reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć Dziewczyny
Postanowiłam do Was dołączyć:-)
Jak wskazuje suwaczek jestem szczęśliwą mamą cudnej dziewczynki, za 3 mce planujemy starania o 2 dzidzię i tym razem chcemy również ... dziewczynkę
Oczywiście z grubsza przejrzałam cały wątek, nie dam nadrobić wszystkiego, więc wybaczcie jak będę powtarzać się z pytaniami.

Otóż naszą królewnę poczeliśmy bez nastawiania na płeć, ale zauwazyłam,że nieświadomie zastosowalismy się do "zasad" ma dziewczynkę:-D;-)
otóż seks w 12/13 dniu owu w 16-17 mam cykle ok31 dni
jemy oboje bardzo duzo białka-ja to się zajadam jogurtami, twarogami, mlekiem, mozzarellami itp
nie pije kawy-sporadycznie rozpousczalna, jem duzo bananów, orzechów, kakaa, soi-no dieta jak na dłoni na dziewczynkę-teraz chyba jeszcze bardziej jemy te produkty na "dziewczynkę"
wtedy pozycja byla klasyczna

Ostatnio staram się obserwowac cykl i owu miałam w 17 tym dniu, tak myśle, zeby seks do 13 i potem dac spokój, będę tez posiłkować sie testami owulacyjnymi, bo rzadko, ale zdaża mi się mieć cykl 28 dni, więc 13 dzień to mogłby juz byc chlopak:szok:

A zapomniałam dodać, że mój mąż jest górnikiem i tam pod ziemią wysoka temperatura, więc chyba same plemniki x powinny się uchować:-D oby;-)

No jak będzie 2 chlopak to nie będzie tragedii, ale postaramy się pomóc naturze.

A z testami owu na dziewczynke to jak pojawi się 2 kreska to działać czy odpuścić już? Nigdy nie robiłam testów, kupię w nast miesiącu na próbę generalną

reklama
Majga GRATULACJE!!!
A jesli moge spytac to ile masz skonczonych(nie rocznikowych) lat i w jakim miesiacu poczeliscie malenstwo;-)
Joanna Gratuluje i duzo zdrowka dla malutkiej.No i tez sie dopytam czy udalo sie ja zaplanowac?
Mikusia witaj w gronie.Ja tez sobie chce kupic te testy jak bede probowac coreczke i kupie je moze ze 2 razy najpierw zeby wyczuc dobrze kiedy mam owu,kiedy sie starac itd.Gorzej z dieta bo ja mam typowo "meska" i musze sie przestawic:baffled:
Dziewczyny a jak dlugo powinno sie ta diete trzymac?

witajcie
Aneczka ja gdzies czytałam, że dietę to chyba min 3 miesiące trzeba stosować, ja jeszce męza skieruję na dobrą dietę hehe
A ja chyba dostałam okres-albo to jakies palmienia:szok: 26 dzień cyklu a owu miałam w 17 dniu, zobaczymy czy palmienie się rozkręci, jak to okres to nieźle co? zwykle mam cykle 30-31 dni, dlatego testy chyba sa niezbędne. Ja od razu kupie ze 40 :-D oczywiście na allegro
a powiedzcie jak pokaże się ta 2 kreska to o dziewczynkę dalej się starć czy już stop?? bo róznie podają

No wlasnie roznie mowia o tych kreskach,ze jak jest blada to jeszcze tak albo ,ze juz nie.Ja nie wiem do konca.moj cykl to zwykle 29-30 ale tez czasem sie cos troche zmienia wiec tez testami bede sie posilkowac.

reklama
Joanna dawaj przepis:-D
Poważnie napisz do jakich zasad się stosowałaś. wiem kochana, że pewnie nieraz pisałaś, ale niestety cięzko przekopac ten wątek. stosowalaś diete?
Własnie jak tu jest z tymi kreskami na dziołchę? jak są dwie (nawet jedna blada) to seksować się czy nie?:rofl2:

Do góry