reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam :))))
Anooo nie prawda ze 3 porod łatwiejszy.. obalilam ten mit ;) Rodizlam dlugoooo bo o 14 mi odeszly wody..skurcze sie zaczely ok..17.. a urodzilam 4.05 .. wiec troszke to trwalo :( .. W pewnym momencie rozwarcie stanelo na 5cm i tak stalo ok.3h !!! ;( okazalo sie ze Ksawerek szedl z rączką na główce.. i stad zatrzymanie całej akcji..na dodatek byl owiniety pepowina w okol szyjki i mial węzeł zrobiona na pepowinie..na szczescie jest juz po wszystkim i mam moje malenstwo przy sobie .. :)))

u mnie ochota w owu jest seks jest ale bobaska nie ma....... eh tam :/

to tak na marginesie... :|
Kinga.. bedzie ..bedzie .. i to w najmniej oczekiwanym momencie !! :D Co do żółtaczki to cala trojka miala..i z kazdym wyszlam w 8 dobie :))

Sylwia75 gratuluje synka ladne imie, a niby mowia ze kazdy nastepny porod ma bys latwiejszy.
A czy ty planowalas coreczke, jesli tak to co zawiodlo, moze dasz jakies rady co bys teraz inaczej zrobila
Witaj Beatka.. planowalam ciaze wczensiej..ale niestety poronilam.. a teraz poprostu chcialam dziecko bez znaczenia na płeć .. i powiem Ci ze nic bym nie zmieniala..bo najwazniejsze by dziecko bylo zdrowe!!..siedzialam teraz 8 dni w szpitalu ..dzialo sie troche.. nawet niechce opisywac .. ale po raz kolejny sie przekonalam ze najwiekszy skarb to ZDROWE dziecko !!! Ale trzymam kciuki za Twoja dziewczynke;)

:-)Witaj Sylwia i witaj nam mały Ksawery :-)
A dlaczego poród był najgorszy powinien chyba byc najłatwiejszy bo trzeci co sie działo?
Jak się czujesz ?mały spokojny,daje pospać ?
Tusia.. jak na razie spokojny;) i daje pospac ;)

WITAJ SYLWIA.......ale codownie ze juz jest z Toboa.....a KSAWERY....boskie imie:) Opowiadaj.....albo moze i nie bo ja juz mam strasznego stresa:/
Nie stresuj sie ... kciuki za Ciebie zaciskam :)
Sylwia gartuluje, super niech sie Ksawery dobrze chowa... ładne imie ma synek:):)
trzymajcie sie cieplutko, a porod szybko sie zapomina :)
Dziekuje :))

Buziaki Dziewczynki i kolorowych snow :))) A za Mamusie 2 w 1 trzymam mocno kciuki!!!!:)))

witam :) ja tak Was czasem poczytywałam a dziś gdy znam już płeć mojego jeszcze nienarodzonego dzieciątka postanowiłam napisać i uważam, że to nie do konca mozliwe by zaplanować w naturalny sposób płeć dzicka :) my teraz, przy drugiej ciązy, staraliśmy sie o chłopca i z tych metod niby naukowych wynikało by, że chłopiec winien sie począć, ale jest Córunia, z której nie mniejsza radość jest jak była by z Jasia, jednakże w naszym przypadku staranka w dzien owu nie przyniosły syna a córeczke :) no i czytałam też gdzieś, że niby jeśli maleństwu serduszko bije poniżej 140 uderzen na minute to zwiastuje chłopca a powyżej to babeczka a jednak tak nie jest bo nasze malenstwo ma 130 ud na min i jest Majeczką :) wiec taki mój wniosek końcowy - warto probować, ale nie trzeba sie nastawiać na płeć bo nie zawsze jest tak jak mówią znawcy tematu :) pozdrawiam radośnie :)

maran-atha zgadzam sie z twoja opinia poniewaz znam duzo przypadkow gdzie dziewczyny planowaly coreczke przed owulacja a maja synkow, ale uwazam , ze probowac zawsze mozna a noz sie uda aha i gratuluje coreczki.

a ja dostalam dzis @ dokladnie 14 dni po tej mojej owulacji z testow i po widocznym sluzie, a ten pecherzyk co gin widzial 7 dni pozniej to moze byl to pecherzyk ktory nie pekl tylko sie wchlanial. Ide do niego po @ zeby mi to wytlumaczyl

Witam dziewczyny:happy2:

Oczywiście na początku najmocniej Was przepraszam, ale nie ma siły, żebym nadrobiła:baffled:

Nie było mnie tak długo, bo odkąd wróciłam do pracy czas jakoś za szybko ucieka:szok: i przyznam się szczerze, że w pracy co potrzebuję to sprawdzę na necie, a potem w domu już nawet kompa nie włączam, bo szkoda mi czasu, który wolę poświęcić moim mężczyznom kochanym:tak:

Z nowości Bartuś ma kolejne ząbki -> górne jedyneczki:-D ale wychodzi też prawa górna dwójka i dolna prawa dwójka:-) Bartuś też już ładnie sam siedzi i sam siada, raczkuje -> nie można Go nigdzie zostawić, bo Nam ucieka, a na łóżku to już wcale:-p no, ale najchętniej to by ten Nasz synuś kochany stał i tylko jak wyczai, że może się czegoś chwycić to sam staje i się cieszy, więc nie wiem czy za jakiś miesiąc dwa nie będzie nam śmigał sam:-p no i właśnie w związku z tym Mężuś po wypłacie musi jak najszybciej zrobić balustradę na schodach i jakieś zabezpieczenie:tak:

W przeciągu tych paru tygodni byliśmy na paru wycieczkach, m.in. w okolicy Poznania, w JuraParku w Krasiejowie, w Łodzi -> mieliśmy też jechać do Wrocławia, ale Bartix ma katarek od poniedziałku i sobie odpuściliśmy:tak:

Wczoraj byłam na turnieju siatkówki -> zagrałam 3 mecze i myślałam, że umrę:szok:
jednak bez trenowania nie ma grania, a najbardziej bolały mnie ręce:baffled: a dziś boli mnie dosłownie każdy kawałek mojego ciała:baffled:

Za jakiś czas rozpoczynam polowanie po sklepach, bo muszę sobie jakieś fajne kozaczki kupić na zimę, bo takie sportowe buty do latania mam:tak:

Aaaaaaaaaaaaaaaaa od niedawna Bartix ma ksywkę ZGRZYTEK, bo tak śmiesznie zgrzyta tymi dolnymi i górnymi ząbkami -> dźwięk straszny nie da się tego słuchać:baffled:

Hmmmmmmmmmmmmmm nie wiem co jeszcze, ale obiecuję, że od dziś postaram się być z Wami na bieżąco:-D

Sylwia
ogromne gratulacje i buziaczki dla Ksawerego:happy2:

reklama
mamaSówka ale u ciebie sie działo.
zdrówka dla syneczka! fajnie spedziliscie czas no i gratuluje kolejnych ząbków!

majqa gratulacje!!!!!! taka to ma szczęście no.

Do góry