reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witajcie dziewczyny!!juz drugi dzien zbieram sie aby cos napisac hehe:-)

Jeszcze raz dziekuje wszystkim za mile slowa odnosnie moich dzieciaczkow:-)bardzo mi milo:-)
Kinga moj Olusiek chodzi do państwowego i tez ma te wszystkie rzeczy, które Ty wymieniłaś i płącimy ok 270 zł/mc( zalezy czy chodził caly miesiac czy nie) za 3 posiłki i w tym te rytmiki, karate, gimnastyka korekcyjna, basen ktory placi sie tylko 13,60 na poł roku za przewoz dzieci, angielski, taniec...
Tylko nam rodzicom kazali wybrać góra 3 rzeczy dla dzieci żeby nie obciązać ich dodatkowymi zajęciami bo i tak od 5 r. ż muszą niestety być bardziej zdyscypilonowane w przedszkolu a teraz pani dyrektor mówila, ze mają się bawić i cieszyć dzieciństwem. Olusiek chodzi na angielski, basen i rytmikę. A 6 maja jadą do muzeum chleba wyrabiać chleb :-D Kubuś zapisany jest do prywatnego ale cena bardzo podobna ale jakie zajecia bedzie miec tego jeszcze nie wiem. To te przedszkole .:przedszkole Niepubliczne Kubusia Puchatka w Tychach:.

Jolu czyli bedziesz z Kubusiem w domku az on nie pojdzie do przedszkola tak??
to ja też wstawiam fotki:to moi panowie
Zobacz załącznik 238351Zobacz załącznik 238350Zobacz załącznik 238349
pencil.png

słodziaki z synusiów:-)

KINDZIA prosze brojek Dominiś:-)
slodkie dzieciaczki:-)

Heya
Gieoska :kudłate" masz dzieciaki, ale super czupryny, a Maja ma niesamowicie długie i geste włosy jak na trzylatke? Wy tez czekacie pod koniec kwietnia na listy do przedszkola?
Miłego.....
Kinga mowisz ze oni kudlaci sa hehe Kacper faktycznie ma sporo wloskow jak na swoj wiek:-)jak Maja byla w jego wieku nie miala tyle wloskow:-)poza tym mi sie wlasnie wygaje ze Majka nie ma dlugich wloskow jak na swoj wiek bo jak niekiedy widze 3latki z wlosami za ramiona to az mi sie nie chce wierzyc ze mozna miec w tykim wieku takie wloski...
co do przedszkola to u mni trwa rekrutacja elektroniczna chyba do 11maja wybiera sie 3przedszkola a od11maja sklada sie w wybranym przedszkolu wszystkie papiery co sie na necie wypelnilo wyniki sa jakos w czerwcu...A Ty w jakim miescie mieszkasz??

Sebcio i Kacperek urodzili sie dokladnie tego samego dnia:tak:! A Alanek nie chcial poczekac :-(i "wylamal" sie i urodzil sie 10dni wczesniej niz oni...a mial byc ostatni;-). Ale mimo wszystko nasi chlopcy to tacy Trzej Muszkieterowi listopadowi na tym watku;-):-D:-D:-D

lepiej bym tego nie ujęła :-)[/QUOTE]
tak tak tak:-)udali nam sie synkowie hehe:-)

Chyba bede tak robic. Teraz o 15tej tez tak zasnal. Troche plakal, histeryzowal, wyjelam wiec go na chwile, uspokoilam i znowu siup do bujaczka. I kolysalam az zasnal. Od wczoraj to juz 4ty raz w ten sposob. I tez go potem przekladam. Tez mysle, ze to lepiej dla mnie-ulga dla rak i plecow.:)

Royanna no pewnie że lepiej! Ulga dla Ciebie, ale i Alanek uczy się trochę samodzielności, że można inaczej zasnąć, nie czując wciąż bliskości mamy. Może to będzie pierwszy krok do zasypiania samemu w łóżeczku :)

Sebek też zasnął przed 16, ale jak go przekładałam to się obudził. Włączyłam mu pozytywkę i zostawiłam w łóżeczku, coś tam marudzi z zamkniętymi oczami, zobaczymy co z tego będzie :)
dziewczyny czy Wasze dzieciaczki juz same zasypiaja w lozeczkach??bo u mnie jest masakra tylko na rekach:-(i nie wiem jak mam go nauczyc aby sam zasypial w lozeczku...jakies rady maie??lezaczek u mnie juz nie dziala kiedys udawalo mu sie podczas porannej drzemce tak zasypiac a teraz jest masakra:-(
derya jakies 3 tyg temu:-);-)

a tu jeszcze ja z dzieciaczkami na ognisku wielkanocnym:-):tak:;-):-D
Kochana dobrze ze juz jestes w domku:-)Derya oczywiscie cudowna jest:-)

Zastanawiam sie nad zmiana spacerowki. Mam od Roana-jest duza i ciezka. Jak mieszkalam w Zgorzelcu nie przeszkadzalo mi to, bo wozek trzymalam w aucie. Jak szlam na spacer to Macio byl w foteliku samochodowym a ja montowalam wozek. Teraz maz jezdzi autem do pracy. W Szczecinie juz sam chodzil, wiec jak musialam wozek wniesc po 8 schodkach do windy to on byl na dole i czekal. Ale z Alanem jest problem. Nie stoi, nie chodzi, wiec wozek musze z nim wnosic i znosic, a ja juz teraz gondoli nie daje rady...
Nie mam za duzo pieniedzy i licze wydac tak ok 250zl na nowy lub uzywany, ale aby byl w miare lekki, najlepiej z rozkladanym siedzeniem, duzymi pompowanymi lub piankowymi kolami i w ogole jak najlepszy ;) Doradzicie cos?

Dobrego dnia!
Aniu ja slyszalam ze te wozeczki sa w miare lekkie i dobre:-)
NOWY CHICCO WOZEK SPACEROWY LITE WAY (1008622310) - Aukcje internetowe Allegro
Spacerówka Espiro Magic 3 w bardzo dobrym stanie! (1007731686) - Aukcje internetowe Allegro

witajcie dziewczyny,we wtorek mialam wizyte i wyniki byly super wiec cesarka zabukowana tylko tydzien przed terminem na 27 maja o godz 9:45.Dzis poszlam do lekarza bo juz 4 noc dretwieje mi lewa reka od lokcia,przez 3 poprzednie noce dretwiala i po wstaniu przestawalo,ale dzis obudzilam sie o 4:30 i juz nie sapalam bo dretwieniu towarzyszyl straszny bol w lokciu a dretwienie palcow wogole nie przeszlo.Lekarz powiedzial ze to nerwobole i ze malenstwo uciska bardzo na kregoslup i dal mi masc i leki przeciwbolowe,jak nie przejdzie do poniedzialku to dostane zastrzyk a jak nie przejdzie po zastrzyku to cesarka na koniec przyszlego tygodnia.

Pati juz niedlugo 3 maj sie:-)

reklama

Cześć dziewczynki :happy:
Nie było mnie 2 dni...mieliśmy awarie internetu :wściekła/y: rany czułam się taka odcięta od świata :rofl2:
Wczoraj rano napisałam posta ale już nie zdążyłam go wysłać :no:
Zaraz przejrzę co tam u Was...

Ostatnia edycja:
Kindzia nie wiem ile Karolek waży bo na ostatnim usg lekarz nam nie powiedział...
a co tam u Was się dzieje? dlaczego staranka odłożone?... czytam że nie chcesz tu pisać...tak więc życzę żeby wszystko Wam się ułożyło! :tak:
trzymam kciuki żeby Emilek dostał się do przedszkola :tak:

Joanna cieszę się że u Ciebie samopoczucie już lepsze :happy: jak tam maluszek już kopie? kiedy na usg? p.s. mam nadzieję że znajdziesz ten kabelek :tak:

Gosiu śliczne fotki, fantastyczne masz dzieciaczki :-) Kacperek jaki już duży! :blink:

Pyszczku gratulacja pierwszych ząbków u Sebusia :-) wklej jakieś fotki małego przystojniaka :tak: GRATULACJE skończenia pracy! hura jupi.gif

Kinga naprawdę warto zapłacić za takie przedszkole jak u Was szczególnie że u Was prywatne to prawie jak u nas państwowe kosztuje... żeby tylko Filipkowi się spodobało! :tak: Zdrówka dla Filipka!!!

Bershka Wy też macie fajne przedszkole dla Olisia ale masz racje nie ma co przesadzać z ilością zajęć w przedszkolu bo w sumie dzieci mają się przede wszystkim bawić w przedszkolu :tak:

Patrysiu widzę że nowe sygnaturki - śliczne :tak: Dominiś słodki chłopczyk :-)

Agniechak super masz chłopaków! :-)

Kiki witaj w domu!!! :-) cieszę się że wszystko już ok :tak: zdjęcia super! a Dercia na golaska najbardziej mi się podoba ;-):tak::-)

Pajkaa powodzenia w remoncie, mam nadzieje że pokażesz nam efekty :blink:

Royanna zdrówka dla Maciusia! dobrą metodę stosujesz z Alankiem z tym braniem i odkładaniem :tak: w ten sposób nauczysz go samemu usypiać w łóżeczku :tak: polecam książkę "Uśnij wreszcie".

Pati cieszę się że wszystko ok u Ciebie i maluszka...to już niedługo!!! :tak: trzymam kciuki żeby przeszło to drętwienie!

Tusia co u Ciebie? jak wyniki na toxoplazmoze i inne?

Dzastina dawno Cię nie było...co słychać?

Anufifi jak samopoczucie?

Nadrobiłam :-) a teraz idę spać :tak:
Dobrej nocy! :happy:

DZIEŃ DOBRY:-)
PAULA no ja sie właśnie zastanawiałam gdzie jesteś:tak:
dziewczyny czy Wasze dzieciaczki juz same zasypiaja w lozeczkach??bo u mnie jest masakra tylko na rekach:-(i nie wiem jak mam go nauczyc aby sam zasypial w lozeczku...jakies rady maie??lezaczek u mnie juz nie dziala kiedys udawalo mu sie podczas porannej drzemce tak zasypiac a teraz jest masakra:-(
tzn u mnie jest różnie tzn:
Dzień:raz na macie zaśnie raz w łózeczku a raz w lezaczku takze tam gdzie leży a jest śpiący to zasypia no chyba ze jeszcze zdarzy się przy cycu:tak:
Wieczór:czasami w łóżeczku a czasami w naszym łóżku bo go kłade i sobie tam leży rozglada się a przy okazji zasypia:tak:
Noc:tylko i wyłącznie łóżeczko czyli nakarmie go czekam aż beknięcie będzie i kłade do łóżeczka a on tam sobie spokojnie szybciutko sam zasypia:tak:
Rano:ja tak o 6:30-7:00mam zawsze karmienie to go już wtedy biore do siebie bo i M wstaje do pracy tak więc zasypia przy cycu i spi ze mną:tak:

Tak więc zasypianie mojego synka jest różnie ale co najważniejsze nie mam problemów z tym moge policzyć na palcach ile zasypiał na moich rękach bo zdarzyło się także:tak:

witam sie Słoneczka
tapetowanie skończone efekt wkleję poppołudniu. No i muszę się pochwalić, ze zrobiliśmy z mężem losowanie co do pierwszego imienia synka bo nie chcielismy, zeby któres z nas czuło się zle , że jest takie imie a nie inne i los za nas wybrał :) Będzie Sebastian Bartłomiej :)

Witajcie

Paula już miałam dzisiaj pytać dlaczego Cię nie ma :tak: ale dobrze że już jesteś :-)
kurcze wczoraj wypadło mi z głowy wklejenie zdjęć Sebika, dzisiaj się postaram :tak:

Patrysiu :-):-):-)

Gosiu u nas zasypianie w ciągu dnia wygląda różnie, często w leżaczku, ale czasem udaje mi się zanieść Sebka do łóżeczka i tam sam zasypia. Usypianie na noc to już tylko i wyłącznie zasługa mojego M, bo on zawsze Sebka kładzie spać, tzn po kąpieli i jedzeniu, tata bierze na ręce, przytula, daje całuski i coś tam sobie rozmawiają z Synem, a potem mówi Dobranoc, kładzie Sebka do łóżeczka, włącza pozytywkę i za niedługi czas Sebek odpływa. Nie wierzyłam że uda się tak go nauczyć, tym bardziej że bez smoka, ale mojemu M się udało :) a jak już Sebek zaśnie to gasimy lampkę, zamykamy drzwi i już sobie śpi :)

Dziewczyny możecie mi polecić jakiś kubek niekapek? Bershka Kubuś już chyba używa, prawda?

Miłej soboty! u nas pięknie i cieplutko! A my niedługo jedziemy foteliki oglądać :-)

Pajkaa nie muszę mówić że super mi się imię Sebastian podoba :) hehe dobry wybór :) nasz Sebek nie ma drugiego imienia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam sie i ja sobotnio u nas piekna pogoda slonko swieci..derya zasnela to mam chwilke potem jade na zakupy do wolsburga moze cos kupie sobie fajnego..jade z kumpela i jej mezem..u nas male miasteczko a tem wieksze miasto wiecej sklepow..pozdrawiam was wszystkie i zycze milej soboty

Do góry