reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny!!

Paula tak Kacper juz jada co nieco innego niz mleko...musze jakis blender kupic i sama zaczne robic mu jedzonko bo taniej wychodzi...

Tusia wspolczuje samopoczucia ale jeszcze troche i mina...

reklama
Witam nocą :happy:

Okruszynko
dziękuje że pytasz...no mi dzisiaj jakoś tak ciężko było... do tego Mały cały dzień cicho siedział...za to teraz szaleje :tak: a ja spać nie mogę ;-)
fotka super! synek to taki ochroniarz małej księżniczki :-)

Pyszczek cieszę się że Sebuś już lepiej się czuje...zdrówka życzę! a Tobie fajnie że już końcówka została Zobacz załącznik 237855

Royanna, Pyszczek, Gosia myślę że już śmiało możecie zacząć wprowadzać deserki i zupki :tak: Gosia Ty karmisz butlą to pewnie Kacperek już je :happy:

Joanna dobrze jest mieć czasami taki dzień dla siebie :tak: no i podziwiam Cię że pracujesz...mi tam się nie chce :-p może dlatego że mam daleko do pracy :tak:zresztą ciąża to jest jedyny czas kiedy możemy na to sobie pozwolić bo potem to już do emerytury :rofl2:

Patrysiu
widzę że chłopaki dobrze sobie radzą - brawo! :-)

Czarodziejko
jak pisałam wyżej czuję się coraz ciężej, dzisiaj Mały chyba mi coś tam w środku przygniótł bo tak mi się ciężko oddychało a tu jeszcze tyle czasu....ale co tam dam radę :tak::-)

Pajkaa
cieszę się że wszystko dobrze na wizycie a z tym ciśnieniem to może zmierzyli Ci prosto z marszu czy często masz takie wysokie?

Klaudia witaj :-) życzę powodzenia w planowaniu córeczki ale pamiętaj że najważniejsze aby dzidzia była zdrowa :tak: ja nie planowałam i będę miała 2 chłopców :tak: poczytaj sobie ten wątek https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/udalo-mi-sie-zaplanowac-plec-dziecka-32063/

Indygo gratulacje córeczki :-)

Kinga masz własną ciemnię? czy w jakiś inny sposób wywołujesz zdjęcia?

Kiki, Pati, Sylwia, Honia odezwijcie się!!! :confused:

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie :-)
Buziaki

nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem :(a z marszu nie miałam robionego, ale wole mierzyć i sprawdzać bo lekarka mi powiedziała, ze jak dobije do 150 to mam natychmiast przyjechać.

A ja juz mam dosyć dzisiaj próbowałam zjeśc dwa razy i oba posiłki
wylądowały w Wc.:baffled: nie mam siły na nic te mdłości i wymioty nie kończą się :-(
startowałam z wagą 62kg.a w chwili obecnej jest 59kg.
ginka wypisała mi Metoclopramidum Polpharma ale boje sie tego brac bo pisze że
w konieczności.:baffled: i z tych wymiotów mam jeszcze problem tzn.bol w okolicy klatki piersiowej bardziej idący w strone prawą,nie jestem chora to pewnie z wymiotów to mam .ajjjjjj juz siedze wymiotuję i płaczę.:-(

Tosiu przykro mi, ale dasz rade. Może staraj się nie jeść na chama, że tak napiszę. Postaraj się powolutku jesc takie rzeczy jak ryż, jabłka po których mozesz nie wymiotować. Ja na początku ciąży schudłam 5 kg więc to jest normalne czasami, ze sie chudnie a maluszek jest zdrowy. Także tym sie Kochana nie martw.

Zrobiłam sobie lekką kawkę pierwszą w tej ciąży :tak: tak mnie naszła ochota że nie mogłam sobie odmówić ;-)

Gosiu blender to super sprawa błyskawicznie miksuje i mało sprzątania :tak:

Pajkaa masz racje lepiej sprawdzać to ciśnienie...a co z Twoją szyjką, pytałaś lekarki?

Bershka jak tam Kubuś? dziurka się goi?

Royanna jak Maciejek, kaszel mu przechodzi?

Zaraz może wstawię Wam jakąś fotkę mojego brzusia :-)

Zrobiłam sobie lekką kawkę pierwszą w tej ciąży :tak: tak mnie naszła ochota że nie mogłam sobie odmówić ;-)

Pajkaa masz racje lepiej sprawdzać to ciśnienie...a co z Twoją szyjką, pytałaś lekarki?

Paula a mozesz polecic jakis blender bo moj sie zepsol i nie wiem jaki kupic bo tyle ich jest:-(zastanawiam sie nad philipsem albo braunem...

Witajcie :-)

Pajkaa u nas od początku miał być Sebastian i tylko Sebastian :-) i jest :tak::-)

Okruszynko dziękuję pięknie :) mam nadzieję że niedługo skończę i będę mogła częściej na BB zaglądać :-)

Gosiu, Royannko pytanko do Was - co teraz jedzą Wasi Synkowie?? Bo my zaczęliśmy 6ty miesiąc i zastanawiam się nad wprowadzeniem nowych pokarmów, a jak to u Was wygląda? Buziaki dla Alanka i Kacperka :)

Bershka śliczne zdjęcia, Kubulek jaki już duży facet :tak: Bershka możesz mi napisać dlaczego Wam doradzają lekarze szczepić na pneumokoki, jaką szczepionką będziecie szczepić i ile dawek? Pliss. Pytam, gdyż mnie niedlugo też czeka decyzja czy szczepić na pneumo czy nie.

Miłego dnia wszystkim!

Pyszczku mowil lekarz ze powinnam zaszczepic na pneumo bo mam starsze dziecko w domu ,ktore chodzi do przedszkola i ze to wskazane szczepienie

Paula nie goi się :-( zaczyna sączyć się z tego krew ale lekarz mowi, ze tak ma byc
pewnie szybciej niz nam sie wydaje wyladujemy w szpitalu na zamknieciu. kubus wazy juz 9800g
:szok::-)
a Kiki nasza jest w szpitalu, sciagają jest dren ktory miala zalozony podczas operacji. Bedzie w domu we czwartek

buzia

Paula a mozesz polecic jakis blender bo moj sie zepsol i nie wiem jaki kupic bo tyle ich jest:-(zastanawiam sie nad philipsem albo braunem...
Gosia ja mam Brauna, kiedyś go wygrałam :happy: nie wiem czy to dokładnie ten model ale tak wygląda :tak:
Blender, robot Braun MR 4050 RHC *** 450 WATT *** (993956582) - Aukcje internetowe Allegro

Paula nie goi się :-( zaczyna sączyć się z tego krew ale lekarz mowi, ze tak ma byc
pewnie szybciej niz nam sie wydaje wyladujemy w szpitalu na zamknieciu. kubus wazy juz 9800g:szok::-)
a Kiki nasza jest w szpitalu, sciagają jest dren ktory miala zalozony podczas operacji. Bedzie w domu we czwartek

Bershka przykro mi że sie nie goi :-( ale skoro lekarz mówi że tak ma być to nie ma co się martwić na zapas...rośnie Kubulek jak na drożdżach :-)
dziękujemy za przekazanie info o Kiki, pozdrów ją jak masz taką możliwość :tak:

A to ja i mój brzusio :-)

IMG_6058.jpg b1.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
WITAM:-)
jaki słodki i duży brzusio:-)

pewnie szybciej niz nam sie wydaje wyladujemy w szpitalu na zamknieciu. kubus wazy juz 9800g
:szok::-)

buzia
kurcze...ale jak lekarz mówi ze tak ma byc...zdrówka życze!no ale kurcze co za klops z Kubisia się robi:-Dsuuuper! ps.dzięki za wieści od KIKI:tak:

KIKI zdrówka i czekamy na ciebie:tak:

A ja juz mam dosyć dzisiaj próbowałam zjeśc dwa razy i oba posiłki
wylądowały w Wc.:baffled: nie mam siły na nic te mdłości i wymioty nie kończą się :-(
startowałam z wagą 62kg.a w chwili obecnej jest 59kg.
ginka wypisała mi Metoclopramidum Polpharma ale boje sie tego brac bo pisze że
w konieczności.:baffled: i z tych wymiotów mam jeszcze problem tzn.bol w okolicy klatki piersiowej bardziej idący w strone prawą,nie jestem chora to pewnie z wymiotów to mam .ajjjjjj juz siedze wymiotuję i płaczę.:-(
ojej:-(ja miałam podobnie w pierwszej ciąży z tym ze to zaczynało się od pory obiadowej i dłuuuugo tak mnie to trzymało a wymioty były żółcią i paliło aż bo nie miałam już czym wymiotować:-(ale co cię pociesze to minie i będzie suuuuper początki okropne ale to tylko początki!:tak:buzia:tak:

reklama
Do góry