reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anufifi jak się czujesz kochana? z każdym dniem będzie lepiej...tulam mocno...

Kiki super że dzieciaki mówią w 2 językach :tak: a powiedz piszą też w 2 czy tylko po niemiecku? chodzą do polskiej szkoły czy niemieckiej? Dercia napewno super sobie poradzi mając 3 braci w domu i szybko nauczy się mówić :tak:

Pajkaa śliczna z Ciebie mamusia a brzuszek cudny! :tak: śliczne firaneczki już pewnie wysprzątane masz na święta :happy2:

Patrysiu super że Bartuś w domu :-) wszyscy pewnie się cieszą a najbardziej rodzice że Bartuś w domku na święta :tak: zdrówka dla małego bohatera!
leżaczek śliczny ale wkładka jeszcze piękniejsza :tak::-) zdrówka dla Was!

Czarodziejko pozdrawiam :blink: buziaczki dla chłopców :*

Tusia a może jakieś zdjęcie swojej fasolki nam wstawisz ;-)

Pyszczek Ty pucujesz domek nie tylko na święta ale i na chrzciny Sebusia :tak: dobrze że masz pomoc ze strony mam :tak: Sebuś napewno będzie ślicznie wyglądał :-)

Dzastina moim zdaniem Czarek to normalny 2-latek! :tak: mówi po swojemu i dobrze! dużo dzieci tak właśnie zaczyna mówić :tak: zobaczysz że jak pójdzie do przedszkola to po pół roku go nie poznasz a już Twoja rodzina napewno!!! przebywanie wśród rówieśników to najlepszy sposób aby dziecko zaczęło mówić! wiem że to przykre ale opiniami innych się nie przejmuj! Czarek to zdrowy chłopiec i o żadnym autyzmie nie ma mowy! każde dziecko ma swoją porę na mówienie poprawnie jednym przychodzi to łatwiej innym trudniej i później a szczególnie takim które nie mają kontaktu z rówieśnikami ani rodzeństwa. Dla Czarka najlepszym sposobem na rozwinięcie mowy jest przedszkole! wiem to po swoim Kacperku :tak:

Gosiu szkoda że nie macie neta ale zaglądaj do nas od rodziców :tak: pamiętamy o Was :tak:i czekamy na foteczki z nowego mieszkania :happy2:

Kinga co u Ciebie? niedługo święta i mam nadzieje że Twoje samopoczucie będzie coraz lepsze :tak:

Bershka pozdrawiam i buziaczki dla Kubusia i Olisia :blink:

Kindzia Wy też pewnie korzystacie ze świeżego powietrza :blink: super ciuszki kupiłaś :tak: i widzę że ten rowerek biegowy w końcu zdecydowałaś sie kupić...ciekawe jak Emilek będzie na nim śmigał :-) niestety ale ta moja znajoma nic mi nie odpisała na temat takiego rowerku choć 2 razy do niej pisałam :-(

Honia, Sylwia, Joanna, Beti, Pati, Tusia, Rybka, Marcelkowa mama jak tam Wasze brzuszki?

Royanna jak tam u rodzinki?

Strony z drzewkami już mi działają :tak: proszę Was bardzo dziewczynki o podlewanie ;-)

Miłego wieczorku dziewczynki :happy2:
Buziaki

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny ale sie ubawiłam :)
kupilam stetoskop no i sobie szukam serduszka malucha a tutaj takiego kopniama mi zasadził prostow stetoskop, ze az mi reka odskoczyla a uszy myslałam, ze ogłuchne :) i tam gdzie przyłozyłam kopal :p
a teraz mnie mdli ehh

Paula no większosc mam wysprzątane, ale sobie reszte odpuszcze :) co umyje parapety to mi je obsrają golębie juz mam dosc :) sąsiad z g ory chyba je karmi :p

dziewczyny ale sie ubawiłam :)
kupilam stetoskop no i sobie szukam serduszka malucha a tutaj takiego kopniama mi zasadził prostow stetoskop, ze az mi reka odskoczyla a uszy myslałam, ze ogłuchne :) i tam gdzie przyłozyłam kopal :p
a teraz mnie mdli ehh
:-D:-D:-D no widzisz a Ty się martwiłaś że nie kopie to teraz masz ;-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Heyka
Kiki zdolne bestie z tych Twoich synkow, ksiezniczka to bedzie nawijac ile wlezie w wieku 1,5 roku, musi walczyc o swoje, no i braci poustawiac, 2 jezyki to super sprawa,duzy plus i ułatwienie dla maluszka- rodzina mieszana, pobobno takie dziciaczki najpierw mieszaja jezyki 2-3latka, a potem kojarza dany jezyk z osoba 3-4 latka i w wieku 4-5 lat smigaja dwoma
Paula to dobrze ze toxo ujemne i z głowy nasz tego specjaliste i prosze sie mi tu wiecej nie zamartwiac, Karolku kop mamusie zeby wiedziała ze jestes zdrowy i silny, a i podlałam Ci drzewko, 10 razy bo tak ładnie sie stronka otwierała:):) Jak kolezanka nie odpisała o rowerku to trudno, dzisiaj przyszedł, bałam sie ze za wysoko siodełko ale git dostaje cała stopą o podłoze, dzisiajzaliczylismy "pierwsze śliwki robaczywki", Remik stwierdził "kocham moj rowerek".........
Pajka tak w całosci to jakos Twoj brzunio zmalał... Bartunio ma coraz to ładniejszy pokoik
Patrycja oj pewnie siostra juz sie nie mogła doczekac kiedy wroca do domku, po tylu przejsciach, i w domku wszystko dobrzez Bartusiem, zaklimatyzował sie
Alanek pierwsza klasa, lezaczek swietna sprawa, mi przydał sie bardzo!!!!!!
Tusia cieszyny sie ze wszystko wporzadku, ze usg sie udało i tez prosze o fotke
Rybcia a jak u Ciebnie?było usg?
Marcelkowa mamo... hop hop miałaś mam napisać kto u Ciebie mieszka? obstawiałam chłopaka wiec pewnie będzie babeczka
Pyszczku tu to masz podwójne zamieszanie, powodzenia
Kinga za kołnierz nie wylewaj:):):) udanych imprez i "broda" do gory, drzewko podlane 10 razy bo tak samo jak u Pauli ładnie wchodziła stronka:)
Gosia tez czekam na foteczki, nie martw sie szybko zleci i nawet nie zauwazysz a sie zaklimatyzujecie, a Wy pezniesliscie sie z bloku do domu czy odwrotnie?

Kolorowych ........................

Ostatnia edycja:
kurcze jak żałuję że dopiero teraz znalazłam ten wątek , moje starania o królewnę skończyły się dwoma królewiczami , pierwszego chciałam mieć syna i udało się , potem marzyłam o córeczce ale zamiast niej urodziłam jeszcze dwóch wspaniałych synów , no cóż mam szczęście do " chłopców "

no dokladnie :))
dziewczyny powiedzcie mi bo zastanawiam sie nad takimi piankami Pianka DISNEY KUBUŚ MIKI DONALD 20 WZORÓW (966216292) - Aukcje internetowe Allegro i nad jednokolorową tapetą bo w sumie te co na sie podobały to wyszłoby nam ok 10 rolek bo to wzór trzeba dopasowywać i sie duzo zmarnuje
Pajkaa fajne są te dekoracje piankowe :tak: Kacper od małego ma podobne na ścianie (no jedną zerwał;-)) tylko że my mamy pomalowane ściany bo nie lubię tapet! ;-) :tak: w tym roku planujemy remont więc pewnie i dekoracje się zmienią :blink:

Kindzia jak Ci się to udało żeby podlać od razu 10 razy :eek: ale super dziękuje :-)
fajnie że synkowi podoba się rowerek :-) zrób mu jakąś foteczkę na rowerku i nam wklej tutaj :tak:

Paula teraz tez Ci kliknęłam kilka razy, jak wszystkie 10 stronek sie otworzyło to znaczy ze sie 10 razy udało podlac czy tak? Paula jak troche sie młody podszkoli to wezme aparat, bo na razie to trzeba miec go na oku zeby mocno nie glebną, kurde jak on to obczai i złapie rownowage, i bedzie podnosił już nóżki to faktycznie na dwóch kołkach to już pikus, sama sprobowałam bo rowerek wytrzymyje 75kg

Pajka odnosnie firanki z kuchni: idz do krawcowej albo w sklepie z firankami i poproś o wszycie na gorze taśmy, ktora sie ściąga i wtedy firanka jest równiutko marszczona, każda odległość miedzy żabkami jest jednakowa, wygląda to duzo estetyczniej:) a wszycie i taśma nie kosztują wiele

Kolorowych.........

Ostatnia edycja:
reklama
a zagladnelam jeszcze noca zagladnac co naskrobalyscie..moje dzieciaczki spia ja spac nie moge to posiedze troche na kompie..

kindzia tak zdolne te moje chlopaki..patrick i daniel maja jeszcze angielski w szkole..ercan teraz od sierpnia idzie do szkoly to tez mu dojdzie 3 jezyk..a derya no zobaczymy na dzien dzisiejszy juz z nami robi co chce..a jak zacznie mowic to bedzie sie dziac,,jak tylko zrobisz foteczki to wsaw pochwalic sie nowym rowerkiem..jak remik juz kocha rowerek to jest dobrze!

paula moje dzieci chodza do niemieckiej szkoly..niestety nie ma tu polskiej szkoly..jezyk polski szkole z nimi ja..hi hi..pisac umieja po polsku ale bardzo zle..na skypie pisza z kuzynkami,lub na gg np z beti czy bereshka jak odczytac potrafia i wiedza o co chodzi to nie jest tak zle..paula nie matrw sie ze synus malo kopie moja dercia tez byla taka spokojna w brzuszku i do dzis jest grzeczniutka,,

pasjka no zobacz jak dzidzia szaleje to niezly kopniaczek byl..

kinga to zycze milej imprezki..wyluzuj sie i wroc do nas z dobrym nastrojem..drzewko podlane..

paula u ciebie tez drzewko podlane..

anufifi jak samopoczucie?tulam dzielna kobietke..

bereshko a ty gdzie jestes,,odezwij sie a moze jakies foteczki kubusia..tulam was mocno..

pyszczku przygotowania do swiat i chrztu cala para..

zycze wam dziewczyny milej nocy dobranoc..

Do góry