reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam dziewczyny w tak piekny srodowy dzien u nas slonko swieci od ranka..pranie piore i wywiesze na taras do szybko wyschnie..

anufifi jeszcze raz tulam..i tak sie ciesze ze wszystko jest ok..

paula jak tylko bedziesz miec wyniki pisz..tulam

kinga jak samopoczucie juz ciut lepiej?

dzastina ciezko ci pomoc martwisz sie o swojego szkraba,,ludzie sa dziwni czasami potrafia skrzywdzic inna osobe nawet nad tym sie nie zastanawiajac..jak tak bardzo sie marwisz meczy cie ta sytuacji idz do lekarza z czarkiem z problemem ktorym macie..oni czarka przepadaja i bedziesz sama dla siebie pewna ze jest wszystko ok..a jezeli byloby inaczej to moze posla cie do lokopedy albo gdziekolwiek..moj danielek drugi syn mial ciezka mowe ale mowil juz majac 2.5 pojedyncze wyrazy i duzo powtarzal za mna..tulam mocno..

kindzia a co u ciebie

tusia pajka sylwia honia joanna jak samopoczucie wymioty jeszcze sa czy juz wszystko ok

pyszczku jak sebus..mowist to juz 5 miesiecy?

patrysiu i co bartus w domku..jak twoje dzieciaczki?

gioesko ciekawe kiedy bedziesz miec neta..

beti u ciebie tez do rozwiazania malymi kroczkami..

pozdrawiam was wszystkie

bereshko utulaj kubulke..

royanno jak urlop..super napewno

reklama
Witam sie środowo
Anuffi ciesze sie, ze wsio dobrze odpoczywaj sobie :)
Dzastina ja niestety w kwestii dzieci nie mogę się wypowiedziec, ale rodzina zachowuje sie chamsko i nie w porządku także bym do takich ludzi na święta nie pojechała. Trzymaj sie cieplutko i nie psuj sobie humorku takimi ludźmi bo po prostu nie warto.
Ja juz sama sie przekonałam jacy ludzie potrafią byc najpierw gadali na nie i mojego meza, ze przez dwa lata sie staramy i nic i pewnie jestesmy chorzy i dzieci nie mozemy miec (jeden znajomy mojej mamy do dnia dzisiejszego nie wierzy, ze jestem w ciąży!) a teraz Ci co uwierzyli gadają, ze to była wpadka ehh no tacy są ludzie. A jak poszłam do kościoła w niedziele usiadłam między dwoma mocherami (no cóż pech na całego) i obie mnie rejestrowały z obu stron to na brzuch to na mnie to na rękę czy mam obrączke. No szkoda gadac. Także ja sie nie przejmuje takimi idiotami bo szkoda nerwów.

życzę wszystkim spokojnej środy i się nie denerwować nie warto :)

ja zawsze sobie mowie tak,
Nie oceniaj mnie po wyglądzie - nie wiesz kim jestem
Nie mów o mnie źle - nie wiesz jaka jestem
Nie oczerniaj mnie - najpierw poznaj mnie i wtedy mów źle
Nie krzywdź mnie - bo to bardzo boli
Nie mów do mnie - bo nie mam ochoty cię słuchać
Nie upokarzaj mnie - bo raczej na to nie zasłużyłam
Nie ukrywaj się - spójrz mi w oczy!
Nie mów zniknij, odejdź - bo ja tu rządzę
Nie mów na mnie brzydka - bo nie wygląd się liczy
Nie mów na mnie tępa - bo oceny to nie wszystko
Nie mów najlepiej nic - bo nie obchodzi mnie to, co chcesz powiedzieć!

dokładnie :) a najbardziej denerwują mnie kobiety, które codziennie latają do kościoła wielkoe katoliczki a tyłek obrobą i w kościele!
co do mdłości to juz ich nie mam ale wczoraj maly zrobił sobie skocznie z mojego pecherza i kopał mnie w niego :) wiec latałam siku i spac nie mogłam :)

HEJKA:-)
Noc do kitu:no:ja przeziębiona dzieciprzeziębione gdzie Dominiś miał 39 stopni gorączki a Alanek stan podgorączkowy:no:non stop się budzili a głównie Dominis cały spocony był masakra a jaki gorący:no:ale wypocił się i jest już dobrze na szczescie i Alanek także dobrze:tak:ale noc zalicza się do czuwania nie spania:baffled::nerd:

dziewczynki moje kochane, poryczlam sie jak przeczytalam jak o mnie myslicie, to bardzo mile. Dziada juz nie ma , dzisiaj czuje sie w miare ale wczoraj myslalam ze umre. Leze plackiem bo mam dreny . Ginek spisal sie na medal , wiecej nue dam rady napisac bo nie mam sil. Caluje was mocno.
witaj kochana:-)bardzo sie ciesze że zabieg udany:-)teraz bedzie już tylko lepiej :-)zdrówka i dużo sił życze:tak:
nie mogę dzisiaj wejść na stronę naszych drzewek aby je podlać :-( nie wyświetla mi wogóle strony :no: czy u Was też tak jest??? :confused:
mi też tak czasami robi:dry:
Dziś kolejna nie przespana noc...tym razem nie zęby tylko bezsenność Czarka. Cała noc po nas skakał, włził, kładł się na nas, zaczepiał itd... Oczy mam na zapałki ale dobrze że nie płakał. wręcz przeciwnie, miał bardzo dobry humor.. Dziewczyny powiedzcie mi... wiecie coś może o " Autyzmie"? Bo ktoś nam zaserurował że Czarek ma autyzm bo nie mówi...dla mnie to cyrk i parodia!! Ale przeryczałam wczoraj pół dnia z tego powodu... Czarek jest normalnym wspaniałym dzieckiem, tylko nie mówi po ludzku...coś bebla po swojemu ale od czegoś trzeba zacząć prawda? Strasznie mi źle tego powodu... ma 2.5 roku i nie mówi, a rodzina M patrzy na niego z taką pogardą i litością jakby na prawde był chory... nawet na święta tam nie jedziemy... bo chcemy sobie tego oszczędzić...sobie i jemu. Mają pretensje że on nic nie mówi...no ale jak on ma mówić jak tam nikt do niego słowa nie powie, tylko patrzą na małpę w zoo. Kuźwa znowu rycze... dobra ide. 3majcie się.
brak słów:no:mój też synek nie gada a niepowiedziałabym że ma autyzm jest zdrowym wspaniałym dzieckiem:tak:kochana ja myśle ze tkwi ten problem w naszych synusiach(w większości chłopcy tak mają że później zaczynają mówić)bo jednak nie mają się dzięki komu uczyć...tak rodzice itd.ale dla dziecka pierwowzorem jest właśnie dziecko!jak Dominiś spotka się z dzieckiem to momentalnie zaczyna powtarzać to co tamto dziecko powiedziało i myśle ze jakby codziennie miał z nimi kontakt to by papusia by sie nie zamykała:tak:przyjdzie na to czas ja się tym nie martwie;-)zaczne działać jak bedzie mieć te skonczone 3 latka a dalej gadać będzie jak teraz...ale ja widze poprawe może jak ktoś "obcy"by z nim się widział to by powiedział że nie umie mówić ale ja wiem jakie to są postępy bynajmiej udoskonala wypowiedz jednego słowa np.mówił dzidzi(ale nie tak dosłownie)a teraz mówi ładnie dzidzia,ciiii(pić) a teraz mówi piiic,słowo" tak" nie było wogóle u niego w mowie tylko aha i ma tak cały czas ale zdarza się że powie nieśmiało "tak" itd.dużo jest takich słów któe ja rozumiem i widze poprawe i wiem ze przyjdzie czas jak bedzie mi ładnie mówił a rodzinie szyszke w odwłok tak się nie robi:wściekła/y:ja mam też problemy z rodziną jak i jedną jak i drugą tylko w innej sprawie i wiem jak słowa krzywdzą od bliskich:no:dlatego ja jestem bardzo szczesliwa że mam WAS!!!!
patrysiu i co bartus w domku..jak twoje dzieciaczki?
jak nie urok to .......:cool:Bartuś by wrócił do domku ale ma mocne kolki że rurką mu tam zrobią gdzie pomaga ale musza przebadać go jeszcze:sorry2:a moje jak pisałam na poczatku przeziębieni:sorry2:
PIĘKNE SŁÓWA I KAŻDA Z NAS POWINNA SIĘ ICH TRZYMAĆ!

Witajcie :-)

Okna umyte, nasze mieszkanie przejrzało na oczy :-D:tak:

Aniu i ja myślałam o Tobie dużo wczoraj, nawet Mężowi mówiłam że dzisiaj koleżanka z forum ma poważny zabieg..Aniu czyli dobrze że zostałaś pod opieką swojego gina, teraz będzie już tylko lepiej! Odpoczywaj, nabieraj sił i cieszm się kochana że jak zaczniecie się starać to musi się udać! :tak::-):-)

Dzastina nie słuchaj tego co ktoś Ci powiedział. Autyzm to wydaje mi się wiąże się z ciężkimi zaburzeniami neurologicznymi, takie dzieci są strachliwe, aspołeczne, a Twoje dziecko jest radosne, pogodne, nie ma problemów z komunikacją, jeszcze zacznie mówić! Mojego M chrześnica, jak miała 3 lata to w ogóle prawie nic nie mówiła, tylko pokazywała i coś tam po swojemu gadała, a teraz ma prawie 3,5 roku i już ładnie powtarza i mówi sama z siebie, także ja myślę że i u Czarka tak będzie! A do tej wspaniałej rodzinki nie jedź, szkoda nerwów, yhhh już ja bym im wiązankę puściła za takie zachowanie. Dzastina nie daj im się złamać! Bądź dzielna dla Czarka, właśnie dla swojego dziecka! Kto będzie w niego wierzył jesli nie Ty? :tak: Tulam mocno :)

Paula trzymam kciuki za wyniki :tak: Buziak

Kiki jak Sebulek skończy 5 miesięcy, to myślę że w 6tym miesiącu zacznę powolutku coś nowego do jego jadłospisu wprowadzać, tzn ociupinkę, żeby zaczął poznawac nowe smaki, a mleko mamy i tak swoją drogą :tak:

Paajka oj wiem jak baby mogą lustrowac ludzi w kościele, a lecą niby się modlić...fałsz i obłuda i nic więcej...

Miłej środy!

Ostatnia edycja:
Patrysiu czasem się trafi widzisz taka nocka, ale co zrobić, ważne że już i Dominisiowi i Alankowi lepiej :) a co Ty możesz miec za problemy ze strony rodziny? Ja uwazam że bardzo dzielna kobitka z Ciebie, tylko podziwiać! Pozdrawiam :)

dziewczynki to ja sie sobą pochale :p pierwsze foteczki moje w cąlości :p

kbojo0.jpg

riuqlw.jpg

Patrysiu czasem się trafi widzisz taka nocka, ale co zrobić, ważne że już i Dominisiowi i Alankowi lepiej :) a co Ty możesz miec za problemy ze strony rodziny? Ja uwazam że bardzo dzielna kobitka z Ciebie, tylko podziwiać! Pozdrawiam :)
dziękuje:happy2:niestety mam jest to wszystko przykre że niekiedy mam przepłakane swoje przez rodzine:-(przepraszam ale jednak wolałabym nie pisać dlaczego co takiego nam(mi i M)robią...ale jedno powiem gdybym miała możliwości to nic jak tylko zdala od rodziny:sorry2:żeby nie było tragicznie hehe to ogólnie jest wszystko dobrze itd.ale co dopiekają słowami w nasza strone to swoje a głównie to rodzina M nie moja:-(
dziewczynki to ja sie sobą pochale :p pierwsze foteczki moje w cąlości :p
ślicznie ci brzuszek stroi:-)ładniutko wyglądasz:-)

reklama
Patrysiu nie nie ja Cię wcale za język nie ciągnę, oczywiście że jeśli nie chcesz to nie pisz tym bardziej że to forum każdy może czytać...tak tylko się zdziwiłam że może Ciebie dotknąć przykrość ze strony bliskich..najwazniejsze że sama jesteś silna i stawiasz temu opór :tak: Pozdrawiam cieplutko :)

Paajka śliczna z Ciebie mamusia i firanka tez ładna :)

Do góry