reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczynki mam do Was pytanie czy któraś z Was używała chusteczek Pampers??

ja uzywam bo byly w promocji i sa ok...a mam te zwykle nie sensitive...ale dzidziusie tez sa super...
ja używam chusteczek happy akurat i też jestem znich zadowolona bardzo bo dobrze czyszczą zabrudzone rączki i buzię. a wcześniej to i pupkę mojego glona małego ładnie też czysciły :)

Jestem smutna bo nasze auto w naprawie
koło odleciało... laweta musiała przyjeżdżać :/
a najgorsze są koszty po około 1 000zł! :|
W sumie to dziękujemy Bogu że uchronił nas przed wypadkiem na drodze. Amortyzatory całkiem rozwalone i to była kwietia już chwil aby całkiem się rozleciały. Pomyśleć że to mogło się stać na drodze przy predkosci ponad 100km/h a tu akurat pękło przy wycofaniu auta na szczescie.
Tak wiec szczęście w nieszczęściu.
Dobrze ze nic sie Wam nie stalo..oj niestety tak to jest z wiekowymi autami sama mam takie wiekowe i powiem Ci ze nie jezdze nim sama z dziecmi bo sie ciegle psuje i boje sie ze cos moze sie stac jak bede jechac sama z nimi...poza tym ostatnio ciagle cos sie dzieje ale nie mamy kasy na nowe niestety:-(

kurcze dziewczyny słyszałam, ze do porodu rodzinnego mąż musi zrobic jakies badania, ale w moim szpitalu nic na ten temat nie mówią i jestem skołowana troche.

Pierwsze slysze...mialam dwa porody rodzinne i m nic nie musial robic z badan...moze u Ciebie jest taki wymug ale w sumie po co badania meza??przeciez on nie bedzie rodzil ani odbieral porod:-)

reklama
Witam się.

Beti, Pati, OGROMNE GRATULACJE!

Pajkaa, ja używałam chusteczek Pampers i mnie one pasowały, później przerzuciłam się na Nivea tak, żeby zmienić zapach (lubię co jakiś czas poczuć inny) i tak zamieniałam.

Kinga, szczęście, że stało się to w takiej sytuacji gdzie prędkość jest tak mała. Dobrze, że Wam nic nie jest.

Pajkaa pisze:
kurcze dziewczyny słyszałam, ze do porodu rodzinnego mąż musi zrobic jakies badania, ale w moim szpitalu nic na ten temat nie mówią i jestem skołowana troche.
Ja nic o tym nie słyszałam.

Tusia, fajnie, że jest o.k. po wizycie. Mnie też gin w 16 tyg. nie chciał powiedzieć bo nie był pewien.

Bershka, Kubuś śliczniutki.

Ja dzisiaj miałam wizytę i wsio jest o.k. Dzidziuś ładnie rośnie no i jest... chłopczykiem tak na 99%. Bardzo się cieszę, zwłaszcza, że od samego początku mój instynkt mi podpowiadał, że będzie synuś. Rodzina zachwycona, M to aż się popłakał z wrażenia, jedynie moja mama ma cichutką nadzieję, że może to był paluszek.

WITAM:-)
Witajcie:-)

Patrysiu super Ci Alanek wazy:-)wracajac do Domisia Twojego to on czesto tak chce w nocy pic??a na noc ma pieluche??bo pisalas ze budzi sie na siusiu??

buziaki
różnie bywa czasem 2 razy czasem 1 i zdarza się że dopiero nad ranem ale to już rzadko:tak:siusiu robi na kibelku:-)budzi się i mówi że chce siusiu:tak:
Ja zabiegana bo promotorka sprawdziła mi pracę i ostatnie dni poprawiałam, dzisiaj już drukuję, jeszcze zbieram potrzebne dokumenty - obiegówka, zdjęcia do dyplomu i takie tam i już chcę złożyć w dziekanacie, także nie miałam ostatnio czasu na BB.
Ale niedlugo znowu będę częściej :tak: Buziaki
suuuper ciesze się że będziesz miała już luz gratki:-)

Patrysia no tak tylko Twój Alanek jest starszy:-p:-p:-p a co do schabowego to pewnie, by zjadł:-D:-D:-D

no właśnie młodszy dlatego się pytam czy schabowe zajada że taki duży:-Dale powiem że bardzo ładnie mi rośnie Alanek bo urodził się mając 3220 g i 52 cm a dzisiaj 7225 g i 64 cm:-)
dziewczynki mam do Was pytanie czy któraś z Was używała chusteczek Pampers??
ja używam różnych nawet bobini aż po pampers po prostu nie mam wybranej markii bo każda podpasowuje mi jak i Alankowi co innego pampersy używam tylko tych orginalnych pampersów:tak:
ja używam chusteczek happy akurat i też jestem znich zadowolona bardzo bo dobrze czyszczą zabrudzone rączki i buzię. a wcześniej to i pupkę mojego glona małego ładnie też czysciły :)

Jestem smutna bo nasze auto w naprawie
koło odleciało... laweta musiała przyjeżdżać :/
a najgorsze są koszty po około 1 000zł! :|
W sumie to dziękujemy Bogu że uchronił nas przed wypadkiem na drodze. Amortyzatory całkiem rozwalone i to była kwietia już chwil aby całkiem się rozleciały. Pomyśleć że to mogło się stać na drodze przy predkosci ponad 100km/h a tu akurat pękło przy wycofaniu auta na szczescie.
ojej:sorry2:
witam jestem po wizycie.
szyjka i łozysko ok.bąbelek też. :-)
luteine mam brać jeszce opakowanie i no-spe w razie bóli.
bo niby jest ok.ale mówi że ta macica taka twarda nie wiadomo czego.
ja sama tez to czuje czasem sie robi twara, piłeczka taka :confused:

no i teraz najlepsze co do płci to w 13tyg.gadała,ze raczej jest pewna chłopaka
a teraz mi mówi,że nie jest pewna :eek: że tak jakby na chłopca ale sie nie nasatawiać.:-p
masz ci babo placek.no nie wiem jajka to już powinno chyba być widać dobrze
no nie?
suuuper :-)a co do płci wiesz zależy jak się ułoży ale ja już w 15 tc wiedziałam że synek;-)

ja uzywam bo byly w promocji i sa ok...a mam te zwykle nie sensitive...ale dzidziusie tez sa super...

Dobrze ze nic sie Wam nie stalo..oj niestety tak to jest z wiekowymi autami sama mam takie wiekowe i powiem Ci ze nie jezdze nim sama z dziecmi bo sie ciegle psuje i boje sie ze cos moze sie stac jak bede jechac sama z nimi...poza tym ostatnio ciagle cos sie dzieje ale nie mamy kasy na nowe niestety:-(

Pierwsze slysze...mialam dwa porody rodzinne i m nic nie musial robic z badan...moze u Ciebie jest taki wymug ale w sumie po co badania meza??przeciez on nie bedzie rodzil ani odbieral porod:-)

nie u mnie tych badań sie tez wlasnie nie robi, ale w niektórych szpitalach dziewczyny pisza, ze mąż musi miec posiew zrobiony z nosa i gardła czy bakterii nie ma:) ale to chyba jakis dziwny szpotal

Kingarzeczywiście szkoda tyle kasy wydawać, ale lepiej, że to wcześniej wyszło, bo zrobicie i będziecie bezpiecznie jeździć:-D:-D:-D

Pajkaa u Nas w szpitalu u Nas czegoś takiego nie było ani o niczym takim nie słyszałam:confused::confused::confused:

no i teraz najlepsze co do płci to w 13tyg.gadała,ze raczej jest pewna chłopaka

Tusia no tu super, że po wizycie wszystko w porządku:-D:-D:-D a co do płci to rzeczywiście powinno być już widać, ale jak się źle ułoży to nawet dobry ginek nie zobaczy:eek::eek::eek:

Ja dzisiaj miałam wizytę i wsio jest o.k. Dzidziuś ładnie rośnie no i jest... chłopczykiem tak na 99%. Bardzo się cieszę, zwłaszcza, że od samego początku mój instynkt mi podpowiadał, że będzie synuś. Rodzina zachwycona, M to aż się popłakał z wrażenia, jedynie moja mama ma cichutką nadzieję, że może to był paluszek.

Ryba dobrze, że na wizycie w porządku i gratuluję synka:happy2::happy2::happy2:

no właśnie młodszy dlatego się pytam czy schabowe zajada że taki duży:-Dale powiem że bardzo ładnie mi rośnie Alanek bo urodził się mając 3220 g i 52 cm a dzisiaj 7225 g i 64 cm:-)

No Bartuś też ładnie rośnie i pani doktor ostatnio na wizycie Go pochwaliła:happy2::happy2::happy2: my się już zastanawiamy nad przeniesieniem Bartusia do spacerówki, bo w gondoli się ledwo już mieści, ale przed chwilką sprawdzaliśmy i jeszcze troszkę za duża, ale jeszcze jakieś 2-3 tygodnie i będzie akurat:-D:-D:-D

Dobry Wieczor:)))
Tusia... Ciesze sie ze wsiooo ok u Ciebie po wizycie :-).. Kochana roznie moze byc widac.. mi ginek przed 20tyg.. nawet niechcial zagladac na płeć bo powiedzial ze przed 20 tyg.. bardzoooo łatwo o pomyłke :tak:że najpewniej wlasnie od 20tyg. ;-)Trzymam kciuki by bylo po Twojej mysli ;-)
Pajka.. ja mialam dla chlopakow Pampersa.. i teraz tez takie kupie.. ale mialam i potem do raczek dla Kacpra z Nivea i tez byly super :tak:

Ja po dzisiejszej wizycie ...:-) ginek podgladal serduszko bo ostatnio zle sie dzidziol pokazal mu :-D .. powiedzial ze wsiooo elegancko i zadowolony z badania USG :-) .. powiedział ze jajka widac i sikawke tez :-D:-D.. Najwazniejsze by dzidzia byla zdrowa :tak::-)
Kinga ... ojej .. :shocked2: dobrze ze to sie tylko tka skonczylo..ale co bylo stracha to wspolczuje :-(
Ryba... Gratulacje synusia !!! :-) i udanej wizyty :sorry2:masz juz imie wybrane ??:-)
MamaSowka.. ale Bartus sliczny chlopczyk :zawstydzona/y::-)
Joanna to my byłe sasiadki :-D:cool2:

CALUJE i POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE DZIEWCZYNKI !!!!!!:-)
Kolorowych snow :sorry2:

mamasówka to co to za malutka gondola ? moj wielkolud a do 5 tego m-ca leżał a później spacerówka ale teraz sa takie spacerówki, że sa na płasko :tak:

Ryba no super, ze synuś. GRATULUJĘ

powiedzcie mi czy ten wątek musi rodzić tylko chłopców ? :-D
joanna@ jak pamiętam ma szanse na dziewczynke, chyba ze coś pokiełbasiłam

Kinga dobrze ze teraz to koło odpadło, Boziu kochany

wiecie co nie wiedziałam, ze 300m ziemi do koszenia może tak człowieka zmęczyć :szok::-D

Witajcie :) u nas ostatnie serduszko bylo w piatek ( bylam tego dnia na usg do owulacji mialam miec wg lekarza ok 7 dni pecherzyk byl za malutki mial ok 10mm ) na drugi dzien wieczorem pojawil sie śluz płodny i owulcja byla z poniedzialku na wtorek juz we wtorek od ok godz 14 do wieczora czulam ból poowulacyjny i podczas usg zwyklego 2d ok 28tc lekarz dal przy ulozeniu posladkowym dziecka 80% na chlopaka:no:- jeszcze jajeczka nie zeszly do woreczka bo ich nie widac ale cos miedzy nogami jest.... wg moich wyliczen ok 84 godz przezyly plemniki wszystko wskazuje na to ze meskie.... a i cykl jonasa - wg niego moja owulacja idealnie nalozyla sie na rozowe krateczki ( na dziewczynkę)... dodatkowo łykalam wapn+magnez juz nie wspomnę o innych sprawach... czyli zadna to metoda ....:confused:
Dokładnie...to żadna metoda. Bo to nie jest szablon, że przykładasz i pach..jest dziewczynka, to tylko zwiększa prawdopodobieństwo poczęcia dziecka określonej płci. Jesli ktoś nie chce zajść w ciążę po to żeby miec dziecko , tylko po to żeby mieć chłopca czy dziewczynkę, nie powinien w ogóle planować płci!!!
Tym bardziej że zdarzają się mężczyźni którzy mają tylko plemniki X lub tylko plemini Y i żadne planowanie, choćby było nawet zgodne ze wszystkimi metodami nie da totalnie nic.

Witam serdecznie, dopiero teraz znalazłam ten wątek ale chciałabym się podzielić moim doświadczeniem.
Należę do tych którym się udało zaplanować płeć - mam córeczkę :)
Najpierw przeszukałam dokładnie wątek dot starań, potem przeszłam na dietę sprzyjającą poczęciu dziewczynki: jadłam dużo nabiału, miód, czekoladę, codziennie piłam wapno, mało soliłam mocno ograniczyłam potrawy mięsne.
Będąc pół roku na diecie rozpoczęłam starania od 10 dnia cyklu ( mam 26dniowy cykl, owu ok 14 dc)
1 miesiąc -10dc
2 miesiąc 10,5 dc
3 miesiąc 11 dc
4 miesiąc 11,5 dc
5 miesiąc 12 dc i udało się :)
Lepiej zacząć od wcześniejszych dni i cierpliwie czekać przesuwając co miesiąc o pół dnia starania, na forum wiele dziewczyn zaczynało starania za późno ( sugerowały się testami owu) i wychodził chłopczyk. Ja testów wcale nie używałam.
Warto zrobić dużo żeby mieć upragnioną córeczkę/synka ale nie można się nakręcać. Jak dowiedziałam się o ciązy to celowo wmówiłam sobie że będzie synek (w rodzinie są sami chłopcy) żeby uniknąć rozczarowania i związanych z nim wyrzutów sumienia, nawet do brzuszka mówiłam jak do chłopca, jak USG pokazało że to będzie dziewczynka to nie mogłam uwierzyć była to wielka przeogromna radość (ale gdyby okazało się że to chłopiec przyjęłabym to spokojnie tak byłam nastawiona) Życzę wszystkim udanego planowania, wymarzonej córeczi/synka ale przede wszystkim zdrowych bobasków :tak:

Gratuluję z całego serca. wiem co czujesz bo ja miałam dokładnie tak jak Ty, tez nastwiałam sie na synka. Dla mnie jestes ekspertem. Zyczę Ci wiele szczęscia.

dziękuje wam dziewczęta...

Gosia wiesz my puki co też nie mamy teraz kasy na nowsze auto wiec jeszcze musimy pojeździć naszym szarikiem :| teraz jak go nam naprawią to bedzie pewnie na jakis czas ok oby! do peugeota są strasznie drogie czesci :/

Dobranoc
spokojnej nocki dziewczyny

reklama
Dzień dobry moje kochane babeczki..

Melduję posłusznie że już jesteśmy w domku. Wczoraj sie wprowadziliśmy:):):) Czarek jaki szczęśliwy że do domku wrócił, jak się cieszył i śmiał!!!! Oj co za widok:)

Kinga dobrze że wam się nic nie stało... cholera mi też się coś w kole tłucze i musze do mechanika jechać..
Bershka sliczna ta twoja pyza... ma piekne oczki!!! Ja uwielbiam takie maleńkie bobaski... i te pyzeczki do całowania:):):)
Tusiu... hmmmm szkoda że się dzidziolek nie pokazał.. ale jeszcze pokaże co tam ma między nóżkami. Najbardziej wiarygodnie usg będzie w 25 tc.
Pajka ja uzywałam chusteczek Pampers tylko nie pamiętam już jakich bo jest ich tyle.... ale pamiętam że z jednych nie byłam zadowolona chyba z tych pomarańczowych... bo były bardzo mocno zwilżone i Czarek miał bardzo mokrą pupcię.. ale ogólnie są fajne grube i lekko wilgotnę. To ja ci piszę pod kątem noworodka... bo puźniej takie dużo dupsko to już mu nie wadziło że ma mokro:) Jak się Czarek urodził to kupiłam Nivea...są bardzo dobre dla takich maluszków. Ale jest też wiele innych bardzo dobrych np. bambino i happy.. też je używałam i jestem zadowolona. Najczęściej jednak kupywałam bambino bo są grubę i nawilżone nie za mocno no i są tańsze od pampersów..:):):)
Paula a co u ciebie jak sie czujesz???? Dodałabyś jakieś foto brzszeczka?? No proszę wszystkie ciężaróweczki o foteczki... bo miło popatrzeć:):)
Kiki a co u ciebie kobietko?
Anufifi ????
Royana.. Gie-oska..?? Co u was kochane???
I u reszty dziewczyn którę pominęłam??
U mnie wsio ok. Dziś się będę rejestrować do ginka... zobaczymy czy torbiel pekł.. pewno tak bo mnie już nie boli. Porobie badania i powracam do tabletek anty...

Do góry