reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
wlasnie badalam szyjke jest juz wysoko miekka i otwarta
sluz robi sie juz przezroczysty i baaardzo rozciagliwy
tempka dzis rano 36.4 wiec jest spadek
wczesniej bylo zawsze ok 36.6
zobaczymy jutro rano
testy negatywne ta druga bardzo slaba
dalej nic nie boli w podbrzuszu

Na moje oko to na dziewczynkę za późno było przytulanie, raczej chłopaka powinien z tego wyjść.Życzę powodzenia ;)

a przez ile dni ci sie utrzymywala wysoko i otwarta
bo u mnie dzis dalej wysoko i otwarta
a sluz to roznie
sama juz nie wiem
i dzis cos tam przy jajnikach czuje raz w jednym raz w drugim
a test owul. q.....a dalej negatywny nic nie ciemnieje ta druga

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki :-)

wpadłam tylko na chwilkę żeby się przywitać i zameldować że u mnie wszystko w porządku :tak:
Czuję sie dobrze,trochę czasem pobolewa mnie w okolicy jajników,zwłaszcza jak chce mi się siku...ale to raczej uroki coraz to wyższej ciązy :baffled:
Cera mi się z lekka poprawiła nawet :-D nie jest jeszcze idealnie ale o niebo lepiej niż było,mogę się wreszcie trochę podmalować i nawet się sobie podobam ;-)
Kupiłam sobie parę ciążowych fatałaszków,głównie bluzeczki i tuniczki,acha,jeszcze legginsy i dla dzidziolka karuzelkę,wanienkę i leżaczek :rofl2:
Wiem..wiem,wcześnie jeszcze ale wolę zacząć kompletować ten "niezbędnik" teraz bo kompletnie nic po chłopcach nie mam i kupienie wszystkiego naraz grozi upadłością naszego budżetu domowego :rolleyes:
Zresztą te wszystkie dzidziusiowe akcesoria są tak słodkie że od razu nastrój sie poprawia nawet od samego patrzenia :sorry:

Poza tym wizytę u lekarza mam 15 marca,będzie to po prawie miesięcznej przerwie i mam nadzieję ze wszystko w porządku...troszkę się boję :blink: ale jestem dobrej myśli...

Miłego weekendu kochane!!
Przesyłam ciążowe fluidki &&&&&&&&&&&&&&&&&

Beatko a co to jest niekontrolowana wpadka ?:D :D
no i jestem po monitoringu

testy owu to mozemy sobie w d.. wsadzic.
Jednak nasze odczucia sprawdzają się w 100% wiec wczorajsze bóle ranne były okołoowulacyjne a wieczorne mocne to owulacja (albo w nocy)
a test dopiero dzis rano pozytywny co mialoby znaczyc ze za 12-36 godz bedzie owulacja, a TU PO NIEJ. Dzis rano szyjka otwarta ale ze śluzem niepłodnym, ale ale jak test pozytywny

tak, że Beatko nic nie wiadomo do konca, a co ma nam byc pisane to bedzie

testo owu są dobre jak robi sie je wraz z monitoringiem o stałej porze:) no i muszą być identyczke 2 kreseczki wtedy moza o pozytywnym:) nawet ciut jaśniejsza moze mylic:) po owu moze wyjsc test pozytywny bo wystarczy, ze pik LH nie spadł i nadal jest wysoki:) nawet pomiary temp nie są wiarygodne bo po pierwsze trzeba obserwować swój organizm minimum 6 miesięcy, po drugie notować skrzętnie wszystkie przypadlosci, które mogą zaburzyć temp, po 3 spadek temp moze nastąpić nawet 2-3 dni po owu:) skok tempki niekoniecznie występuje dzień przed owu, moze wyskoczyc w dniu owu albo 2 dni przed:)

a przez ile dni ci sie utrzymywala wysoko i otwarta
bo u mnie dzis dalej wysoko i otwarta
a sluz to roznie
sama juz nie wiem
i dzis cos tam przy jajnikach czuje raz w jednym raz w drugim
a test owul. q.....a dalej negatywny nic nie ciemnieje ta druga

a jak tempka?? skacze, czy jest jednostajna?

Pajkaa wlasnie obserwacje mam półroczną
testy robiłam dwa razy dziennie koło 10 i 19 godz, i niestey wychodziły negatywne a tego dnia co zrobilam wieczorem i test byl negatywny to mialam juz owu, a test dopiero nastepnego dnia wyszedl pozytywny ( co do kresek testow owu znam wszystkie odcienie), kresta testowa musi wyjsc identyczna jak kontrolna lub ciemniejsza, u mnie pozytywny test utrzymywał sie 3 dni, no ale patrzy sie na pierwszy pozytywny !! Wiec nie ma mowy o mojej pomyłce
NIE WIERZE testom, moje obserwacje upewnily mnie w 100% kiedy mam owu

Beatko otwarta mialam rano po owu jeszcze a potem wieczorem juz byla twardawa i troche zamknieta, a teraz calkiem :D

Beatko u MNIE (co nie znaczy ze u Ciebie) najpierw przez okolo dzien sa lekkie bole w podbrzuszu, a potem ból silny przez kilka godzin jajnika (z promieniowanie) tego co jest owulacja.
Ale co wychodzilo ci na monitoringu?? złączyłaś to z testami i własną obserwacją?

reklama
Do góry