reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam was słonecznie kochane babeczki...

Czuję się fatalnie, już mnie rozłożyło...
Oczywiście przed samymi świętami żebym nic robić nie mogła.
Bolą mnie kości, najbardziej nogi...:dry::dry:
U mnie pięknie słonecznie a ja zasmarkana...
M też coś bierze, modlimy się tylko żeby Czarek nie podłapał...
Wczoraj wieczorem jeszcze jakiegoś dołka złapałam...ryczałam i ryczałam,...:baffled::baffled:

Pajka zobacz jak ten czas leci... już półmetek... tak samo Paula.. Zanim się obejżysz już będziesz tulić dzidzię...

Wczoraj postanowiliśmy z M że Czarek pójdzie od września do przedszkola.. Już go nawet zapisaliśmy... na tę chwilę jest bezpłatne ale od stycznia bedzie kosztować 80 zł... to nie taki majątek... No chyba że coś sie zmieni..w tym czasie..:happy2:

reklama
Hejka :-)

A my już po spacerku i porannym szczepieniu :tak: Mój klocek waży już 7630 :szok::-) wzrost - 72 cm. Ze wzrostem do tej pory był na 90-95 centylu, a teraz juz centyli zbrakło :-D:-D:-D koszykarz mi się szykuje czy jak...:-D

Zdjęcie w nowej kurteczce zrobię jutro jak będziemy się szykowali na spacer, bo dzisiaj juz go nie będę specjalnie ubierać bo pewnie rączka boli po wkłuciu

Miłego dnia wszystkim!!!
Pyszczku, ale Ci facecik rosnie, hohoho :)))

(...)
Śpioszek:-)
Boszeeee, jaki slodziak!!!! Caluje!

(...)

No i wg usg mam dzisiaj połowę :p
No to polowinki! Ale ten czas goni...
Witam was słonecznie kochane babeczki...

Czuję się fatalnie, już mnie rozłożyło...
Oczywiście przed samymi świętami żebym nic robić nie mogła.
Bolą mnie kości, najbardziej nogi...:dry::dry:
U mnie pięknie słonecznie a ja zasmarkana...
M też coś bierze, modlimy się tylko żeby Czarek nie podłapał...
Wczoraj wieczorem jeszcze jakiegoś dołka złapałam...ryczałam i ryczałam,...:baffled::baffled:

Pajka zobacz jak ten czas leci... już półmetek... tak samo Paula.. Zanim się obejżysz już będziesz tulić dzidzię...

Wczoraj postanowiliśmy z M że Czarek pójdzie od września do przedszkola.. Już go nawet zapisaliśmy... na tę chwilę jest bezpłatne ale od stycznia bedzie kosztować 80 zł... to nie taki majątek... No chyba że coś sie zmieni..w tym czasie..:happy2:
Uwazaj na siebie! To chyba ten wczorajszy ogrodek wychodzi Ci teraz :///
Czarkowi spodoba sie w przedszkolu. Z maciem na poczatku mielismy problemy ale teraz jest ok(jesli akurat nie choruje).
80 zl-wow, jak malo...
U nas jest to 190zl+4zl za kazdy dzien(stawka zywieniowa) no a za zajecia dodatkowe(typu rytmika, angilelski, taniec towarzyski itd)trzeba doplacac extra ok 22-25zl.

A ja juz nie wiem co dolega mojemu Alankowi...Dzis w nocy budzil sie co godzinka, co poltorej. Raz mial drzemke 2.5godziny. Siusiak nie, bo smaruje i poprzednia noc byla ok...Moze zeby? Moze dlatego nawet na rekach tak krzyczy przy usypianiu...A od kilku dni doslownie krzyczy ze zloscia! A ja juz nie wiem co robic...
A wczoraj chcialam wyprobowac jak Alanek reaguje na butelke. Postanowilam sciagnac mleczko(po wielkich trudach udalo mi sie tylko 60ml)i jemu podac. A on zrobil wielkie oczy, usmiechal sie, patrzyl zdziwiony co ja wymyslam. Po wielkich trudach wypil z 10ml, po czym zaczal pluc mlekiem i butelka! Do tego stopnia, ze jak chcialam mu podac jego smoka uspokajacza to tez zaczal pluc bo myslal, ze to butla!!! Myslalam, ze nie jest glodny, wiec pozniej podalam znowu mu i historia ta sama...Kurcze, nie pomoglo ze to moje mleczko. Moze temperatura nie ta? Cycusiowy synek;) a ja myslalam, ze za bardzo sie przyzwyczai do butelki jak go zaczne dokarmiac jak pojde do pracy...Ale w grudniu to ciagnal 2x z butli jak wyjsc musialam.

Dobrego dnia babeczki!

hej babeczki
ja po poradę jakby mdłości było mało
to dołączyły wzdęcia i zaparcia no i co tu mogę
wziąć?mięte np.można?polecicie mi coś?
pozdrawiam was serdecznie.;-)

Paulka -Gratuluje synia.:-)

hej babeczki

Tusiu, fajnie ze zajrzalas :)

Na wzdecia pomorze Ci herbatka z kopru wloskiego-jak niemowlaczkom. Lzej bedziesz prykac, a nie sadze aby zaszkodzila kobiecie w ciazy :) skoro maga ja dostawac noworodki. Miete jak najbardziej mozesz pic.
Na zaparcia moze Ci pomoc szklanka cieplej wody codziennie rano, na czczo, albo jedzenie suszonych sliwek. Mnie np "goni" po zjedzeniu ziaren slonecznika-jak zjem duzo. Pewnie dlatego, ze to oleiste. Acha, dobre tez jest siemie lniane. W aptece mozesz kupic takie mielone, i mozesz dodawac sobie do potraw. Samo wlasciwie smaku nie ma, wiec mozesz posypywac kanapki, a nawet zrobic sobie kilka lyzek papki do jedzenia. Mnie to poelecila doktor dla mojego strszego synka-mial problemy z wyproznianiem.
Jakcs sobie jesze przypomne to dopisze...
Buziaczki dla Ciebie i duzo sloneczka!

A moj Alanek wlasnie spi juz 3godzink:szok:i:baffled:, szkoda ze w nocy nie sypia tak ladnie:dry:...no ale kiedys spac musi;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam dziewczyny u nas dzisiaj mniej sloneczka cieplo ale slonka brak..a wczoraj mielismy 21 stopni..bylo super..

patrysiu jak alanek slodko spi..slodziak maly..

pyszczku jaki sebus duzy chlopczyk napewno wyglada na dobre 6-7 miesiecy,,czekamy na fotki sebusia

tusia dobrze ze piszesz´...zobacz u ciebie tetz juz 8 tydzien ciazy a dopiero robilas test..

paula niech syneczek kopie to wspaniale uczucie juz sama za nimi tesknie tak bylo superowo jak moje dzieciaczki byly w moim brzusdzku..

royanno co to z alankiem ze ma tak czesto zapalenie siusiaka moze ma mocny mocz?a z tym spaniem to masz przeboje a jak musialo to smiesznie wygladac jak alanek nie chcial butelki..pomyslal ach co ta mama mi wymysla..

kinga to fajnie ze imprezka sie szykuje my to chcemy jutro pogrilowac ale zobaczymy jaka pogoda bedzie..

pozdrawiam wszystkie dziewczyny jak jestescie

anufifi tulam mocno..

dzastina a ty dziewczyno zdrowiej jeszcze troche i swieta,,

bereshko a ty gdzie nam sie podziewasz;-):-)jak kubus ma juz zabka czy nadal brak..?:-):-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Oh kobitki jestem wykończona od rana sprzątam i okna jeszcze myłam:cool:jutro jeszcze dokończe i za jedzonko się wezme:tak:ech no cóż trzeba na ten chrzest "wylizać"domek i to jedzonko porobić:sorry2:

Poczytałam ale szczerze nie mam siły odpisywać do tego Alanek na ręcach:sorry2:chciałam iść na dwór ale nie da rady:sorry2:musze tu dokończyć co nieco jeszcze a sił brak:baffled:

Buziolki wielkie:-)

tak dawno tu nie zagladalam...przepraszam ale sily brak...
PAULA gratluje slodkiego syneczka:tak:
Kinga zobaczysz fasolka pojawi sie w najmniej spodziewanym momencie...
KIKI,BERSHKA ,PAJKA,PATRYSIA,TUSIA,GIE-OSKA,WSZYSTKIE WAS POZDRWIAM(PRZEPRASZAM Z GORY TE KTORE POMINELAM,WAS TAKZE TULAM).

hej babeczki

Tosiu mozesz tez maslanke i jogurty naturalne i unikaj rzeczy, które powoduja wzdecia jak np kapusta i owoce pestkowe itd.

reklama
Czesc Dziewczynki:)
Ufff ja tez pomylam okna i padam :baffled::-)... jakos teraz sie szybko mecze ;-)
Paula.. mam prosbe... moglabys podac jaki masz aparat? co Ci Beti Mężuś polecał? .. bylabym wdzieczna :zawstydzona/y:
Bershka .. a TY jaki masz?? :zawstydzona/y: bo widze ze piekne zdjecia robi :tak:
Caluje WSZYSTKIE :)))

Do góry