reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie dziewczyn!!!

Beatka,popieram cie......dobrze mowisz:tak:&&&&&&&
Ja tez wierze ,ze nam sie uda:-)
A jak ktos nie wierzy, ze moze sie udac,to chyba nie ma sensu planowania plci.
Edyta,ale mimo wszystko , trzymam &&&&&&&&&&& za core;-)

reklama
Pajkaa ja tez jestem z dabrowy Gorniczej :-)

a u mnie dzis 8dc my dzilamy ostatni raz w niedziele bo tak mi wychodzi z kalendarza to bedzie moj 10dc jak sie uda choc male szanse to super, owulke powinnam miec ok piatku

ale mieszkasz tutj na stałe bo widze Londyn ;) no to zapraszam równiez na wątek https://www.babyboom.pl/forum/slask...olice-znajde-tu-jakies-mamuski-stamtad-36960/

Dziendoberek,

ale fajnie, ze tu sie robi ruch :)
Bo ja nadal dopinguje starczkom...tyle mi pozostalo ;)

A dzis dowiedziala sie, ze bratowa mojego M nosi pod serduchem synka :)
Kolejny chlopak w rodzieni! Oj bedzie sie dzialo!

gratuluje bratowej:)

Royanko jestem jestem ostatnio malo wchodze na BB :-)

Tak czytam i czytam i czasami nadziwic sie nie moge ze niektore dziewczyny mysla ze jakies tabelki i wyliczanki zagwarantuja im plec taka jakby chcialy,z tego co patrzylam na rozne kalendzarzyki tak z ciekawosci to powinnam miec 2 coreczki a jakos ich nie mam :-p

No ale jesli komus to pomaga i wierzy w to to ja moge zyczyc tylko powodzenia w starankach ;-) tylko ze najgorzej jak sie czlowiek nastawi na dana plec a pozniej jak nie wyjdzie to jest mega rozczarowanie,dlatego ja tego unikam i podchodze co bedzie to bedzie,a dla chlopca mamy juz imie bo nie wierze ze bedzie coreczka (jesli zaciaze ) :-D

Edytko 50 % szans jest na zaplanowanie plci a 50 % zależy od chłopaków faceta:) my mamy najmniej szans:) i nie chodzi mi tutaj o słabe czy silne plemniki tylko o genetykę :) u mojego M byli sami faceci u mnie same kobiety wiec nie licze , ze drugie dziecko bedzie dziewczynką :)

hej czy to prawda że można sobie wyliczyć kiedy się urodzi dziewczynkę czy chłopca? Jeżeli mogę to poprosze wskazówki:-)

moze i są , ale w dużej mierze zależy tez od plemniorów :)

hej u mnie dzis 14 dc, kolo 16-17 powinnam miec owu, wcziraj na kontroli USG wykazalo pecherzyk w lewym jajniku wielkosci 17,6 mm, a endometrium 8,4 mm
owu powinna byc kolo czwartku tak powiedziala mi gin, dzialalismy do wczoraj :D :D
Beatko jak bylo u Ciebie?

DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO SWIETA

monico,trzymam &&&&&&&&&&& zeby sie udalo:biggrin2:
U mnie czym blizej staranek,tym bardziej sie stresuje.I mam nadzieje ,ze przez to nic mi sie nie poprzestawia.:tak:
Milego dnia;-)

monico u mnie tez ma przyjsc owulka ok czwartku
ale w tym miesiacu odpuscilam monitoring
wiec opieram sie na testach owul. badaniu szyjki, tempka i sluz.
my skonczylismy starania na niedzieli
w przyszlym miesiacu odnawiam monitoring

Beatko ja zakonczylam na poniedzialku, dzis czuje lekkie pobolewania w jajnikach, wiec cos sie zbliza i tes owu juz kreska testowa dosc intensywna ale negatywna, jak moje spostrzeżenia sprawdza się to uz nie bede chodzic, jutro jade na 13. Szyjka tez już miekka, tylko ciekawa jestem kiedy bedzie owu, test pozytywny jeszcze nie jest, bol lekki wiec mysle kolo czwartku wieczorem ,

lepiej jeszcze sobie idz na sprawdzenie po owulce tzn w piatek lub sobota lub pon. czy pekl pecherzyk i czy byla owulka bo to ze test owul. wyjdzie ci pozytywny nie znaczy ze owulka byla. Ja tak mialam pare cykly myslalam ze mialam owulke a okazalo sie ze jej nie bylo. I zobacz, w ktorym jajniku bedzie pecherzyk bo wyczytalam ze jak w lewym to na dziewczynke oczywiscie z przymruzeniem oka ;-) :-)

Beatko jajeczkowanie mam miec z lewego jajnika przynajmniej tak mi napisala, a sprawdzala w prawym ;) wiec nie wiem czy to lewy byl od jej strony :D ale zapisane tak jest

jutro o 13 ide sprawdzic i moze bedzie juz po owu, zobaczymy, jak nie to spotkanie w piatek lub sobote, ale to okaze sie jutro

Beatko a tak w ogóle to jajnik prawy jest od mojej prawej reki tak??? czy ocenia się z zewnatrz, bo cos wydaje mis ie że gin usg dopochwowe kierowalana moj prawy z prawej strony a wpisala, że owu bedzie w lewym jajniku

reklama
tu chodzi o twoj lewy jajnik z twojej lewej strony i jesli napisany jest lewy jajnik to twoj lewy nie z zewnatrz
to trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&& aby sie udalo bo wszystko wskazuje na dziewczynke
a jak twoj chinski kalendarz co masz w tym miesiacu? bo ja chlopca a od kwietnia do listopada same dziewczynki

Do góry