciazy.
Tez ostatnio mialam taka sytuacje.
Odczucia i testy mowily mi co innego
shocked.gif

Ale balam sie ryzykowac i zakonczylam wtedy staranka na 9dc.

obserwacja i odczucia wlasnego ciala,jak dla mnie sa wazniejsze niz testy.....

Ja planuję synka i z kolei boję się, że za długo czekam...
Kreski na teście owu nigdy nie mam takiej jak powinna być tzn ciemniejsza niż testowa, co najwyżej prawie taka jak testowa.. i dopiero po 12 h od tej kreski , co myślicie ?
Teraz mam 12dc przy 28-29dc od dwóch dni śluz, ból jajnika dzisiaj od rana, kreska na owu jeszcze dużo jaśniejsza niż testowa ,
Poradźcie mi proszę doświadczone Staraczki :-)
Mam już kochaną córeczkę , druga też byłaby super ale jeszcze bardziej super taki mały Syneczek...;-)

Ollena dzisiaj juz odpuście z przytulaniem:tak:
Muma myślę, że dziś należy się poprzytulać;-) Co do testów to pierwszy cykl je robisz czy kolejny? Bo mi nigdy nie wyszła kreska ciemniejsza niż kontrolna a nawet taka sama a owulacja była bo czułam co miesiąc.

AneczkaK Staramy się i robię 3 cykl i tak jak napisalam nigdy nie była taka jak w instrukcji a też czuję owulację, poza tym temp. mi skacze pięknie po niej,
Tyle że wtedy to już po sprawie jest... ;-)
Też myślę, że dziś , a co tam raz się żyje :-) DZIĘKI

No tak bo teoretycznie ból jajnika oznacza ,że pękł pęcherzyk więc ostatnie chwile na działanie na chłopca i chyba najlepsze 12-24 h. Powodzenia i zaglądaj częściej. Bedziemy trzymać kciuki za rodzynka bo tak to w większości same babeczki planowane ;)

reklama
To może podpowiem jak zrobiliśmy dziewusię - byłam jeszcze wtedy młoda ;-) (26l), i jak tylko zobaczyłam długaśne śluzowe nici - hoooops do łóżka i tak cały weekend i już, udało się za pierwszym razem :) a to wszystko było w Prima Aprilis , to pewnie dlatego :-)
Kiedyś w ogóle życie było prostsze ;-)

Do góry