reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Heya

Paula brzuszek fantastyczny, a widze ze pepuszek juz Ci wysadziło:) a ile juz wazy Karolek?
Patrysia jak slicznie sobie spi, taki mały Aniołeczek:) pozdrow siostre i ucałuj Bartusia, dobrze ze u nich zaswieciło słonko, fajne foty w opisie, wstaw czasem Dominika:):)
Witam nowe mamusie, piszcie kiedy tylko macie na to ochotę:)
Beresha zdrowka dla Kubusia , jak on sie nacierpi
Kinga jak romantycznie,w ramki i na sciane, jak profesjonalista:) fajne pamiatka:) Macie juz zaklepane przedszkole? wszystkie formalnosci pozałatwiane? Ile bulicie za prywatne?

Ja na razie probuje do panstwowego, pod koniec kwietnia lista, zobaczymy, dyra powiedziała ze szans nie maja dzieciaki, ktorych jeden rodzic nie pracuje, tzn złozyc moga ale jest tyle podac. Ja ma firme, maz pracuje, licze ze sie załapiemy.
Staranka przełozone, nawet na dobre nie zaczelismy ale takie zycie. Z przywiązania będę zaglądać i pisać. W tym cylku nawet nie liczyłam dni, zero obserwacji, głowy do tego nie miałam.
Jak sie wali to na kazdym froncie, trza sie podnieść i zyc dalej. A co tam. Kiedys bedzie dobrze.

Miłego......................

reklama
CZesc......dzis pogoda mnie dobila.....SNIEG PADA :(:(:(

Paula....fajny brzusio
Ja nie moge znalesc kabla do komorki zebyw przegrac zdiecia
Tusia...wiem co przezywasz.....mnie nie mecza wymioty dopiero od jakis 4 tygodni.....wtedy mi sie wydawalo ze to nigdy nie przejdzie.....i mimo ze inni zapewniali ze wszysko bedzie ok to i tak mi sie wydawalo ze to bedzie wnieskonczonosc. Wszystkie srodki działaly doraznie....a uczucie zmulenia i tak zostawalo....ja staralam sie jesc malo ale jaknajbardziej kalorycznie i udalo mi sie utrzymac wage. Za to teraz kilogramy same sie rozmnzaja. :p bedzie dobrze

kinga co do przedszkola dla młodego już wszystko załatwione. wpisowe zapłacone wiec od 1września rusza:) płacimy 460zł miesiecznie u nas.

Dziewczyny, trzeba mieć dużo samodyscypliny... :) gratuluje! Ja czekam teraz, żeby zrobić test - jeżeli nie będzie ciązy to na pewno w przyszłym cyklu bardziej będę się strać :-) i uważać. Z tym, że to różnie bywa z planowaniem - u mnie w tym cyklu natura zrobiła psikusa - zobaczymy jak się to skończy :baffled:

Witajcie!
U nas za oknem slonecznie ale zimno.

Kinga, za prywatne przedszkole wcale duzo nie placicie! My za panstwowe placimy 190zl+4zl za kazdy dzien roboczy(stawka zywieniowa)+1zl za kazda kolacje jak Macio zostaje(a prawie zawsze zostaje, bo daja ok 17tej)+ za zajecia dodatkowe. Macius chodzi na gimnastyke korekcyjna(to ja chcialam), angielski i taniec towarzyski(to on bardzo chcial). W sumie nas to wychodzi miesiecznie ok 370zl. To nie malo. A czesto trzeba cos przyniesc, np chusteczki do nosa, a na poczatku bylo po 50zl na wydatki itd...My czekamybo maja oglosic na koniec kwietnia czy dzieci sie dostaly.

Alanek ma dalej problemy ze spaniem i w dzien i w nocy. Od wczoraj w dzien zasypia mi w bujaczku! W lozeczku nie chce. Krzyczy, placze. Na rekach juz tez zle, wiec sprobowalam bujaczkai dziala...przynajmniej nosic nie trzeba...
A w niedziele planuje po raz pierwszy podac Alusiowi jabuszko ze sloiczka !

Milego dnia!

Witajcie babeczki:-)
u nas dzis ma byc i deszcz,i snieg i slonce masakra ale od jutra podobno juz cieplej:-)

Paula przepieknie wygladasz:-)a brzusio ahh az troche tesknie:-)

Patrysiu Alanek slodki z tym misiem szczegolnie to zdjecie drugie:-)

Bershka zdrowka dla Kubusia aby ranka sie szybko zczela goic..i super on juz wazy:-)

Kiki kochana wracaj szybko do zdrowka i do nas...

Kinga bardzo malo placicie za prywatne przedszkolee..

Pyszczku koncz juz ta prace bo smutno bez Ciebie...

Ciekawe co u Anufifi slychac??

Wklejam dzisiejszego Kacpra i Maje bo dawno nie dawalam zdjec:-)

Załączniki

• P1160209.jpg
    P1160209.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 45
  • P1160210.jpg
    P1160210.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 45
  • P1160206.jpg
    P1160206.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 41
  • P1160207.jpg
    P1160207.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 43
Witajcie :-)

Paula pięknie wyglądasz w ciąży, promieniejesz :tak::-)

Kindzia a dlaczego staranka odłożone?? No i jak tam Remik, śmiga na rowerku?

Royannko mój Sebik w ciągu dnia ostatnio tylko w leżaczku usypia, czasem mu się zdarzy w łóżeczku, ale rzadko.

Patrysiu słodko Alanek wygląda z tym misiem!

Dziewczyny a ja jestem w szoku, bo właśnie wygłupialiśmy się z Sebkiem, on z radości szeroko buzie otwierał w wielkim uśmiechu, ja patrzę, a na dolnym dziąsełku dwa białe punkciki! Przejechałam swoim palcem i wyraźnie czuć dwa ostre ząbki!!! :szok::-D:-D Normalnie wierzchołki już się wybiły z dziąseł. Hehe własnym oczom nie wierzę, tym bardziej że nie tak dawno sprawdzałam i nic nie było, a teraz dwa na raz!

Miłego dnia!

Gosiu mam nadzieję że dzisiaj już skończę pisanie! Ale to się okaże dopiero późnym wieczorem :)
Ale Kacperek już dużo włosów ma! Mój Sebik w porównaniu to jeszcze malutko :) Później może wkleję zdjęcia jak Sebcio pójdzie spać :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gosiu, faktycznie Kacperek ma niezla czuprynke! Moj Alanek to przy nim lysolek!
Pyszczku-no to gratki dla Sebusia z okazji pierwszych zabkow! Ja mysle ze i u nas niedlugo sie pojawia, bo od 3 dni slina ciurkiem splywa Alankowi! Smiesznie to wyglada :)

witam się

Gosiu ale masz fajnego Kacperka a jakie bujne wloski. Kubus jeszcze nie ma tylu :-)
Poza tym duży jest jak na 5 m-cy !! przesłodki bobasek a córeczka sliczna !!!!

dziekuje dziewczyny. Dodam tylko, ze Kubus absolutnie nie cierpi. Cierpie tylko ja jak na to wszystko patrze. On ma to wszystko w nosie :-)

reklama
no dużo nie płacimy no ale nie porównujcie Iławy do Wrocławia albo Szczecina.
Moja koleżanka mieszka w Łodzi i za prywatne płaci już prawie że 700zł.

tak to już jest. A iława nie jest dużym miastem:)

Gosia fajne zdjecia:) sliczne dzieci

Kinga, za prywatne przedszkole wcale duzo nie placicie! My za panstwowe placimy 190zl+4zl za kazdy dzien roboczy(stawka zywieniowa)+1zl za kazda kolacje jak Macio zostaje(a prawie zawsze zostaje, bo daja ok 17tej)+ za zajecia dodatkowe. Macius chodzi na gimnastyke korekcyjna(to ja chcialam), angielski i taniec towarzyski(to on bardzo chcial). W sumie nas to wychodzi miesiecznie ok 370zl. To nie malo. A czesto trzeba cos przyniesc, np chusteczki do nosa, a na poczatku bylo po 50zl na wydatki itd...My czekamybo maja oglosic na koniec kwietnia czy dzieci sie dostaly.
w prywatnym przedszkolu dzieciaki mają wiecej zajęc dodatkowych i to jest już w cenie. bo w przedszkolu państwowym płaci się za każde zajecie osobno. Tak jest przynajmniej u nas. Dlatego ja sie ciesze że młody bedzie miał: jezyk angielski,taniec,teatr,muzykę, rytmikę, plasykę, gra na instrumencie klawiszowym, opieka logopedy (w razie potrzeby), gimastyka, wycieczki i karate :) dużo tego jest jeszcze imprezy okolicznościowe różne w tym urodziny i imieniny dzieciaczków.
dużo plusów i naprawdę za taką cenę jaką będziemy płacic to warto dac dziecko do prywatnego przedszkola u nas w miesie:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry