reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga- moze jeszcze trzeba poczekac. Mi w ciazy z maksiem test wyszedl negatywny, po 3 dniach powtorzylam i wyszla slaba druga kreska. Jesli stezenie hormonu ciazowego jest niskie to test moze nie wyjsc a jednak ciaza moze byc!!!!!!
no też tak słyszałam że może być za szybko u mnie na test, znajoma z bb pisała mi że jej wyszedł pozytywny dopiero 6dni po terminie @... różnie u każdego jest w zależności od tego stężenia hormonu jak piszesz... zobaczymy jeszcze troszkę poczekam.
Kinga trzymam kciuki.A powiedz gdzie chodzisz do gina?
ja chodzę prywatnie, taka przyjemność u nas kosztuje mnie około 80-90zł :oo2:

reklama
monico mnie tez tak bolala glowa w pierwszym trymestrze
ale ja sie nie meczylam tylko bralam paracetamol
bo przeciez nie szlo wytrzymac

jade zaraz obejrzec wozek bo mam okazje bardzo tanio kupic
niby jeszcze wczesnie ale moj M schowa go na strych
w sklad wchodzi gondolka, siedzisko, spiworek, fotelik maxi cosi ze spiwokiem
wozek to quinny buzz 3 zawsze mi sie podobal ale nigdy go nie chcialam bo duzy
ale fajnie sie sklada
kolor pomaranczowy a siedzisko jest w srodku rozowe
jak kupimy to zrobie fotki

Kinga mocno trzymam kciuki. Tyle staranek na pewno zakończy się sukcesem teraz.

Czarodziejka ja Ciebie dobrze rozumiem. Gdyby wyszła córunia to byłoby super ale z drugiej strony człowiek się zastanawia....Ja tez mam małych urwisów 4 i 2,5 roku. I chociaż czasami tez bym chciała już zacząć staranka o córeczke to wiem ze to za szybko. Bo teraz już jest luz z chłopcami. Czasami się budzą jeszcze w nocy ale tak to są samodzielni, nie mamy już pampersów ani butelek z mlekiem czy smoczków. Etap ten zamknięty. Teraz my z mężem chcemy trochę odpocząć. Bo od 5-ciu lat czyli od razu po ślubie jesteśmy zajęci ciążami, porodami i wychowywaniem a teraz chcielibyśmy mieć troche czasu dla siebie, na podróżowanie itd.
Starszy już jeździ sam na swoim rowerze, mniejszego biorę na krzesełko i tak np. całą niedzielę jeździmy na rowerach. A do domu wracamy na wieczór.Cudownie.

Kinga a ja sobie ubzduralam ze ty z Olsztyna:)
Ewelin ty masz tak po dwojce a ja po jednym....ale z drugiej strony nie chce za dlugo czekac.Ostatnio stwierdzilam ze zaczniemy staranka na wiosne.

kinga mi przy pierwszym staranku @ przesunęła sie o 5 dni, zrobilam z 4 testy i negatywne na @ tez sie nie czulam az tu mnie zalało, chyba psychika , ale mam nadzieje ze u Ciebie nie przyjdzie

dido, czekam i czekam az dołączysz...

beatko mi kazala moja gin brac panadol przy ostrych stanach i mierzyc cisnienie, jak niskie to zmuszac sie do wypicia kawy albo wypic kieliszek koniaku, trzeba przezyc, moze to byc z wysokiego poziomu hormonow ciazowych i niskiego cisnienia
Kurcze ta trzecia ciaza daje mi popalic wiecej niz tamte dwie razem wziete:cool: juz nawet nie potrafię sie nią cieszyc, tylko chcialabym normalnie zaczac fukcjonowac

Aneczko kiedy masz USG i jak u Ciebie z samopoczuciem?

Monico dzieki ,że pytasz;-) Ja teraz czuję się świetnie. Zapominam momentami ,że w ciąży jestem. Czasem mnie muli i mi niedobrze ale już niezbyt często. USG mam 31go w środę wieczorem i już ciągle o tym myślę:baffled:
Na niski ciśnienie to faktycznie czasem lepiej kawkę wypić albo nawet herbatkę mocniejszą. Co do koniaku to chyba jednak bym w ciąży nie polecała:no::no::no:
Kinga jak tam? samopoczucie takie samo? temp wysoka?
Beatko to super wózeczek. Wklej fotki koniecznie :tak:
Dido trzymam kciuki
Co do czekania aż dzieci podrosną to myślę ,że różnica nie powinna przekraczać duzo więcej niż 5 lat bo to już między dziećmi przepaść. Moi teraz maja się z kim bawić i choć było ciężko na początku i teraz bywa trudno to nie żałuję tamtej decyzji.

Aneczko widzisz to samopoczucie masz odwrotnie niz ja, ale to super, przynajmniej cieszysz się ciążą, co do koniaku narazie nie uciekam do tego sposobu, nie cierpię go a juz sam zapach przyprawia mnie o nudnosci, ale juz dwoch lekarzy powiedzialo mi ze o niebo lepiej kieliszek koniaku niz tabletki, ale to alkohol:cool:

Aneczko to bedzie 17 tydzien???? masz jakies przeczucia??, męcz , męcz w następną srode lekarz o płeć

reklama
Monico ja się czułam okropnie na duphastonie a jak odstawiłam to znacznie lepiej sie zrobiło.
No co do usg to nie wyjde dopóki sie nie dowiem;-):-D jestem ostatnią pacjentka i ide prywatnie więc nich szuka co tam dzidzia ma lub nie ma:-p
Czekam też z utesknieniem na ruchy i czasem mi się wydaje ,ze cos tam puka ale chyba jeszcze to nie to.

Do góry