reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

beatko napewno lewy z mojej lewej strony bo boli teraz jak diabli, zreszta zawsze bolace mam owulacje i okoloowulacyjne :(
wychodzi mi teraz chlopiec, a potem na zmiane, ale nie wierze w nie
wierzę, że Bóg da mi córeczkę :)
no i test prawie lub pozytywny ale robilam teraz za pozno :(

reklama
no ja tez nie wierze w ten chinski choc z chlopcami mi sie sprawdzilo :tak:
nie zrozumialam twojego ostatniego zdania "no i test prawie lub pozytywny ale robilam teraz za pozno :( "

czytalam gdzies ze testów LH nie powinno się robić po godz 20 nie wiem ile w tym prawdy, no i ciutke jasniejsza jak na moje oko kreska testowa, Ale dzis rano robilam i bez watpienia pozytywny :) wiec jak narazie jest ok, na 13 jade na monitoring i sprawdze

no to trzymam mocno za pecherzyk zeby pieknie rosl i pekl &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A my wczoraj mielismy niekontrolowana wpadke :baffled:
wszystkie moje wyliczenia i kalendarz Selnas poszly na marne
ale owulacji jeszcze nie mam i nie zapowiada sie bo testy negatywne
moze za jakies 3 - 4 dni jak w suwaczku
wiec mam nadzieje ze meskie plemniczki nie przetrwaja
w kalendarzyku Selnas mam teraz neutralne dni czyli 50 - 50
pozatym nie planowalam w tym miesiacu bo jak pisalam nie chce rodzic w grudniu ale co tam wszystko gdzies jest zapisane bedzie co ma byc

Ostatnia edycja:
Beatko a co to jest niekontrolowana wpadka ?:D :D
no i jestem po monitoringu

testy owu to mozemy sobie w d.. wsadzic.
Jednak nasze odczucia sprawdzają się w 100% wiec wczorajsze bóle ranne były okołoowulacyjne a wieczorne mocne to owulacja (albo w nocy)
a test dopiero dzis rano pozytywny co mialoby znaczyc ze za 12-36 godz bedzie owulacja, a TU PO NIEJ. Dzis rano szyjka otwarta ale ze śluzem niepłodnym, ale ale jak test pozytywny

tak, że Beatko nic nie wiadomo do konca, a co ma nam byc pisane to bedzie

o dziewczyny widze,ze dzialacie:-)
A to nie wiedzialam,ze owulka z lewego to na dziewczynke..Ciekawe..A myslalam ,ze juz wszystko wiem;-)
monico,&&&&&&&&&&&
Beatka,jak test negatywny,owulki jeszcze nie bylo,to moze Ci sie uda-a ta tzw.wpadka,moze okazac sie pozytywna w skutku:tak:

monico znaczy sie, ze mialam juz w tym miesiacu nie robic bobasa a moj M wczoraj zapragnal przytulan i ..........
czyli u ciebie na usg juz nie bylo pecherzyka? a stwierdzila cialko zolte w jajniku?
Jak ostatnie starania mieliscie w niedziele czyli ok 2 dni przed owulka tak to moze jest szansa

dido tez tak mysle ale ja juz mam przed oczami trzeciego synka :-)

a co do sluzu to mam mocno razciagliwy ale metny
i szyjka tak wpolowie
pol miekka i lekko otwarta
a testy negatywne
i zadnych boli
monico mowilam ci o ty testach ja mialam odwrotnie mi wychodzily pozytywne a na usg nie bylo zadnego pecherzyka domonujacego wszytkie malutkie a cykle trwaly po 40 + i byly bezowulacyjne.
dla mie najlepszy jest monitoring.

Ostatnia edycja:
widziala szczatki pekni etego pęcherzyka i plyn w zatoce Douglasa, no wlasnie 2 do 2,5 dob przed :), zobaczymy wolalabym z 3 dni chociaz, ale myślę, że tak mialo po prostu byc, zawsze owu mailam 16-17 dzien, patrzac po odczuciach,a widze ze one mnie nie mylily

No wlasnie mąż mi truje ze skoro juz po to koniecznie dzis musi :D ile jajeczko jest w stanie przetrwac, czytalam ze do 19 godz, ale plemniki potrzebuja z 6 zeby dotrzec, wiec ????

reklama
ja bym nie ryzykowala mowia ze 2 dni po tez mozna zajsc nie wiem jak ale mozna :tak:
wstrzymajcie sie pare dni lub sprobujcie w inny sposob :tak:

ja w tamtym cykly tez widzialam resztki pecherzyka czyli cialko zolte i plyn w zatoce przytulanka byla 3 i 2 dni przed owulka a w ciaze nie zaszlam

Do góry