reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

O mam...
analityka ogólna
barwa moczu .... zółta,
przejrzystość moczu... niezupełna,
odczyn moczu (ph) ..... 6
ciężar właściwy moczu.... 1,020
białko- nb
cukier- nb
urobilinogen w moczu w normie,
bililurbina w moczu... ujemny
Ciała ketonowe w moczu .. ujemny
leukocyty w moczu... obecne, zalegającę gęsto.. ( osad) 9-9-8
erytrocyty w moczu ujemny
azoryny w moczu .. dodatni.

I tu cię Paula przepraszam... pomyliłam się, chodziło o azotyny w moczu. To własnie od Pędzonych warzyw one się pojawiają... przepraszam za wprowadzenie w błąd... to są moje wyniki z 30 tc..

Leukocyty to jakiś nie wielki maleńki stan zapalny w twoim ogranizmie.. bardzo staram ci się pomóc... mam nadzieję że nic nie nakręciłam.
U mnie własnie podwyższone leukocyty były od tych bakteri w moczu... bo mam osad na nerkach i czasami " siusiam" boląco. Przepraszam za obrazowy opis;-);-);-)

reklama
Ale u nas burza była i lało tak że nic widać nie było :szok:

Dzastina bardzo dziękuję Ci za odpowiedź :tak: tylko że mi chodziło o leukocyty we krwi (krwinki białe) przepraszam nie napisałam wcześniej....w moczu wszystko mam ok :tak: ale kochana jesteś że chciałaś mi pomóc :-)

Mama Sówka no to miałaś intensywny dzień dzisiaj :tak: czekamy na fotki w nowej sukience :tak:

Dobrej nocy dziewczynki :happy2:

Paula nie wiem ja u dorosłych ale jak Kubusiek ma co m-c badane leukocyty i całą biochemie włącznie to czasami ma podwyższone lub obniżone leukocyty. Później się normują. Najczęsciej jest to powodem przebytej infekcji lub jakiegoś wirusa. Szybko się normalizują. A poza tym słyszałam kiedyś, ze w ciąży przez większą wagę ciała leukocyty mogą być podwyższone...Spoczko :happy2:

moje dzieciaczki..:-);-)

Załączniki

• SDC11631.jpg
    SDC11631.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 52
  • SDC11652.jpg
    SDC11652.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 57
  • SDC11654.jpg
    SDC11654.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 40
  • SDC11644.jpg
    SDC11644.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 57
  • SDC11639.jpg
    SDC11639.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 65
  • SDC11663.jpg
    SDC11663.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 58
  • SDC11664.jpg
    SDC11664.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 52
kiki śliczne twoje dzieci są!!!!

Paula na pewno jest i bedzie dobrze słonko :) nie martw mi sie! i odpoczywaj wiecej dobra? prosze cie ja ;))) mąż niech cie wyręczy w pracach w domu a ty masz lezec :)

Dziękuję Wam dziewczynki za słowa wsparcia :tak:

wiem że podwyższone leukocyty (krwinki białe) i obniżone erytrocyty (krwinki czerwone) często są normą w czasie ciąży tylko że u mnie te białe krwinki cały czas się powiększają i dzisiaj aż ginka na to zwróciła uwagę co do tej pory uważała za normę to teraz powiedziała że trzeba je mieć pod kontrolą i zleciła kolejne badania :/

no mam nadzieję że to nic groźnego nie oznacza....

no i muszę więcej na siebie uważać, więcej odpoczywać....tylko kurcze M już ledwo chodzi biedak od tego remontu wszystko go już boli a ja nawet nie mogę mu pomóc....nie mogę jeszcze na niego zrzucić prac w domu :/

Kiki super masz dzieciaczki :tak: a Dercia przekochana :-) powiedz kto tam z nią jest na pierwszej fotce?

Dobrej nocy dziewczynki :happy2:

reklama
Do góry