reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kinga mi przy pierwszym staranku @ przesunęła sie o 5 dni, zrobilam z 4 testy i negatywne na @ tez sie nie czulam az tu mnie zalało, chyba psychika , ale mam nadzieje ze u Ciebie nie przyjdzie
no mam nadzieje że u mnie to jednak dzidzia...
:(

Kinga jak tam? samopoczucie takie samo? temp wysoka?
wiesz nie mierzyłam już dziś... ogólnie to ja w tym cyklu nie mierzyłam sobie temp. tak tylko ze 3 razy z ciekawości ale to i tak sie nie liczy bo nie mam całego obrazu cyklu.
Samopoczucie ok. Nie czuję się okresowo wogóle.
ciążowo też nie
tak więc nie wiem.... czekam spokojnie do piątku :rolleyes2:

reklama
Aneczko- bardzo mozliwe ze to ruchy!!! ja pierwsze mizianko poczulam z maksiem miedzy 15 a 16 tyg c, jak lecialam samolotem:))))) potem cisza kilka dni i znowu i tak stopniowo zaczelo sie coraz czescie kiziu miziu:))))

Kinga- Mocno sciskam Graby za ciebie!!!!!!i za fasolke!

A co u naszej Jagienki???????
nie odzywa sie moze urodzila???????
Macie jakies wiesci???

Nie kochanie,jeszcze nie czas na mnie ;-) kulam się dalej, dzisiaj czułam się fatalnie,przeleżałam pół dnia trochę drzemiąc i trochę czytając... dopiero niedawno trochę wstałam...mąż wróży mi rozwiązanie w piątek,nie pytajcie czemu,on sam nie wie-mówi że tak czuje :-p a mi się wydaje że przenoszę :baffled:
Na pewno jednak napiszę jak tylko coś zacznie się dziać,mam numer do naszej Aneczki to wyskrobię sms-ka :happy2:

Jagienko- podobno na rozbujanie porodu dobry jest sexik:))))
Tylko nie kazda kobieta na tym etapie ciazy ma na to ochote...Ja sie bzyknelam ......i rano urodzilam....no ale u mnie jak wspomnialam wczesniej 3 tyg przed terminem wystepowaly skurcze wiec moze sexik nic tu nie dal.
Poza tym dobrze ze sie cioteczko odezwalas bo juz tarlam nogami:)))))
a maz moze ma czuja albo uruchomil trzecie oko:)))))))

Jagienko a jak było w poprzednich ciążach? przenosiłaś czy w terminie? Ja obie przenosiłam 1go o kilka dni a drugiego 2 tygodnie. Śmieję się ,że teraz miesiąc później urodzę

Witajcie Dziewczyny :-) Jestem już od paru miesięcy na forum, podczytuję także i Was :-) Mam 37 lat i jestem w 3cim cyklu starań o wymarzonego syneczka (mamy już córkę 11letnią). Trzymam kciuki za Wasze starania, czasem wpadnę i tu jeśli pozwolicie :-)
Serdecznie pozdrawiam
PS.paula25 zagłosowałam na zamek Twojego Synka :-)

paula zagłosowałam i potwierdziłam mailem. a zamek superrrr

Tak Aneczko siedź u gina do końca aż się dowiesz kto tam w brzuszku siedzi. W 17-tym już na 100% powinno być widac płeć. ooo dziewczyny ale ten czas leci, niedawno były wasze staranka.

ania_g ja tez wstepnie planuje staranka na przyszłą wiosnę. Bo to dobry czas wg. chińskiego. Ale zobaczymy jak to bedzie. Na pewno wezmę pod uwagę ten chiński kalendarz, a wtedy będę mieć 31 lat skończone i mam ok 8 m-cy dziewczynkowych.

Kinga
trzymam dalej mocno kciuki. moooocccnnnooo.:tak:

Beatko a tak sobie o tobie myślałam. Masz chyba wielka satysfakcje ze ci się udało z córunią. mąż tez Ci musiał przyznać racje że warto było. I teraz utrzesz nosa tym pseudo koleżankom co by tak sie głupio uśmiechały jak byś powiedziała ze trzeci chłopczyk. Bo to gadanie ludzi najbardziej denerwuje.
No i teściom "może" głupio będzie.
A właśnie napisz jak twój mąż na te staranka był nastawiony(wiesz tempka, seks w danej chwili itd.)jego podejście, bo mój się śmieje jak mu o tym mówię.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Dziewczyny
biggrin.gif
Jestem
już od paru miesięcy na forum, podczytuję także i Was
biggrin.gif

Mam 37 lat i jestem w 3cim cyklu starań o wymarzonego syneczka (mamy już córkę
11letnią).

Witaj Muma:))))
Z chlopcem pojdzie gladko:)))))Trzeba dokladnie okreslic czas owulacji i wtedy dzialac...mysle ze to zdecydowanie prostrze niz przy staraniach o corcie...
Powodzenia:)))))

dobani.gif

tak czekalam na ten @ a teraz zdycham...ale nie narzekam nie narzekam....przeczuwam ze mialam torbiel bo prawie polowe cyklu mocno bolal mnie jajnik i podbrzusze....mysle ze teraz przy okresie schodzi i dlatego tak mnie boli!!!!! no nic skonczy sie @ to sie do gina umowie..musze cytologie zrobic bo ostatnio w zime robilam.....

No dobra dziewczynki spadam kudlacza na dwór wypuscic
dogwalk.gif

Ostatnia edycja:
Do góry