reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Royanna dobrze że chłopaki zdrowe :tak: a Tobie życzę szybkiego odzyskania głosu i powrotu do zdrowia! dlaczego musisz z Alankiem iść do okulisty?

Ja dzisiaj bawiłam się trochę aparatem :-) oto kilka z moich zdjęć:

Zobacz załącznik 240809 Zobacz załącznik 240813 Zobacz załącznik 240814
Zobacz załącznik 240812 Zobacz załącznik 240811 Zobacz załącznik 240810
Paula, dziekuje.
Sliczne zdjecia :)
Do okulisty powinnam isc na rutynowa kontrole z malym po 3miesiacu zycia, ale przez te ich choroby zapomnialam...Ale na szczescie nie widze aby Alan mial problemy ze wzrokiem-wszystko widzi w swoim zasiegiu;-)
Witam późnowieczorowo.

Dzisiaj było tak cieplutko u nas, że aż nie chciało się wracać do domu i przesiedziałam tak długo jak się dało u rodziców na ogródku.

Royannka, fajnie, że chłopaki zdrowe, a Tobie życzę szybkiego powrotu do formy.
Bershka, tarasik bardzo fajny, ja czekam, aż M wróci do domu i zrobi porządek na naszym balkonie.
Paula, fajne zdjęcia.

Ja po wizycie u gina jestem zadowolona i na pewno spokojniejsza. Dzidzia ładnie rośnie, od samego początku w parze z suwaczkiem. Jest straszną wiercipiętką, nie dało posłuchać spokojnie swojego serduszka, ale trochę usłyszałam, zobaczyłam i jest O.K. Ginek próbował podejrzeć co ma między nóżkami, ale jeszcze nie widać zbyt dokładnie, poza tym uciekało. Na początku czerwca mam mieć USG połówkowe i wtedy dowiemy się już na 100%. Przez miesiąc przytyłam całe 20 dkg a od początku ciąży 1,20 kg więc jak na razie jest dobrze. Niestety nabawiłam się grzybka, niegroźnego, ale lekarz uznał, że będziemy go leczyć. Ponoć takie stany są dość częste u ciężarnych co spowodowane jest zwiększoną wydzieliną, a ja w dodatku jestem na luteinie dopochwowej 2x2 i to też mogło mieć duży wpływ.

Dobranoc.
Dzieki Rybko! Tak sie ciesze, ze z ciaza wszystko ok! Korzystaj z pogody ile wlezie!

Kurcze, moj maluszek nie kocha spac:baffled:. I nie chodzi mi juz tylko o dlugosc spania, ale o to w jaki sposob zasypia. Wlasciwie zawsze jest przy tym mnostwo krzyku, placzu, histerii. I to niezaleznie czy na rekach, w bujaczku czy lozeczku. Niezaleznie od tego jak jest senny-slabo, srednio, mocno...Zawsze jak czuje ze juz zaczyna odplywac to sie zrywa i krzyczy:baffled:...ech ci moi chlopcy radarowcy;-)
I chyba cos u niego sie ruszylo z kupa. W marcu zaczal mi sie zalatwiac co srednio 10 dni, a ostatnio zalatwil sie po 11 dobach, potem po 3 dobach, potem po dwoch(czyli wczoraj) i dzis rano znowu:eek:, az musialam bujaczek prac:szok:. Czyzbym wczesniej przez 1.5miesiaca miala jakos malo kaloryczne mleczko a taraz lepsze? Mozliwe? Ale przez 1.5miesiaca kryzys laktacyjny? Jabuszka raczej go nie ruszyly, bo przez 3 dni zjadl moze ich z 1 lyzeczke, czopka przeciwgoraczkowego dostal ostatnio w srode rano, to tez raczej nie mialo wplywu, moze moje tabletki na gardlo? ale kupa jest taka jak powinna byc...Najwazniejsze, ze sie zalatwia czesciej, bo chce mu rozszerzac diete. Dzis zastanawiam sie co mu zaserwowac, aby mu zasmakowalo(nie bylo za kwasne np) i poniewaz ostatnio jadl jabuszko, teraz zastanawiam sie aby dac jabuszko+marchewka albo jabuszko+dynia...i chyba wezme z dynia, aby za 3 dni dac mu ziemniaczka z dynia. No dobra, ale juz wam nie smece o takich rzeczach...
Glosu prawie nie mam, za to kaszel i okropny bol gardla:baffled:

Milego dnia laseczki!!! Wszystkie!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie :-)

Paula świetne zdjęcia Ty i Kinga macie talent. To zdjęcie żółtego tulipana z owadami super. Powinnaś w National Geographic pracować :-D

Royanna super, ze Was tak lekarka przebadała a syneczek moze w końcu przyzwyczai się do spania

Paajka super, ze wszystko dobrze u lekarza

u nas juz super ze spaniem Kubusia. Jednak tak jak pisałam śpi ładnie bez naszej obecnosci w sypialni :-D Dzisiaj dostał mleczko przed północą i spał do 7 rano :szok: bez pobudki a jak sie obudził to się sam zaczął bawić bez płakania i budzenia mamusi :tak:

Wczoraj zafarbowałam na ciut ciemniejszy kolorek włosy i Kubuś mnie nie poznał :-D:eek::-D

dzisiaj mam babski wieczór !!! hurrej !!! o 16tej jade po przyjaciółke i do teatru i na fajke wodną :zawstydzona/y::-)
miłego dnia

Dzień dobry :-)

Paula świetne zdjęcia Ty i Kinga macie talent. To zdjęcie żółtego tulipana z owadami super. Powinnaś w National Geographic pracować :-D

Bershka dziękuje :-D:-D:-D
a Tobie kochana życzę miłego wieczorku...no no zapowiada się interesująco ;-):tak::-)

My zmykamy zaraz na większe zakupy więc do wieczora.
Miłego dnia dziewczynki :happy:

WITAM:-)
Chyba Alanek ma jakiś skoczek rozwojowy bo od wczoraj marudniejszy:nerd:

Patrys ...u mnie synek tez drugie imie ma po Tatusiu
:-)
WOOOW:tak:

W

Ja po wizycie u gina jestem zadowolona i na pewno spokojniejsza. Dzidzia ładnie rośnie, od samego początku w parze z suwaczkiem. Jest straszną wiercipiętką, nie dało posłuchać spokojnie swojego serduszka, ale trochę usłyszałam, zobaczyłam i jest O.K. Ginek próbował podejrzeć co ma między nóżkami, ale jeszcze nie widać zbyt dokładnie, poza tym uciekało. Na początku czerwca mam mieć USG połówkowe i wtedy dowiemy się już na 100%. Przez miesiąc przytyłam całe 20 dkg a od początku ciąży 1,20 kg więc jak na razie jest dobrze. Niestety nabawiłam się grzybka, niegroźnego, ale lekarz uznał, że będziemy go leczyć. Ponoć takie stany są dość częste u ciężarnych co spowodowane jest zwiększoną wydzieliną, a ja w dodatku jestem na luteinie dopochwowej 2x2 i to też mogło mieć duży wpływ.

Dobranoc.
suuuper:-)a grzybkiem się nie martw szybko idzie wyleczyć;-)
Paula, dziekuje.
Sliczne zdjecia :)
Do okulisty powinnam isc na rutynowa kontrole z malym po 3miesiacu zycia, ale przez te ich choroby zapomnialam...Ale na szczescie nie widze aby Alan mial problemy ze wzrokiem-wszystko widzi w swoim zasiegiu;-)

Dzieki Rybko! Tak sie ciesze, ze z ciaza wszystko ok! Korzystaj z pogody ile wlezie!

Kurcze, moj maluszek nie kocha spac:baffled:. I nie chodzi mi juz tylko o dlugosc spania, ale o to w jaki sposob zasypia. Wlasciwie zawsze jest przy tym mnostwo krzyku, placzu, histerii. I to niezaleznie czy na rekach, w bujaczku czy lozeczku. Niezaleznie od tego jak jest senny-slabo, srednio, mocno...Zawsze jak czuje ze juz zaczyna odplywac to sie zrywa i krzyczy:baffled:...ech ci moi chlopcy radarowcy;-)
I chyba cos u niego sie ruszylo z kupa. W marcu zaczal mi sie zalatwiac co srednio 10 dni, a ostatnio zalatwil sie po 11 dobach, potem po 3 dobach, potem po dwoch(czyli wczoraj) i dzis rano znowu:eek:, az musialam bujaczek prac:szok:. Czyzbym wczesniej przez 1.5miesiaca miala jakos malo kaloryczne mleczko a taraz lepsze? Mozliwe? Ale przez 1.5miesiaca kryzys laktacyjny? Jabuszka raczej go nie ruszyly, bo przez 3 dni zjadl moze ich z 1 lyzeczke, czopka przeciwgoraczkowego dostal ostatnio w srode rano, to tez raczej nie mialo wplywu, moze moje tabletki na gardlo? ale kupa jest taka jak powinna byc...Najwazniejsze, ze sie zalatwia czesciej, bo chce mu rozszerzac diete. Dzis zastanawiam sie co mu zaserwowac, aby mu zasmakowalo(nie bylo za kwasne np) i poniewaz ostatnio jadl jabuszko, teraz zastanawiam sie aby dac jabuszko+marchewka albo jabuszko+dynia...i chyba wezme z dynia, aby za 3 dni dac mu ziemniaczka z dynia. No dobra, ale juz wam nie smece o takich rzeczach...
Glosu prawie nie mam, za to kaszel i okropny bol gardla:baffled:

Milego dnia laseczki!!! Wszystkie!
zdrówka:tak:co do kup mój sobie upodobał robić nawet co tydzień ale na bank nie ma nic współnego z meczkiem że chude czy cus takiego(w sumie nie ma takiego czegoś chude tłuste jeśli chodzi o cyc)mój synek super się najada zdrowo rośnie dobrze śpi i spokojny jest(tylko coś od wczoraj marudniejszy)a kupy jak robi tak robi i powiem jedno taka jego natura a na cycu są różne kupy;-)
Witajcie :-)

Royanna super, ze Was tak lekarka przebadała a syneczek moze w końcu przyzwyczai się do spania

Paajka super, ze wszystko dobrze u lekarza

u nas juz super ze spaniem Kubusia. Jednak tak jak pisałam śpi ładnie bez naszej obecnosci w sypialni :-D Dzisiaj dostał mleczko przed północą i spał do 7 rano :szok: bez pobudki a jak sie obudził to się sam zaczął bawić bez płakania i budzenia mamusi :tak:

Wczoraj zafarbowałam na ciut ciemniejszy kolorek włosy i Kubuś mnie nie poznał :-D:eek::-D

dzisiaj mam babski wieczór !!! hurrej !!! o 16tej jade po przyjaciółke i do teatru i na fajke wodną :zawstydzona/y::-)
miłego dnia

udanej imprezki;-)tarasik super:tak:
dziewczyny myslicie że branie folika ma wpływ jakis na zaciążenie ? ja sobie odpuściłam ale chyba warto abym zaczeła znowu łykać i tym razem regularnie.
jak się stara o dziecko to nawet 3 miesiące przed staraniami powinno się brać i ma duże znaczenie:tak:

witam moje panie ;-)
ja po wizycie i wszystko jest dobrze dzidzia rośnie jak na drożdzach
wyniki dobre tylko mocz trosiu nie teges ale powiedziała,ze w ciąży to ok.

ginka powiedziała,że wygląda jakby na chłopca i tu zaskoczenie
mojej rodzince się to nie spodobało każdy po kolei chce dziewuszkę
i głośno to wyraża.:-(
mnie niestety nikt nie pyta o nic nie obchodzi ich to ja czuje i jak w ogóle
sie czuje,ani jak badania itp....?temat num.1 to płec dziecka.
smutne to nie spodziewałam sie tego.:-(mam dość.dzisiaj poryczałam sobie
dokładnie,ach życie.niestety mój M mnie nie wspiera.:-(

Tusiu, nie martw sie! Rodzina musi dojrzec ;)
Najwazniejsze, ze ciaza rozwija sie prawidlowo, a ty sama wiesz, ze plec dziecka to sprawa drugorzedna!!!

Moj Alanek wlasnie gada do sciany, a raczej do obrazu. ja z nim nie pogadam :( juz nawet szeptem mam problem :( Wiecpostawilam bujaczek na wprost obrazu i maly zadowolony nadaje ;) i to tak duzo ze nawet odpowiedzi nie oczekuje ;) hahahaha
I wlasnie zrobil znowu kupe!!! Podejrzewam ze to wplyw tabletek podbial-tymianek. Tam pisza ze jak sie karmi aby nie brac...ale dr powiedziala, ze Alan juz duzy chlopiec i nie zaszkodzi mu to...mam nadzieje, ze wie co mowi...

:-)
witam moje panie ;-)

Tusia przecież to dopiero 12 tydzien ciąży !!! chyba wszyscy oszaleli, ze już takie opinie wydają. A poza tym ginek odważny, ze Ci o płci już mówi. A Ty się babo głupimi ludźmi nie przejmuj. Powiedz im, ze ich rodzice też chcieli zeby byli dziewczynkami czy też chłopcami i zobaczysz jak będzie im głupio.
Kto jak kto ale M powinie w dupę dostać, ze Cię nie przytula i nie wspiera.

Trzymaj się dzielnie i nie denerwuj

Unas przegorąco. Bylismy już na 2h spacerze a teraz szybko jakiś obiadek i wiooo do psiapsiółki

Tusiu kochana uszki do góry.. wiem co czujesz bo u mnie było dokładnie to samo... moja rodzina silnie rozczarowana. Na początku nie dowierzali że będzie syn, dopiero gdy pokazałam im zdjęcie z usg gdzie wyraźnie było widać siusiaka to pogodzili się z wiadomością o nadejściu facecika... Ale na dzień dzisiejszy wszyscy są w nim zakochani :):):) także nie martw się. Oczywiście wiem że ci przykro... tym bardziej jeśli nie masz wsparcia od M ale nie wymagaj od niego za dużo, to jest facet a faceci są zupełnie inni niż my kobietki:) Gdy się niunio narodzi zobaczysz jak diametralnie się zmieni:):):) buziam się kochan mocno.. i gratuluję po cichutku syneczka...:):):)

witam moje panie ;-)

TUSIA- normalnie agresor sie wlącza jak to przeczytalam:wściekła/y:jak tak można!!!wiesz co naisze Ci ze chlopcy sa cudowni i taki maly facet to duma mamusi:tak:i olej takie gadani rodzinki i ciesz sie ciaza-choc wiem,ze jak sie takie slowa uslyszy to ciezko,ale naprawde bedziesz dumna mama swojego synka-zobaczysz!!!mój facet ma prawie 3 latka(30.07 skonczy) i powiem Ci ze nie oddam Go zadnej zlej kobiecie:no::laugh2::laugh2::laugh2:nie robie z miego maminsynka-jest bardzo samodzielny ,ale chyba cos w tym jest tak jak mam w podpisie-syn mamusi a corka taty:tak:;-)tule Cie i glowa do gory-wytrzyj nosek i wcagnij sobie czekoladke-niech synek skorzysta!!!

reklama
Cześć!Już dochodzę do siebie,dzieciaki na szczęście zdrowe.Mało mam czasu,bo ciągle jestem sama z dzieciakami,m wraca póżno.
ryba u mnie po luteinie było to samo,najważniejsze,że u dzidzi ok
tusia kiedy czytam takie rzeczy to po prostu krew mnie zalewa ale mam nadzieję,że to tylko przejściowe,i główka do góry kochana!!!
patrysia skok czy nie?

Do góry