reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień Dobry
dziewczynki
Jak tam u Was pogodowo?

U nas cieplo choć szaro…ale jeszcze 2,3 dni i będzie słoneczkoJ
Maciej mi dzis w nocy zaczal kasłac…
Nie bardzo mi się ten kaszel podoba, tym bardziej ze kolega Maciusia sasiad miał dopiero angine a oni mieli styczność!!!!
Pulinko- no na tym etapie bobas potrafi nieźle dokopac:)
Kindzia26 - to prawda!!! jak dziecko mowi do nas ze nas kocha to az serce rosnie!!!
MamoSówko- rozumiem ze karmisz:) w takim razie polecam kawkę bezkofeinową

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja :-)
U nas dzisiaj wietrznie i pochmurno, słonka brak więc pogoda taka sobie....
sprawdzę czy jest ciepło jak będę szła do gina na 12 :tak:

Oj dziewczynki potrafi dokopać :tak: ale to są przyjemne kopniaczki nawet jak trochę mocniejsze ;-):-)

Czarodziejko
zdrówka dla Maciusia!

Dziewczynki życzę Wam miłego dnia :happy2:
Buziaki

I ja się witam.

A ja nie wiem czy u nas jest ciepło i jak w ogóle jest na dworze, bo cały czas chodzę jeszcze w piżamie. Normalnie takiego lenia dzisiaj załapałam, że szok.

Paula, trzymam kciuki za udaną wizytę.

A moje dziecię to chyba jakiś nocny marek rośnie. Najbardziej się uaktywnia kiedy ja już spać idę. I to nie dlatego, że się położę bo zanim zasnę to ja muszę dłuższą chwilę poleżeć po prostu jak już zaczynam odpływać to właśnie wtedy zaczyna się balanga i nici z mojego spania.

Ostatnia edycja:
Witam się z wami i ja...

Kinga ja też jakaś flakowata dziś jestem, żabami rzuca z nieba,,, mam już dość... chce mi się ciepła,,, gorącego słoneczka. Mam dość tej jesiennej pogody.

Paula nic się nie odzywasz.... jak u ginka??? Karolek pewno już duużżżyyy chłopak:):):)

Mój Czarek nie jest zbyt wygadany ale jak mnie przytula to też mi się serduszko kroi..

Kinga ja już jestem :) jak coś to wal śmiało :tak:

Byłam u ginki w południe a później nie miałam kiedy usiąść do kompa, u nas było dziś gorąco i duszno a koło 18 przeszła burza i ulewa ale krótko...

Niestety ginka mnie trochę zmartwiła :-( szyjka zrobiła się miękka i się trochę skróciła :-( mam więcej odpoczywać i polegiwać, nie robić nic męczącego :hmm: a tu cały bajzel w domu! :no2: wyniki też kiepskie bo leukocyty cały czas mi rosną :-( czy wiecie co to może oznaczać? muszę skontrolować je za 1,5 tygodnia. Dobrze że chociaż Karolek chyba ma się dobrze bo bryka i serduszko ładnie bije :tak: we wtorek na usg sprawdzimy więcej co u niego słychać :tak:

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczynki :happy2:

Witam:happy2::happy2::happy2:

Mama Sówka fajne prezenciki dostał Bartuś :-) no i fajnie z tą paczuszką z Hippa :tak:
Sówka synek na pewno zadowolony z Dnia Dziecka ;))

No jeszcze nic nie rozumie, ale mam nadzieję, że się cieszył:-D:-D:-D

MamoSówko- rozumiem ze karmisz:) w takim razie polecam kawkę bezkofeinową

Czarodziejko nie karmię piersią tylko po prostu nie piję kawy -> wiem wiem dziwna jestem:-p:-p:-p

Niestety ginka mnie trochę zmartwiła :-(

Paula nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze jak tylko troszkę odpoczniesz:tak::tak::tak:

Kinga czemu masz doła???

Dziewczyny co my mieliśmy dziś za dzień:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:

1. Rano nakarmiłam Bartusia i pojechaliśmy go Gliwic najpierw do pracy po jakiś świstek co jest potrzebny do wyrobienia karty w NFZ, a potem po moją siostrę Agatę:tak::tak::tak:

2. Na 11:30 pojechaliśmy na USG bioderek i powiem Wam, że tak rozśmieszyłyśmy Bartusia przed wejściem, że już na samych USG tak śmiał się na głos, że aż lekarka się śmiała:-):-):-)

3. Potem szybciutko na moje szczepienie przeciw żółtaczce (mamy darmowe z pracy):-):-):-) Agata w tym czasie wzięłam Bartusia do wózka (bo na szczęście przestało padać po 12:00 i do tej pory nie pada) i pojechała z nim do takiego centrum handlowego FORUM, a ja tam dojechałam po szczepionce:-D:-D:-D

4. Zrobiłyśmy zakupy na obiad i poszłyśmy do CROPPa -> tam jest fajna promocja, że jak się kupi 2 rzeczy to ta tańsza jest za złotówkę:-D:-D:-D miałam tam upatrzoną super sukienkę, ale szkoda mi było wydać 80zł (bo strasznie dużo wydatków mamy), ale druga siostra Patrycja też chciała tam inną sukienkę i w sumie wydałyśmy 70zł, czyli po 35zł na głowę (jak jutro się w nią ubiorę na imprezkę -> imieninki kuzynki i 2-gie urodzinki jej córeczki Hani -> to postaram się zrobić fotki:happy2::happy2::happy2:):-):-):-)
aha i jeszcze w InMedio kupiłam za 9,90zł taki zestaw z Kubusiem Puchatkiem -> duży talerz z przegródkami, mały talerz, miseczka i łyżeczka:-):-):-) myślę, że się opłaca i to jest bardzo fajne:-D:-D:-D

5. Po zrobieniu i zjedzeniu obiadku pojechałyśmy jeszcze na miasto z siostrami:-):-):-) pojechałyśmy do Rossmanna i zrobić zdjęcia do paszportu -> Agacie jeszcze jakoś wyszły, ale Bartuś wygląda na nich przekomicznie:-p:-p:-p

W skrócie tak wyglądał Nasz dzień:happy2::happy2::happy2:

reklama
Paula myślę że nie masz powodów do zmartwień... ja też miałam leukocyty podwyższone całą ciążę i do tego bakterię w moczu. Nie martw się... na zapas. Jak mocno są podwyższone? Czasami tak się zdarza.. a zajadasz pomidory? Bo z tego co pamiętam to właśnie od tego leukocyty się podwyższają, a już nie dokładnie od pomidorów ale od tej chemi którą są naszpikowane. Tak samo ogórki i te wszystkie nowalijki których się nam chce wiosną. Ważne żebyś nie miała białka w moczu. Bo to znak że dziecko traci na wadzę i nie przybiera.
Na leukocyty ma też wpływ stan zapalny... np. ból zęba lub dziąsła. Lekka infekcja gardła.. i już leukocyty się podnoszą. Zaraz znajdę moje wyniki na porównanie z 30 tc... bo mam zachowanę na pamiątkę:):):)
A ruchy Karolka liczysz?
Dobra wykąpie Czarka i zapakuję do wyrka i napiszę ci jak wyglądały moje wyniki:)

Mamo Sówko ale miałaś dziś napięty dzień... pewno zaraz zaśniesz padnięta:)

Do góry