reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

moze poprostu za duzo naraz zjadlas i twoj zoladek nie zdazyl strawic i dlatego tak sie czujesz zle i ciezko
wg mnie jak masz ochote na mieso to jedz tylko malymi porcjami i w odstepach innych dan ( nie jedz watrobki bo jest niewskazana w ciazy)

Właśnie nie..zjadłam ok.dwóch plasterków właśnie dlatego że bałam się na noc....
A wątróbkę jem,,nie mogłabym sobie całkiem odmówić bo uwielbiam :-p dlatego pozwalam sobie tak ok,raz w tygodniu własnie :tak:
Teraz już odrobinkę lepiej,nie mam biegunki tylko ogólnie jakoś tak mi ciężko....dobrze że jutro wizyta u lekarza bo zaczynam się niepokoić :sorry:

Jagienko, moj M najszczesliwszy, ze synek sie odczepil od cycusi ;)

Domyślam się :laugh2:

reklama
wlasnie zdania sa podzielone
a tu w Uk wlasnie nie zalecaja jesc (oni wogole jej nie jedza a co dopiero w ciazy) i pasztetow i tunczyka
je tez w ciazy jadlam te rzeczy tylko oczywiscie z umiarem i mam zdrowe dzieci

witam :*

u mnie owul. wystepuje ok 17 dc ale ten cykl mam wyjatkowo bez monitoringu
a dla mnie to tak jak bez reki
bez monitoringu nie zawsze okresle owulacje
dzis temp. dalej 36.5 czyli jednostajna
szyjka juz sie obniza ale jest jeszcze otwarta
sluzu juz raczej nie ma
plamienie i krwawienie ustalo hmmmmmmmmm
test owul zrobie wieczorem wiec nie wiem
mimo wszystko za dwa dni biore lutke
bo nie chce wydluzyc cyklu do 50 dni jak by sie okazalo ze owulki nie bylo
bo wydaje mi sie ze to cykl bezowulacyjny

też tak mysle, ze mogło byc bez owu

Digital Ovulation Test – Smile, You’re Ovulating!

to jest test slektroniczny ktory pokazuje buzke jak bedzie owulka i koleczko jak jest niskie LH

Jagienka wszystkiego naj dla synusia i super ze juz ruchy czujesz zazdroszcze.

testy super:)

Dobry wieczor!
Ja na chwilke.

Jagienko, gratki z okazji pierwszych ruchow dzidziusia! A dla synka wszystkiego najlepszego!
A tort truskawkowy sama bym zjadla, a moj Macius na 100% , mniam, mniam ;)

Musze sie pochwalic, ze po 16miesiacach zakonczylismy bezbolesnie karmienie piersia :)
Od 4 nocek cucusie moje sa wolne ;)

Dobrej nocy kobietki!

gratulacje odcycowienia:)

Hejka :-)
Ja już po wizycie u lekarza,niestety moje dzidzia nie chciała współpracować,wręcz zaryzykowałabym stwierdzenie że miała w głębokim poważaniu pana doktora i nadal nie wiemy czy jest chłopcem czy dziewczynką :-D pozostaje czekać do 3D.
Najważniejsze jednak że wszystko jest w porządku,mogę odstawić już duphaston i brniemy dalej-byle do przodu ;-)

Dziewczynki,znalazłam taką stronkę:
http://calendar.zoznam.sk/lunar-pl.php?hy=2010&x=3&y=11#December
Kalendarz zodiakalny,jak któraś chce się pobawić to zapraszam,Męskie znaki to: Baran, Bliźnięta, Lew, Waga, Strzelec, Wodnik, a do żeńskich należą: Byk, Rak, Panna, Skorpion, Koziorożec, Ryby.

Ja sobie sprawdziłam i jesli dobrze obliczyłam moment owulacji,czyli 10 grudnia-księżyc był w znaku wodnika-chłopczyk,jesli dzień wcześniej-koziorożec-dziewczynka,czy się potwierdza? Zobaczymy za ok dwa tygodnie ;)

Ostatnia edycja:
Pajkaa a ty planowalas plec tzn chcialas chlopca?
i skad jestes z DG bo ja z mydlic

ja mieszkam na Manhatanie:) nie ja starałam sie 2 lata i było mi wszystko jedno oby zdrowe:) moj smyku jest kochany i przy drugim tez nie bede wybrzydzala będzie chłopak super, bedzie córa tez super:)

Hejka :-)
Ja już po wizycie u lekarza,niestety moje dzidzia nie chciała współpracować,wręcz zaryzykowałabym stwierdzenie że miała w głębokim poważaniu pana doktora i nadal nie wiemy czy jest chłopcem czy dziewczynką :-D pozostaje czekać do 3D.
Najważniejsze jednak że wszystko jest w porządku,mogę odstawić już duphaston i brniemy dalej-byle do przodu ;-)

Dziewczynki,znalazłam taką stronkę:
Kalendarz ksiycowy 2010 - Kalendarz
Kalendarz zodiakalny,jak któraś chce się pobawić to zapraszam,Męskie znaki to: Baran, Bliźnięta, Lew, Waga, Strzelec, Wodnik, a do żeńskich należą: Byk, Rak, Panna, Skorpion, Koziorożec, Ryby.

Ja sobie sprawdziłam i jesli dobrze obliczyłam moment owulacji,czyli 10 grudnia-księżyc był w znaku wodnika-chłopczyk,jesli dzień wcześniej-koziorożec-dziewczynka,czy się potwierdza? Zobaczymy za ok dwa tygodnie ;)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
przepraszam jestem spod znaku wodnika, a nie widze u Siebie siuiiora, moja siostra jest baranem moja tesciowa lwem:-D:-D:-D:-D ja bym w to zbytnio nie wierzyla :-D

Dziewczynki,nie zrozumiałyście mnie,tu nie chodzi o przypisanie znaku danej osobie tylko że są one z założenia są żeńskie lub męskie (co wcale nie oznacza że mężczyzna nie może być skorpionem,jak np mój brat) i ta "metoda" polega na sprawdzeniu w jakim znaku (żeńskim czy męskim) jest księżyc danego dnia,kiedy nastąpiło prawdopodobne zapłodnienie,czyli owulacja :-)
Ja nie biorę tego na serio,raczej traktuję jak zabawę i też nie wybrzydzam :/ nie napisałam przecież że jak okaże się ze chłopak to wpadnę w depresję :confused:

Ostatnia edycja:
Jagienka a ja stawiam na dziewczynke u ciebie bo czesto dziewczynki sie wstydza na usg i nie chca sie pokazac

Pajkaa ja strasznie chcialam synka i drugie dziecko tez mi bylo obojetne jaka plec ale trzecie to juz bym chciala jakas odmiane poztym moi chlopcy chcieli by siostrzyczke chyba bardziej niz ja

Jagienka a ja stawiam na dziewczynke u ciebie bo czesto dziewczynki sie wstydza na usg i nie chca sie pokazac

Pajkaa ja strasznie chcialam synka i drugie dziecko tez mi bylo obojetne jaka plec ale trzecie to juz bym chciala jakas odmiane poztym moi chlopcy chcieli by siostrzyczke chyba bardziej niz ja

no my raczej będziemy mieli dwójkę dzieci :) o trzecie raczej się nie bedziemy starac:) także u mnie moze byc chłopak moze byc dziewczynka:) byle zdrowiutkie

reklama
Jagienka a kiedy masz to nastepne usg 3D?
bo ja to przezywam z toba tak jak by to o mnie chodzilo :tak:

ja czekam do @ i zaczne znowu monitoring
a od maja chyba clo jak owulki znow nie bedzie

Pajkaa nie obraz sie ale ten watek jest wlasnie dla dziewczyn, ktore pragna miec dziecko wlasciwej plci
a wiadomo zdrowie to inna sprawa przeciez nikt nie chce miec chorego dziecka
mnie na przyklad drazni jak znajomym mowie ze chce miec corke
a oni mi odpowiadaja, ze niewazne jaka plac wazne zeby zdrowe bylo przeciez to takie oczywiste
ale czy nie mozna do tego dodac jescze plec?
dlatego my tu probujemy a noz ktorejs sie uda
czego wlasnie zycze z calego serca i mocno za nas wszystkie trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry