reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

beatko napewno lewy z mojej lewej strony bo boli teraz jak diabli, zreszta zawsze bolace mam owulacje i okoloowulacyjne :(
wychodzi mi teraz chlopiec, a potem na zmiane, ale nie wierze w nie
wierzę, że Bóg da mi córeczkę :)
no i test prawie lub pozytywny ale robilam teraz za pozno :(

reklama
no ja tez nie wierze w ten chinski choc z chlopcami mi sie sprawdzilo :tak:
nie zrozumialam twojego ostatniego zdania "no i test prawie lub pozytywny ale robilam teraz za pozno :( "

czytalam gdzies ze testów LH nie powinno się robić po godz 20 nie wiem ile w tym prawdy, no i ciutke jasniejsza jak na moje oko kreska testowa, Ale dzis rano robilam i bez watpienia pozytywny :) wiec jak narazie jest ok, na 13 jade na monitoring i sprawdze

no to trzymam mocno za pecherzyk zeby pieknie rosl i pekl &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A my wczoraj mielismy niekontrolowana wpadke :baffled:
wszystkie moje wyliczenia i kalendarz Selnas poszly na marne
ale owulacji jeszcze nie mam i nie zapowiada sie bo testy negatywne
moze za jakies 3 - 4 dni jak w suwaczku
wiec mam nadzieje ze meskie plemniczki nie przetrwaja
w kalendarzyku Selnas mam teraz neutralne dni czyli 50 - 50
pozatym nie planowalam w tym miesiacu bo jak pisalam nie chce rodzic w grudniu ale co tam wszystko gdzies jest zapisane bedzie co ma byc

Ostatnia edycja:
Beatko a co to jest niekontrolowana wpadka ?:D :D
no i jestem po monitoringu

testy owu to mozemy sobie w d.. wsadzic.
Jednak nasze odczucia sprawdzają się w 100% wiec wczorajsze bóle ranne były okołoowulacyjne a wieczorne mocne to owulacja (albo w nocy)
a test dopiero dzis rano pozytywny co mialoby znaczyc ze za 12-36 godz bedzie owulacja, a TU PO NIEJ. Dzis rano szyjka otwarta ale ze śluzem niepłodnym, ale ale jak test pozytywny

tak, że Beatko nic nie wiadomo do konca, a co ma nam byc pisane to bedzie

o dziewczyny widze,ze dzialacie:-)
A to nie wiedzialam,ze owulka z lewego to na dziewczynke..Ciekawe..A myslalam ,ze juz wszystko wiem;-)
monico,&&&&&&&&&&&
Beatka,jak test negatywny,owulki jeszcze nie bylo,to moze Ci sie uda-a ta tzw.wpadka,moze okazac sie pozytywna w skutku:tak:

monico znaczy sie, ze mialam juz w tym miesiacu nie robic bobasa a moj M wczoraj zapragnal przytulan i ..........
czyli u ciebie na usg juz nie bylo pecherzyka? a stwierdzila cialko zolte w jajniku?
Jak ostatnie starania mieliscie w niedziele czyli ok 2 dni przed owulka tak to moze jest szansa

dido tez tak mysle ale ja juz mam przed oczami trzeciego synka :-)

a co do sluzu to mam mocno razciagliwy ale metny
i szyjka tak wpolowie
pol miekka i lekko otwarta
a testy negatywne
i zadnych boli
monico mowilam ci o ty testach ja mialam odwrotnie mi wychodzily pozytywne a na usg nie bylo zadnego pecherzyka domonujacego wszytkie malutkie a cykle trwaly po 40 + i byly bezowulacyjne.
dla mie najlepszy jest monitoring.

Ostatnia edycja:
widziala szczatki pekni etego pęcherzyka i plyn w zatoce Douglasa, no wlasnie 2 do 2,5 dob przed :), zobaczymy wolalabym z 3 dni chociaz, ale myślę, że tak mialo po prostu byc, zawsze owu mailam 16-17 dzien, patrzac po odczuciach,a widze ze one mnie nie mylily

No wlasnie mąż mi truje ze skoro juz po to koniecznie dzis musi :D ile jajeczko jest w stanie przetrwac, czytalam ze do 19 godz, ale plemniki potrzebuja z 6 zeby dotrzec, wiec ????

reklama
ja bym nie ryzykowala mowia ze 2 dni po tez mozna zajsc nie wiem jak ale mozna :tak:
wstrzymajcie sie pare dni lub sprobujcie w inny sposob :tak:

ja w tamtym cykly tez widzialam resztki pecherzyka czyli cialko zolte i plyn w zatoce przytulanka byla 3 i 2 dni przed owulka a w ciaze nie zaszlam

Do góry