reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Royanna no pewnie że lepiej! Ulga dla Ciebie, ale i Alanek uczy się trochę samodzielności, że można inaczej zasnąć, nie czując wciąż bliskości mamy. Może to będzie pierwszy krok do zasypiania samemu w łóżeczku :)

Sebek też zasnął przed 16, ale jak go przekładałam to się obudził. Włączyłam mu pozytywkę i zostawiłam w łóżeczku, coś tam marudzi z zamkniętymi oczami, zobaczymy co z tego będzie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Royanna no pewnie że lepiej! Ulga dla Ciebie, ale i Alanek uczy się trochę samodzielności, że można inaczej zasnąć, nie czując wciąż bliskości mamy. Może to będzie pierwszy krok do zasypiania samemu w łóżeczku :)
Tez tak sobie wlasnie mysle, ze moze pozniej bedzie juz lozeczko. Jak mocno sie wscieka to mocno bujam, jak nie, to staram sie jak najmniej bujac aby sie nie przyzwyczail, a jak juz "odplywa" to coraz wolniej az przestaje i zasypa juz bez bujania. Oby tak juz zostalo z tym bujakiem-aby sie jemu nie znudzil!

PYSZCZEK:baffled: ja tez bym nie widziała mojego synka w takim przeczkolu:no:kurcze aż sie boje dac do przeczkola:baffled:M to wogóle najchętniej by nie dał:sorry2:ale kiedyś muszą i boje się tego momentu bo na razie to ja sie nimi opiekuje a potem obce osoby i kurcze ja nie jestem ufna za bardzo i M i nie wiem jak to będzie:-(jak teraz napisałas o tym spacerku gdzie pies i dziecko o matko to jeszzce bardziej się boje że coś się moze stać moim dfzieciackzom ze nie zauważą i wybiegną na ulice itd.matko jak ja sie boje:sorry2:

witam się
oj dzisiaj cos ciężko mi, ale Was nadrobiłam ;)
mąż czuje sie lepiej juz w miare dobrze mówi, jest opuchnięty, ale antybiotyku już jesc nie musi :) teraz czekamy aż rana sie zagoi:)

Witajcie babeczki:-)
u nas dzis ma byc i deszcz,i snieg i slonce masakra ale od jutra podobno juz cieplej:-)

Paula przepieknie wygladasz:-)a brzusio ahh az troche tesknie:-)

Patrysiu Alanek slodki z tym misiem szczegolnie to zdjecie drugie:-)

Bershka zdrowka dla Kubusia aby ranka sie szybko zczela goic..i super on juz wazy:-)

Kiki kochana wracaj szybko do zdrowka i do nas...

Kinga bardzo malo placicie za prywatne przedszkolee..

Pyszczku koncz juz ta prace bo smutno bez Ciebie...

Ciekawe co u Anufifi slychac??

Wklejam dzisiejszego Kacpra i Maje bo dawno nie dawalam zdjec:-)

śliczne dzieciaczki :))

Witajcie :-)

Paula pięknie wyglądasz w ciąży, promieniejesz :tak::-)

Kindzia a dlaczego staranka odłożone?? No i jak tam Remik, śmiga na rowerku?

Royannko mój Sebik w ciągu dnia ostatnio tylko w leżaczku usypia, czasem mu się zdarzy w łóżeczku, ale rzadko.

Patrysiu słodko Alanek wygląda z tym misiem!

Dziewczyny a ja jestem w szoku, bo właśnie wygłupialiśmy się z Sebkiem, on z radości szeroko buzie otwierał w wielkim uśmiechu, ja patrzę, a na dolnym dziąsełku dwa białe punkciki! Przejechałam swoim palcem i wyraźnie czuć dwa ostre ząbki!!! :szok::-D:-D Normalnie wierzchołki już się wybiły z dziąseł. Hehe własnym oczom nie wierzę, tym bardziej że nie tak dawno sprawdzałam i nic nie było, a teraz dwa na raz!

Miłego dnia!

gratuluję pierwszych ząbków :)

WITAM:-)Heya

Dominiś to mój łobuziak co modelowanie do zdjęć teraz ciężko :baffled:jak był młodszy to fajnie a teraz ech a to się odwróci czy śmieszne miny robi lub ucieka mały spryciarz hehe ale wczoraj zrobiłam jakieś fotki co musze na kompa wrzucić i wtedy wkleje:tak:ps.a czemu staranka przełożone?zaglądaj do nas:tak:

a może też te zębolki:-)

:szok:jakie bujne włoski ma i duuży jest szok normalnie:-Dsłodkie dzieciaczki:-)

suuuper GRATULACJE:-Dsuper że już kończysz pisanie:tak:
BERSHKA dobrze że Kubusiowi to nie boli:tak:

śliczne foteczki :)

Dziewczyny no co Wy ? :-) przedszkole tak rozwija dziecko, że jest nie do poznania
Olusiek tyle piosenek śpiewa, chodzi na przedstawienia, robią takie super rzeczy w przedszkolu ze sama bym mu w domu tego nie wymyśliła i integrują się z rówieśnikami. To coś innego niż na placu zabaw przed blokiem ;-) Nigdy nie mialam dylematu czy wysłać do przedszkola czy nie :tak: głowka do góry. Nie mozecie mieć ich cały czas pod parasolem bo to niemożliwe. A przedszkola warto sprawdzać. Ja nie miałam wyboru ale i tak nam się udało dostać do superowego niedaleko mieszkania :tak::happy: a ile opowiadania jest co robiłem w przedszkolu, jak Pani mnie nazwała bohater :-D albo dostałem naklejkę bo bylem grzeczny na angielskim :-)
Rewelacja !!!

moj Filip sie rozchorował.
Byliśmy u lekrza, ma zawalone gardło. gorączkuje :(
antybiotyk przez 5dni.
Był bardzo dzielny na badaniu, dostał od lekarza naklejkę ;) jaki zadowolony wyszedł. w domu od razu sobie przykleił koło łóżka:)

co do przedszkola to zgadzam się z Jolą. Dziecko powinno chodzic do przedszkola to jest dla jego dobra przeciez:) my matki nie potrafimy zająć tak nasze smyki jak przedszkolanki i nauczycielki. Filip był w przedszkolu dwa razy i za każdym razem był problem z wyjściem niestety :/ tak mu sie tam podoba! chce chodzić i już plecak ostatnio pakował :-) mówi "ide mamuś do przedszkola narazie... " heh
No i tak jak Jola pisze po zajeciach dziecko wraca do domu podekscytowane pełne przeżyć i chęci aby nam rodzicom opowiedzieć jak było:) ja to mam na codzień jak Filip jest na placu zabaw albo jak jest na rowerze z kolegami. wraca i mi opowiada co robił i jak fajnie sie bawił w to i to... :) Mimo że byłam znim to w domu opowiada:)
Nie ma co za długo trzymac dzieci w domu. Ja gdyby Filip dostał sie w zeszłym roku to posłałabym go na pewno ale nie miał szczescia niestety. Teraz już koniecznie musi isc... w koncu w tym roku konczy 4 lata.

Dziewczyny no co Wy ? :-) przedszkole tak rozwija dziecko, że jest nie do poznania
Olusiek tyle piosenek śpiewa, chodzi na przedstawienia, robią takie super rzeczy w przedszkolu ze sama bym mu w domu tego nie wymyśliła i integrują się z rówieśnikami. To coś innego niż na placu zabaw przed blokiem ;-) Nigdy nie mialam dylematu czy wysłać do przedszkola czy nie :tak: głowka do góry.

Ja tez nie mam oporow tylko czy sie dostanie??? No i bardzo wazne jest komu sie oddaje dziecko! Ja przez to okno to widziałam wiele, a w lecie okna pootwierane, jeden babsztyl (bo przedszkolanka jej nie nazwe) to bił po rekach jak dziecko jadło, i wzieło cos paluszkiem, inne to znowu "telepało" maluszkiem bo biegał i nie posłuchał, wrzaski i krzyki jak dziecko nie słucha (adziecko na prawo biegac, szalec, to jego dziecinstwo) oj było tego, jak nie wiedziały ze ktos je obserwuje to czasem ... brrr, na pokaz to tralala sama słodycz i tp, na dniach otwartych, gdzie wszystko na pokaz,.... ale jak mysla ze nikt nie patrzy to potrafia co niektore.........
Nie tylko wtedy gdy zaprowadzamy i odbieramy dziecko, ten kontakt z przedszkolanka jest za mały

A przedszkola warto sprawdzać

Oj WARTO!!

.
[COLOR=Greena ]Ja nie miałam wyboru ale i tak nam się udało dostać do superowego niedaleko mieszkania :tak::happy:[/COLOR]
NO TO GRATKI ZE OLIS ZADOWOLONY

ile opowiadania jest co robiłem w przedszkolu, jak Pani mnie nazwała bohater :-D albo dostałem naklejkę bo bylem grzeczny na angielskim :-)
Rewelacja !!!

nie moge sie juz doczekac:):):)

Royanna ja uzywałam bujaka przez ponad rok, zawsze w nim Remik usypiał rewelacja
Kinga zdrowka dlA fILIPKA, ZEBY SZYBKO PRZESZŁO TAK JAK SZYBKO SIE PRZYPLATAŁO

Miłego..........

witajcie diewczyny ja juz od wczoraj w domku juz po zabiegu i jest wszystko ok..dzieki ze martwilyscie sie o mnie-kochane jestescie

gioesko kacperek jaki duzy jak na 5 m,a jakie wloski mu urosly sliczny chlopczyk..

pyszczku gratuluje zabkow u sebulki moja ma prawie 8 miesiecy i nic,,wstaw jakas fotke sebulki..

czarodziejko maksymilianek sliczniutki chlopczyk a te oczka,ach jaki slodziak..

bereshko sliczne foteczki kubulek przekochany.jak zawsze tulam was mocno

patrysiu twoje chlopaczki tez superowe..i super suwaczek..moze podpowiedz jak zrobilas tak slicznie te foteczki..

aniu a ty gdzie jak sie czujesz?

kinga ty tez super wygladasz widac ze dolek przeszedl..duzo zdrowka dla filipka on tak bardzo przypomina mi mojego ercanka..

okruszynko jak coreczka..moja jest bardzo grzeczna wazy 8300 i ma 69 cm..spi cala noc juz chyba od zawsze zero problemow takich dzieci jak derya moge miec 10 hi hi..juz wkleje obiecane foteczki

paula sliczny brzusio jak ten czas leci..

dzastina no widzisz syneczek zdrowy a tak sie przejmowala teraz daj na luz i nie zwracaj uwagi na to co mowia ludzie..

sylwia tusia joanna honia jak samopoczucie brzuszki rosna co nie?

beti odezwij sie..syneczek jeszcze w brzuszku?

wszystkie dziewczyny pozdrawiam royanne kindzie marcelowa mame i wszystkie od a do z..

derya jakies 3 tyg temu:-);-)

;-):-D

a tu jeszcze ja z dzieciaczkami na ognisku wielkanocnym:-):tak:;-):-D

Załączniki

• DSC02200.jpg
    DSC02200.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 45
  • DSC02209.jpg
    DSC02209.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 44
  • DSC02211.jpg
    DSC02211.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCI0261.jpg
    DSCI0261.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 37
  • DSCI0284.jpg
    DSCI0284.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCI0297.jpg
    DSCI0297.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 39
  • DSCI0314.jpg
    DSCI0314.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 36
  • DSCI0320.jpg
    DSCI0320.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 31
  • DSCI0328.jpg
    DSCI0328.jpg
    10,1 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC02213.jpg
    DSC02213.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC02214.jpg
    DSC02214.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC02219.jpg
    DSC02219.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
WITAJCIE :-D

Uroczyście zawiadamiam, że moja praca magisterska SKOŃCZONA! Jupi! :-):-):-)
Oczywiście na pewno po sprawdzeniu czekają mnie poprawki, ale i tak jestem z siebie dumna że mam już tzw. pierwszą wersję czystopisu! ;-) Wczoraj do 1 w nocy mi zeszło. Dzisiaj wydrukowałam i już sobie leży i czeka na oddanie :-)

A w związku z tym że ostatnio przez pisanie odkładałam kilka rzeczy na później, to dzisiaj czeka mnie sprzątanie całego mieszkania, prasowanie, pranie, gotowanie itd. :sorry2: Ale to nic, może szybko się uwinę :)

Patrysiu ja jestem jak najbardziej za przedszkolem, ale po prostu z wykwalifikowaną kadrą, zaangażowaną w swoją pracę :tak: a tu podałam przykład czegoś zupełnie innego..

Pajkaa dobrze że mąż lepiej się czuje :tak: i dziękuję za gratki ;)

Bershka, Kinga, Kindzia mi się też wydaje, choć nie mam doświadczenia w tym temacie że przedszkole bardzo rozwija dziecko. Nie ma to jak kontakt z rówieśnikami! :tak:

Kiki dobrze że już jesteś z nami! :-) Dzisiaj wstawię fotki :tak: dziękuję pięknie za gratki :) i super że Derya jest takim bezproblemowym dzieckiem! :-)

Royannko Ty na BB więc pewnie Alanek śpi? Jak dzisiaj wyszło usypianie w leżaczku? :)

Dziewczyny wiecie jak leczyć przeziębienie podczas karmienia piersią? Bo coś mnie bierze... :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry