reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam...
Kindzia ...staram sie ...a pogoda to ułatwia
Paula...jak zwykle mam arsenal imion dl dziewczynki a dla chlopca nic....jak bedzie dziewczynka to Lena, Marlena, Iga...to sa moje typy:)
A narazie rosne a malec strasnzie kopie:)

reklama
Pusto tutaj dzis...A przez dlugi weekend bedzie jeszcze posciej...

Cześć!Już dochodzę do siebie,dzieciaki na szczęście zdrowe.Mało mam czasu,bo ciągle jestem sama z dzieciakami,m wraca póżno.
(...)
Dobrze ze dochodzisz juz do siebie :)
A Twoj brak czasu doskonale rozumiem ;) doswiadczylam tego zwlaszcza jak maciejek chorowal.
Witam...
Kindzia ...staram sie ...a pogoda to ułatwia
Paula...jak zwykle mam arsenal imion dl dziewczynki a dla chlopca nic....jak bedzie dziewczynka to Lena, Marlena, Iga...to sa moje typy:)
A narazie rosne a malec strasnzie kopie:)
"Baloniku nasz malutki rosnij duzy okraglutki..." rosnij rosnij a dzidzia niech kopie i niedlugo pokaze co ma miedzy nozkami :)

Dobrego wieczorka i udanej majowki cioteczki :) i te co pisza i te co czytaja :) i te co zabiegane na bb czasu nie maja ;)

Witam późnym wieczorkiem :happy:
Ale dziś gorąco było! :eek::-) a na weekend ma się zepsuć pogoda buuu...:baffled:
Mamy wszystko przygotowane na grilla a jak będzie padać to chyba pod tarasem go zrobimy :tak: ja jeszcze wieczorkiem sernik na zimno zrobiłam mniam.gif

Patrysiu mówisz że Alanek marudniejszy...chyba za bardzo go wychwalałaś że taki grzeczny ;-) a może ząbki mu już idą :nerd:

Tusia cieszę się że wszystko dobrze :-) a co do rodzinki to brak słów!!! przecież najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa i po tym co przeszłaś takie zachowanie no w szoku jestem :wściekła/y: przykro mi że nawet w M nie masz wsparcia :-( może powinnaś z nim o tym porozmawiać? ja tam się cieszę nawet jeśli to chłopiec będzie najważniesze że wszystko jest ok :tak: Tulam mocno 14.gif

Joanna ładne imiona :tak: ja tak miałam w pierwszej ciąży że dla dziewczynki miałam wybrane imię a dla chłopca nie :happy: no ciekawe co u Ciebie będzie? :-) chyba zniknął gdzieś Twój suwaczek odmierzający wiek ciąży?:confused:

Agniechak dobrze że już lepiej się czujesz no i dobrze że dzieciaczki zdrowe! :tak:

Royanna wracaj szybko do formy!:tak: dobrze że chociaż możesz pisać ;-) dobrze że Alanek zaczął robić częściej kupy...może już tak zostanie? ciekawe jak mu posmakują nowe deserki? :blink:

Kinga śliczna fotka :-) widzę Twojego autorstwa :tak: również miłego weekendu! :-)

Spokojnej nocy dziewczynki :happy:
DOBRANOC

Ostatnia edycja:
witam was dziewczyny 1 majowo...

Ja już zaczynam dzień w kiepskim humorze.. Myślałam że dziś spędzimy ten dzień rodzinnie tak jak wszyscy.. kupiłam mięsko na grila i piwko itd... a przez chwilą zadzwoniła teściowa i mój M szybko z łóżka wystartował bo trzeba jej w czymś tam pomóc.. Mam nega doła. Cały tydzień była tylko praca i praca i widywaliśmy się tylko wieczorami i to przed snem.. Nawet śniadania nie zjadł, nie powiedział " dowidzenia" nic po prostu poszedł... Jestem zła i bardzo mi smutno.. I juz mam całe święta do bani.. Ona zawsze tak robi... gdy jest okazja żebyśmy mogli pobyć sami to ona zawsze się wtrąca... a co gorsze on leci jak na skrzydłach... jak on leży w łóżku to muszę go 30 razy budzić i to mu z trudem przychodzi wstawanie..a mamunia zadzwoni raz a on na równe nogi... brrr jaka jestem zła, płakać mi się chce..

Dzastina przykro mi że tak zaczął Ci się dzień icon_pai.gif z teściową nie wygrasz niestety więc musisz się z tym pogodzić, ale mąż na pewno bardzo Cię kocha i synka i jak wróci to miło spędzicie resztę dnia :tak: możesz też z nim o tym porozmawiać ale przypuszczam że wtedy się pokłócicie więc lepiej nie psuć sobie reszty weekendu. Miłego Ci życzę mimo wszystko! :-)

A my jeszcze w łóżku...trzeba wstawać na śniadanie :tak: ogarnąć mieszkanko i dalej planować dzień :tak: słoneczka nie ma niestety ale na razie nie pada więc jest dobrze :happy:

Pozdrawiam Was wszystkie :happy:
Buziaki

witam was dziewczyny 1 majowo...

Ja już zaczynam dzień w kiepskim humorze.. Myślałam że dziś spędzimy ten dzień rodzinnie tak jak wszyscy.. kupiłam mięsko na grila i piwko itd... a przez chwilą zadzwoniła teściowa i mój M szybko z łóżka wystartował bo trzeba jej w czymś tam pomóc.. Mam nega doła. Cały tydzień była tylko praca i praca i widywaliśmy się tylko wieczorami i to przed snem.. Nawet śniadania nie zjadł, nie powiedział " dowidzenia" nic po prostu poszedł... Jestem zła i bardzo mi smutno.. I juz mam całe święta do bani.. Ona zawsze tak robi... gdy jest okazja żebyśmy mogli pobyć sami to ona zawsze się wtrąca... a co gorsze on leci jak na skrzydłach... jak on leży w łóżku to muszę go 30 razy budzić i to mu z trudem przychodzi wstawanie..a mamunia zadzwoni raz a on na równe nogi... brrr jaka jestem zła, płakać mi się chce..

Dzastinko przykro mi :( a nie mozesz z nim pogadać?? ze Ty chciałabys z nim spędzić torszkę czasu?

witam moje panie ;-)
ja po wizycie i wszystko jest dobrze dzidzia rośnie jak na drożdzach
wyniki dobre tylko mocz trosiu nie teges ale powiedziała,ze w ciąży to ok.

ginka powiedziała,że wygląda jakby na chłopca i tu zaskoczenie
mojej rodzince się to nie spodobało każdy po kolei chce dziewuszkę
i głośno to wyraża.:-(
mnie niestety nikt nie pyta o nic nie obchodzi ich to ja czuje i jak w ogóle
sie czuje,ani jak badania itp....?temat num.1 to płec dziecka.
smutne to nie spodziewałam sie tego.:-(mam dość.dzisiaj poryczałam sobie
dokładnie,ach życie.niestety mój M mnie nie wspiera.:-(

Kochana coś Ci powiem. U mnie też będzie synek i moja teściowa z tego powodu bardzo mi uprzykrzała moje życie, kupowała różowe ubranka, wmawiała, ze będzie dziewczynka, krytykowała mnie na kazdym kroku ja mówiłam, ze to będzie syn ( a też mi lekarka powiedziała płec w 12 tc i się w 21 potwierdziło). Pamiętaj nieważne co mówią inni ważne żebyś Ty była szczęśliwa. Nosisz swoujego skarba pod serduszkiem , a inni niech sobie myślą co chcą. Wiem, ze jest ciężko jak tak niektórazy reagują, ale nie przejmuj się tym i przede wszystkim Kochana nie stresuj się bo stresujesz maluszka. Moja teściowa była złośliwa do tego stopnia, ze wmawiała mi, ze mój mąż nie chce mieć syna, że zawsze chciał córkę przez co o mały włos nie pokłóciłam się z mężem.

Mnie wczoraj nie było mój mąż zaprosił mnie na 2 godzinny spacer nad wodę było cudnie :) dałam rade:p a potem pojechalismy do kina na Furię z Melem Gibsonem - polecam super film:)

Pajkaa fajnie że miło spędziłaś wczorajszy wieczór z M :tak::-)

a u nas pada :-( i pogoda pokrzyżowała nam plany...narazie siedzimy w domku...M pojechał odebrać nowe rybki do naszego akwarium :tak:

zaraz zrobię sobie kawkę chyba na to wszystko i zjem serniczek :tak::-p

reklama
Dziewczyny dajcie na luz - to jest nieprawda z tym planowaniem ja dzialam w dzien kiedy sluz nie byl wyczuwalny w piatek a śluz dopiero pojawil się na drugi dzien w sobotę . W piatek bylam na usg i tego dnia nie bylo dominujacego pęcherzyka mimo wszystko zadzialalismy :) potem post ....we wtorek od poludnia czulam bol poowulacyjny czyli we wtorek mialam owulacje - nic mi się nie przesuneło i mimo to urodzilam synka zamiast córeczki. W szpitalu lezała ze mna dziewczyna która z kolei działała w samą owulację i zamisat synka urodziła dziewczynkę a cykle miała jak w zegarku ... to co ma byc to będzie ani fazy księżyca ani diety nie pomogły...:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry