reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a jak tempka?? skacze, czy jest jednostajna?

raczej jest jednostajana 36.4 36.5 w tych temp. sie utrzymuje

a ja testy owulacyjne mam uproszczone bo koleczko wychodzi jak negatywny a buzka jak pozytywny wiec nie mama nic pomiedzy, wole te bo te paskowe czesto mnie mylily

monico w tym miesiacu sobie odpuscilam monitoring
od pol roku chodze na monitoring ale dopiero od 3 mies wystepuje u mnie owulacja wlasnie po tym jak zaczelam brac castagnus
zaobserwowalam ze tak ok 17 dc wystepuje
a buzka mi zawsze wychodzila dzien przed owulka
dzis jest 16dc a test dalej negatywny
za 2 dni zaczynam brac lutke na wywolanie okresu bo jesli w tym cyklu nie wystapila owulka to cykl moze mi sie przeciagnac nawet do 50 dni
a od nowego cyklu obowiazkowo monitoring
jednak bez niego nic nie zdzialam

Jagienko dzieki za fluidki i trzymam za twoja dziewczynke &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ja mam dzis jakies plamienia krew ze sluzem ciemno brazowym :baffled:
krwi jest bardzo malo tylko ten sluz czekoladowy masakra

Ostatnia edycja:
reklama
Pajkaa wlasnie obserwacje mam półroczną
testy robiłam dwa razy dziennie koło 10 i 19 godz, i niestey wychodziły negatywne a tego dnia co zrobilam wieczorem i test byl negatywny to mialam juz owu, a test dopiero nastepnego dnia wyszedl pozytywny ( co do kresek testow owu znam wszystkie odcienie), kresta testowa musi wyjsc identyczna jak kontrolna lub ciemniejsza, u mnie pozytywny test utrzymywał sie 3 dni, no ale patrzy sie na pierwszy pozytywny !! Wiec nie ma mowy o mojej pomyłce
NIE WIERZE testom, moje obserwacje upewnily mnie w 100% kiedy mam owu

Beatko otwarta mialam rano po owu jeszcze a potem wieczorem juz byla twardawa i troche zamknieta, a teraz calkiem :D

tak, ale testy owu w przeciwienstwie do ciazowych powinno sie robic wieczorem o stałej porze :) wtedy mozna mowic o zgodnosci testów no i przedewszystkim tak jak juz pisalam test owu wychodzi na + wtedy, gdy pik LH jest wysoki a wystarczylo, ze test robilas przed skokiem stąd test negatywny:) ja stosowałam testy roznych firm i albo masz je felerne, albo Twoj pik LH trwa dlugo co jest raczej malo prawdopodobne:)

raczej jest jednostajana 36.4 36.5 w tych temp. sie utrzymuje

a ja testy owulacyjne mam uproszczone bo koleczko wychodzi jak negatywny a buzka jak pozytywny wiec nie mama nic pomiedzy, wole te bo te paskowe czesto mnie mylily

monico w tym miesiacu sobie odpuscilam monitoring
od pol roku chodze na monitoring ale dopiero od 3 mies wystepuje u mnie owulacja wlasnie po tym jak zaczelam brac castagnus
zaobserwowalam ze tak ok 17 dc wystepuje
a buzka mi zawsze wychodzila dzien przed owulka
dzis jest 16dc a test dalej negatywny
za 2 dni zaczynam brac lutke na wywolanie okresu bo jesli w tym cyklu nie wystapila owulka to cykl moze mi sie przeciagnac nawet do 50 dni
a od nowego cyklu obowiazkowo monitoring
jednak bez niego nic nie zdzialam

Jagienko dzieki za fluidki i trzymam za twoja dziewczynke &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ja mam dzis jakies plamienia krew ze sluzem ciemno brazowym :baffled:
krwi jest bardzo malo tylko ten sluz czekoladowy masakra

no to fajne są te testy :) te paskowe własnie są takie, ze niby sie ma pewnosc, ze test pozytywny a wystarczy, ze krecha jest ciut jasniejsza i juz jest negatyw:)
a ktory masz dc??

u mnie owul. wystepuje ok 17 dc ale ten cykl mam wyjatkowo bez monitoringu
a dla mnie to tak jak bez reki
bez monitoringu nie zawsze okresle owulacje
dzis temp. dalej 36.5 czyli jednostajna
szyjka juz sie obniza ale jest jeszcze otwarta
sluzu juz raczej nie ma
plamienie i krwawienie ustalo hmmmmmmmmm
test owul zrobie wieczorem wiec nie wiem
mimo wszystko za dwa dni biore lutke
bo nie chce wydluzyc cyklu do 50 dni jak by sie okazalo ze owulki nie bylo
bo wydaje mi sie ze to cykl bezowulacyjny

Jagienka,wszystkiego najlepszego dla synusia,duzo zdrowka i siostrzyczki :-)
Beatka,a co to za testy owul. z ta buzka????? jakas nowosc,bo nie slyszalam o nich.;-)

Jagienka,wszystkiego najlepszego dla synusia,duzo zdrowka i siostrzyczki :-)

A dziękuję i (nie)dziękuję (za siostrzyczkę ;)) w imieniu jubilata :-)
Mieliśmy małą kameralną imprezkę,Oliś zadowolony z prezentów,mamusia objadła się tortem :sorry:...aż mam wyrzuty sumienia...ale taki dobry był..truskawkowy :-p
Teraz mam ochotę na jakieś mięsko ale nie chce mi się robić...

Dzisiaj też poczułam pierwsze ruchy maluszka :rofl2::-D:happy:

Musze sie pochwalic, ze po 16miesiacach zakonczylismy bezbolesnie karmienie piersia :)
Od 4 nocek cucusie moje sa wolne ;)

Gratuluję,ja Olego karmiłam 20 m-cy ale odstawienie przeżyłam bardziej niż on sam ;-)
A cycysie wolne? Czy przeszły w wyłączne "posiadanie" najstarszego mężczyzny w domku? :-p

Strasznie źle dzisiaj spałam,mialam ciężkie sny,nie wyspałam się,wczoraj brat przywiózł mi trochę wędzonego mięska (ma wędzarnię) nie mogłam się oprzeć żeby nie spróbować,tym bardziej że po tych wszystkich słodkościach okrutnie chciało mi się mięska...i chyba mi zaszkodziło :zawstydzona/y: dosyć mocno bolał mnie wczoraj brzuch,było mi niedobrze i dzisiaj też nie czuję się najlepiej....
Jak myślicie,może to przez torta? Czy lepiej odpuścić sobie to mięso? Sama nie wiem :cool:

reklama
moze poprostu za duzo naraz zjadlas i twoj zoladek nie zdazyl strawic i dlatego tak sie czujesz zle i ciezko
wg mnie jak masz ochote na mieso to jedz tylko malymi porcjami i w odstepach innych dan ( nie jedz watrobki bo jest niewskazana w ciazy)

Do góry