reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hejka dziewczyny
jutro mykam na test ciążowy z krwi tz betke.... nie czekam do piątku. Mysle że jak ciąża jest to już mi wyjdzie bo to 4tydzień.
trzymajcie kciukasy mocno &&&&&&

Kinga- To koniecznie daj znac co i jak....bardzo mocno trzymam kciuki!!!!!

Hej!
Ewelin Czarodziejko Znowu oglądałam zdjęcia na necie z 13-14tyg i chłopcy mają juz wtedy taką kuleczkę między nogami a moje dziecie nic takiego nie miało:no:
Jesoooo dziewczyny jak wy wypatrujecie takich rzeczy....stwierdzam ze ja to laik przy Was!!!!!!

Witajcie!
ja takze mam zamiar sie starac o córeczke
pierwszym razem sie nie udalo choc nie zalezalo mi az tak bardzo
bo to nasze pierwsze bobo i tak mam wspanialego synka!
starania zaczynam dopiero na wiosne i tym razem mam zamiar
miec wszysto zapiete na ostatni guzik i byc cierpliwa...
Witaj BELLA....a w jakim wieku masz synusia????

reklama
monico co do kaledarza chinskiego to mi sie nie sprawdzil
tak wiec nie za bardzo w niego wierze choc znajac mnie
i tak zajrze przy starankach zeby byly miesiace na dziewczynke
a to tak na wszelki wypadek...
co do mojej cukrzycy to juz sie martwie jak to bedzie
lekarz powiedzial ze przy drugiej ciazy tez mi grozi
choc mi nie minela do konca z pierwszej i musze uwazac
na szczescie nie jest az tak zle i czasem moge sobie
pozwolic na lody lub ciasto..
czarodziejka syneczka mam jeszcze malutkiego bo
ma dopiero 7 miesiecy dlatego staranka zaczynamy
dopiero na wiosne bo chcemy dzieci z mala roznica wieku
a ja mam czas do tego czasu sie porządnie przygotowac do staranek

Bella to faktycznie malutki jeszcze bzyczek:)))))
Ale fajnie ze juz teraz myslisz o nastepnym bobasku.
Jak moj pierworodny skonczyl Rok mialam takie parcie na drugie dziecko...ale niestety nie moglismy sobie na to pozwolic poniewaz nie mielismy odpowiednich warunkow mieszkaniowych:(
Troche szkoda bo teraz maks szedl by do przedszkola...no ale dzieki temu ze poczekalam mamy Dom:)))))
Zycze Ci powodzenia:)

Ostatnia edycja:
Bella bardzo dobry plan:tak: Ja też tak zrobiłam. Nie ukrywam było ciężko bo pierworodny strasznie uparty i chce byc pępkiem świata do dziś ale za to już ponad pół roku mam dwóch bawiących się razem chłopaków. Wcześniej było różnie z dogadywaniem się a teraz różnica wieku zaczyna się zacierać i bawią się na równych prawach;-)

monico u mnie bylo 2,5 dnia do O nie 4 a jednak sie udalo
iw tym ze od @ robilismy to prawie codziennie a w ostatnich dniach po 2x :-)

ewelin jak powiedzialam znajomym to takie miny mialy zszokowane
niby sie cieszyly ze mi sie udalo ale raczej byly pewne ze chlopak bedzie
tesciom nie mowilam
ale oni chyba wiedza od brata mojego M
co do mojego meza to on sie smial ze termometr to moj drugi kochanek
bo przez rok sie z nim nie rozstawalm i lezam mi pod poduszka i pierwsze co rano to tempka
ogolnie na luzie do tego podchodzil
on nie chcial zabardzo 3 dziecka
ale robil to dla mnie
i dostosowywal sie do mojego planu bardzo gladko
a teraz jest zadowolony
i widac ze jak komus mowi ze bedzie corka to banana ma na buzi
taka jego dume ze umial zrobic dziurke w dziurce :-)

Kurcze ten czas zasuwa na prawdę... Beatka patrze na Twoj suwaczek i Ty zaraz na połówkowe będziesz szła...
Zaczełas czuc ruchy? bo cos pisalas ze jeszcze nie bardzo ostatnio?. No i wozek pokazuj bo obiecałas;-):tak:

Ania g21 ja mam ten termometr owulacyjny Microlife MT 16C2 jest bardzo dokladny....
a mierzylam roznie raz waginalnie a pare razy w ustach..jednak pomiar najdokladniejszy jest w waginie.....
Mam tez baby compa ale lezy i sie kurzy....:zawstydzona/y:

Royannko- a co tam u Ciebie? jak chlopcy?
niestety nie moge poczytac wiecej bo nie mam juz dostepu do zamknietego.

ewelin jak powiedzialam znajomym to takie miny mialy
zszokowane
niby sie cieszyly ze mi sie udalo ale raczej byly pewne ze chlopak
bedzie
Beatka- Skąd ja to znam...tyle ze u mnie byl drugi chlopczyk i radosc innych ogromna !!!!! zenada!
Bardzo sie ciesze ze masz corcie , przy najmniej tym wszystkim zazdrosnikom utrzesz nosa.!!!
dla mnie to wciaz nie ogarniete ze ludzie tacy sa,....no ale coz..

Jagienko- Jak tam u Ciebie???/?? Melduj sie koniecznie

Hej dziewczyny...
Mam wazne pytanie..
Zawsze sluz przezroczysty i ciagnacy zaczyna mi sie 10dc. Wczoraj byl 8dc i juz mialam taki! dzis pobolewa mnie podbrzusze, mam znowu sluz ciagnacy, na szyjce sie nie znam ale wszystko jakby rozpulchnione tam. Testy owu jak na zlosc zostawilam w PL a tu strasznie drogie... no ale podpowiedzcie bo jestem sklonna kupic! Owu moze byc wczesniej??? cykle mam 28lub 29dniowe.

reklama
Ollena jak dla mnie to może już nawet owu się zaczela... Wiesz cykle cyklami ale jak zmieniasz klimat , lecisz samolotem itd. to cykle mogą świrować. Czarodziejce tez sie poprzesuwało przez zmiany klimatu.

Do góry