reklama
R
rouż
Gość
Nie powiedziala kiedy najpozniej. Ale wszedzie pisza ze mamine mleko jest wystarczajace max do ukonczenia przez dziecko 6miesiecy. Pozniej na 100% trzeba wbogacac diete. Niektore dzieci wymagaja szybciej, bo im brakuje. Alanek z rana tez je mniej, bo dosypia po nocy czesto 2 godzinki, wiec wychodzi ze przerwe w karmieniu a ok 3-3.5godzin nieraz, ale potem to nadrabia. Nawet w nocy.Aniechak zapomniałam napisać - Witaj wśród nas
Royannko wiesz co ja mam podobne wrażenie, że Sebkowi zaczyna brakować, bo w ciągu dnia też czasem co 2,5 godziny woła jeść, ale rano np. i po 3-3,5 godzinach nie chce, więc różnie to jeszcze jest. A ta lekarka mówiła że najpóźniej to znaczy kiedy? My jak ostatnio byliśmy z Sebkiem u lekarza z kaszlem, to pytała mnie czy dostaje już przeciery i zupki, a ja na to że nie, to tak dziwnie spojrzała na mnie
W różnych źródłach znajduję różne informacje, raz piszą że po ukończeniu 5go miesiaca podawać, raz że po 6tym dopiero, a na słoiczkach że już od 4go można (czym się w ogóle nie sugeruję, bo wiadomo że to marketing firm). Royannko a te owoce to będziesz dawała ze sloiczka czy kupisz po prostu surowe i przygotujesz? A np. jabłko ściera się na tarce i surowe podaje czy jekko podduszone? Aha i co z tą ekspozycją na gluten? Czytałam że już w 5tym miesiącu należało dodawać pół łyżeczki kaszki manny do mleka (ale ja jakoś sobie tego nie wyobrażałam, ściągać mleko i dopiero dodawać, tym bardziej że nie lubię ściągać mleka, bo zawsze mnie potem brodawki bolą, jednak Syn to najlepszy laktator
Ja podam owoce ze sloiczka. Na poczatek sloiczek starcza na 3 dni(po otwarciu mozna trzymac w lodowce 48godzin). Zupki na poczatek goowe, potem moze bede gotowac i pasteryzowac ub mrozic(aby zrobic wieksza ilosc a nie odziennie sie bawic. Tak robilam z Maciejkiem).
Na sloiczkach pisza od 4go miesiaca-bo dzieci karmione tylko mieszankami modyfikowanymi juz wtedy maja rozszeszana diete. Karmione mieszanie od 5go miesica, a na cycu od 6go miesiaca. Ale jak my podamy sloiczki to zaczynamy od tych od 4go miesiaca(pomimo ze nasze dzieci maja wiecej)!
Glutenu nie podawalam jeszcze. te normy zmienili "po Maciusiu" ale ja bede sie trzymac starych-podam pozniej gluten. Nie bede sie bawic w odciaganie i dawanie jednej lyzeczki.
Joanna, delektuj ie delektuj sie tym wolnym czasem tylko dla siebie! Ja nie potrafilam chociaz moj malec od wrzesnia poszedl do przedszkola. Co roz wynajdowalam sobie zajecia i obiecywalam, ze przed porodem odpoczne. Nie zdazylam a potem juz czesto dwoch maluhow mialam na glowie, bo Maciejek czesto chory. teraz od 2 tyg jestm sama z Alankiem bo Macio chodzi do przedzkola. Ciekawe jak dlugo, bo od piatku kaszle. Ale robie mu inhalacje i mam nadzieje, ze tym razem omina nas chore oskrzela...Witam
Ale mily dzien...sloneczko...a noa dodatek wybralam sobie zalegly dzien urlopu i dzis sie obijam. Zaraz szykuje spacerek w Gorce. Maly w przedszkolu , Tata w pracy wiec czas tylko dla mnie............
Paula....za pierwsyzm razem pracowalam do 8 miesiaca a teraz postanowilam ze do konca czerwca. 2 miesiac obijania wystarcza hahhahah
Odpoczywaj ile wlezie!!!
Ostatnio edytowane przez moderatora:
P
patrysia*
Gość
WITAM:-)
EDITYSZCZKU ROYANNA już wytłumaczyła co do słoiczkówja ze względu że karmie tylko cycem to zaczne wprowadzać od 6 miesiąca papu
hehe a to mały łobuziakja natomiast zgubiłam w Auchanie czapeczke Alanka a jak nie wiembardzo ją lubiłam a drugiej takiej nie moge znaleźćwitajcie dziewczyny!!
Nie wiem ja moj Kacper to zrobil ale zgubil dzis na spacerze bucik i skarpetke masakra ja go wyciagam z wozka w garazu a tu gola nozka...nie mam pojecia gdzie on to zgubil a sam sie nie chce przyznac hehe...
poza tym Kacper zaczyna mi sie czolgac do tylu,i przewracac sie na bok...dzis byl taki marudny ze masakra niech te jedynki juz mu wyjda...a mi dzi sie macierzynski skonczyl od jutra wypocznykowu urlop leci:-(
buziaki
u mnie dzieciaczki zdrowe i coraz więcej umieją:-)np. Dominiś coraz więcej słówek mówi i pije z kubka(wcześniej to tyyyyylko butelka)a Alanek chwyta zabaweczki chce się przewracac z plecków na brzuszek itd.:-)Patrysiu cieszę się że u Bartusia wszystko dobrze a jak Twoi synkowie, zdrowi?
kurcze:-(martwie się:-(slicznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
martwie sie o Kiki, pisze do niej i nie odzywa sie :----(
EDITYSZCZKU ROYANNA już wytłumaczyła co do słoiczkówja ze względu że karmie tylko cycem to zaczne wprowadzać od 6 miesiąca papu
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak wogóle to dzięki dziewczyny za powitanie!
royanna tak mamy prawie rówieśników,dszkoda tylko,że tak daleko mieszkamy od siebie
patrysia86 pytałaś na innym o trzecie,tak ale muszę się zszyć po porodzie bo jestem :lużna:
muszę dywan wyprać,bo się pobrudził po chrzcinach a tak mi się nie chce,chłopaki przed domem więc muszę się sprężyć,potem jeszcze z Kubusiem trzeba poćwiczyć
royanna tak mamy prawie rówieśników,dszkoda tylko,że tak daleko mieszkamy od siebie
patrysia86 pytałaś na innym o trzecie,tak ale muszę się zszyć po porodzie bo jestem :lużna:
muszę dywan wyprać,bo się pobrudził po chrzcinach a tak mi się nie chce,chłopaki przed domem więc muszę się sprężyć,potem jeszcze z Kubusiem trzeba poćwiczyć
okruszynka
Fanka BB :)
Czarodziejka
Fanka BB :)
Hej laseczki
Pyszczku, Royanko- ja tez gdzies czytalam ze dziecko ktore jest na sztucznym pokarmie moze zaczac przyjmowac stale pokarmy po 5 miesiącu zycia, te bobaski ktore są na piersi mamy po 6 miesiącu. I jak Macius skoŃczyl 5 miesiecy zaczelam wprowadzac mu stopniowo, warzywa, owoce itp
Kinga- cUdne zdjęcie z Synkiem...takie sentymentalne
Paulinko, pajko jak się czujecie nasze kuleczki?;-)
Pati, kiki- zameldujcie sie!
Agniechak-Witaj wsród nas
Okruszynko- dzieciaczki są super...i widac starszy brat jak ochroniarz mlodszej siostry
Pyszczku, Royanko- ja tez gdzies czytalam ze dziecko ktore jest na sztucznym pokarmie moze zaczac przyjmowac stale pokarmy po 5 miesiącu zycia, te bobaski ktore są na piersi mamy po 6 miesiącu. I jak Macius skoŃczyl 5 miesiecy zaczelam wprowadzac mu stopniowo, warzywa, owoce itp
Kinga- cUdne zdjęcie z Synkiem...takie sentymentalne
Paulinko, pajko jak się czujecie nasze kuleczki?;-)
Pati, kiki- zameldujcie sie!
Agniechak-Witaj wsród nas
Okruszynko- dzieciaczki są super...i widac starszy brat jak ochroniarz mlodszej siostry
P
patrysia*
Gość
OKRUSZYNKA no no jaki Spiderman(heh nie wiem czy troszku źle napisałam;P):-)słodziaki
CZARODZIEJKA a jak tam u was?dajesz rade z dwójeczką
CZARODZIEJKA a jak tam u was?dajesz rade z dwójeczką
reklama
R
rouż
Gość
Slicznie!A to moje dwa skarby
Podziel się: