reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzień Dobry
Kto pije?
herbata1.jpg

reklama
Dziendoberek czwartkowo!
U nas od rana piekne slonce za oknem, wiec robie male pranko-niektore ciuszki(na razie glownie body) po Maciusiu dla Alanka, roz 74, bo 68 to bluzeczki maja juz przykrotkie rekawki(choc sa w sam raz na to slinienie i pakowanie raczek do buzi), a w body sie nie miesci. Ciekawa jestem ile moj synek juz wazy...po swietach w srode przenioslam szczepienie to sie dowiem. A mierzylam go sama i za kazdym razem od czubka do pietki wychodzi mi 70cm :). Glupi wzrost, bo 68 ciuchy przymale a 74 jeszcze za duze...
Macius oglada bajeczke u siebie, Alanek wlasnie zasnal. Kurcze, znowu mu stan zapalny sisuiak wyszedl wczoraj...chyba za szybko przestalam smarowac, a antybiotyk jeszcze siedzial w nim, no i w ogole flora zachwiana...A w ogole to mam problem z jego usypianiem. Przy cycu juz malo kiedy zasypia, w lozeczku sie drze, na rekach coraz czesciej sie tez zlosci i drze...i nosze takiego Pyze-pewnie z 7kg, kark, ramiona i plecy mi wysiadaja, a on chce spac a nie moze...Moj maz sie smieje, ze trafily nam sie chlopcy co nie lubia zasypiac i poduszka ich gryzie...szkoda im chyba czasu...Jak juz zasna to ok, ale tak, to problem. Jak juz Alan zasnie to spi w swoim lozeczku-dobrze ze choc tyle...
A w ogole ja juz zyje naszym wyjazdem do tesciow. Tylko nie mozemy sie zdecydowac, czy jechac juz w niedziele wieczorem czy w poniedzialek od rana...Jazda zajmie nam pewnie ok 6godzinek.
Ale co bede Wam smecic...Milego czwartku zycze!

Witam się i ja czwartkowo :-)
U nas też piękne słoneczko świeci od rana :tak: ja muszę iść na pocztę a później pewnie na dworku będziemy :happy2:
Czarodziejko ja chętnie :tak: herbatka z miętą pycha...u nas latem taka mięta na podwórku rośnie to sobie pijemy herbatkę :-)
Życzę Wam miłego dzionka i miłych wiosennych spacerków :-)
Buziaki

Ostatnia edycja:
Royanka współczuje tego zasypiania

a co do wyjazdu..my mamy rodzinę w Poznaniu od nas około 6h więc zawsze to były wyjazdy poranne. Wtedy dzieci jeszcze oczy zamykają w aucie a poza tym i ruch mniejszy na drogach bo większośc osób o tej porze pracuje :tak: a Wy sobie mozecie robić przystanki na jakiś ciepły posiłek lub kawkę. W nocy to trochę utrudniona sprawa i kierowca też wtedy czuje zmęczenie, ale to tylko taka moja rada z naszych doświadczeń.

Czarodziejko i ja się łapię na kawę

Kinga, Agnieszka fajne z Was laseczki !! widzę, ze spotkanie udane. A znałyscie się wcześniej ? :sorry2:

moj Kubulka ma zachrypnięty głosik. Psikam mu hascoseptem i podaje nurofen, zeby nie cierpiał. Poza tym dwie nocki mielismy super, nie zapeszac. Oby tak Kubuś spal cały czas.

Miłego dnia

ps wiecie, ze mój M wczoraj przyniósł zaległe ksiązki z biblioteki z piwnicy ? :wściekła/y: tam je schował jak sprzatał i znalazł przypadkiem wczoraj. Udusić to za mało

A ja wlasnie znalazlam na kompie stare zdjecie Maciusia. I dla porownania zamieszam zdejcie Maciejka i Alanka ktorzy sa na fotkach w podobnym wieku:tak:

Macius:-D

Alanek:-D
[URL=http://s130.photobucket.com/albums/p259/royannadzw/Macius1/Alanek/?action=view&current=DSC01499.jpg][/URL]

Jak porownuje zdjecia w albumie to stwierdzam, ze wlasciwie glowne roznice to takie, ze Maciejek w tym wieku mial blekitne oczy a Alanek ma brazowe, i Maciejek mial jasne wloski prawie niewidoczne a Alanek ma ciemniejsze i przez to widoczne.

WITAM:-)
U mnie także śliczne słoneczko:-)
Dziendoberek czwartkowo!
U nas od rana piekne slonce za oknem, wiec robie male pranko-niektore ciuszki(na razie glownie body) po Maciusiu dla Alanka, roz 74, bo 68 to bluzeczki maja juz przykrotkie rekawki(choc sa w sam raz na to slinienie i pakowanie raczek do buzi), a w body sie nie miesci. Ciekawa jestem ile moj synek juz wazy...po swietach w srode przenioslam szczepienie to sie dowiem. A mierzylam go sama i za kazdym razem od czubka do pietki wychodzi mi 70cm :). Glupi wzrost, bo 68 ciuchy przymale a 74 jeszcze za duze...
Macius oglada bajeczke u siebie, Alanek wlasnie zasnal. Kurcze, znowu mu stan zapalny sisuiak wyszedl wczoraj...chyba za szybko przestalam smarowac, a antybiotyk jeszcze siedzial w nim, no i w ogole flora zachwiana...A w ogole to mam problem z jego usypianiem. Przy cycu juz malo kiedy zasypia, w lozeczku sie drze, na rekach coraz czesciej sie tez zlosci i drze...i nosze takiego Pyze-pewnie z 7kg, kark, ramiona i plecy mi wysiadaja, a on chce spac a nie moze...Moj maz sie smieje, ze trafily nam sie chlopcy co nie lubia zasypiac i poduszka ich gryzie...szkoda im chyba czasu...Jak juz zasna to ok, ale tak, to problem. Jak juz Alan zasnie to spi w swoim lozeczku-dobrze ze choc tyle...
A w ogole ja juz zyje naszym wyjazdem do tesciow. Tylko nie mozemy sie zdecydowac, czy jechac juz w niedziele wieczorem czy w poniedzialek od rana...Jazda zajmie nam pewnie ok 6godzinek.
Ale co bede Wam smecic...Milego czwartku zycze!
super rośnie Alanek:-)z tym usypianiem masz ciężko:sorry2:może jak spowrotem będziesz smarować to zniknie:tak:już teraz życze miłego wypadu do teściów:-)
w porządku.... dziękuję Paula bardzo dziekuje....

i ja dodam od siebie dwa zdjęcia
Aga była u nas z mężem i synkiem:) fajnie było i dzieci się pobawiły razem..
Na BLOGU zamieściłam filmik! ;)) zapraszam kto chce zobaczyć

Dobranoc!
do jutra

Witam was dziewczyny
Wklejam fotki z dzisiejszego spotkania z Kingą(w nie długim czasie zdjęcia usunę)
To Ja i Kinga
9f5b93091dbb11264e409c04671d0cac.jpg

Nasze dzieci Filipek i Alan
04922e597430bf5a64dda84fae70943c.jpg

Pozdrawiam was:)
super foteczki kobitki a synusie urocze i widać że mają się ku sobie;-)
wam pachnie pachnie a fasoleczki jak nie było tak nie ma.. niestety wyjaśniło się już wszystko dziś.

pozdrawiam
was
....
:-:)-:)-(

Drzewka podlane:-)

EDIT:BERSHKA ja też odrazu aplikuje jak coś nie wyrażny synek jest jak jeden i drugi i powiem że takie reagowanie pomaga:)co do M to nieźle cię wrobił...;/
ROYANNA jeju jacy podobni ;DDD

Ostatnio edytowane przez moderatora:
(...)
ROYANNA jeju jacy podobni ;DDD

Royana jak bliźniacy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sa kochani

Hmmm, naprawde tak myslicie?
Ja dotychczas uwazalam, ze sa calkiem inni, a moj M ciagle mowi mi, ze jak oglada zdjecia to jak sa w kompie zamieszczone jedego i drugiego smyka to ma problem aby sie zorientowac ktory to Macius a ktory Alan...:sorry2: Teraz popatrzylam i faktycznie sa bardzo podobni:tak: Ciekawe jak bedzie jak podrosna, bo np doktor nasza mowi, ze Macius to cala mama a Alan to caly tatus:-D. No na pewno Alan bedzie mial ciemne oczy a Macius jasne(ale nie blekitne bo juz zmieniaja kolor) a z wlosami to sie okaze, bo moze zamienia sie jasne w ciemna i na odwrot;-)

reklama
witam i ja u nas piekna pogoda slonce swieci a my na tarasiku siedzielismy teraz mam chwilke..

kinda przykto mi ze przyszla..kiedys sie uda zobaczysz..

agnieszka i kinga super foteczki spotkanie udane i dzieciaczki jak sie bawily..super..

bereshko co kubulce jest..podawaj mu lekarstwa za wczasu masz racje..lepiej dmuchac na zimne..tulam mocno..

royanna jakie slodziaki jaki alanek juz duzy to moja ma ubranka 74 i jeszcze za duze..ja mysle ze alanek z maciusiem roznia sie ale to tylko moje zdanie..

pajka zycze milej wyprawy na targ..

czarodziejko witam jak dzieciaczki..

sylwia jak samopoczucie?

anufifi co u ciebie torba spakowana juz do szpitala?myslami jestem z toba..tulam mocno..

pyszczku wstaw fotke sebusia fotke na spacerku w nowej kurtce..

gioesko przyzwyczaisz sie i kacperek tez sie przyzwyczai..

pozdrawiam was wszystkie w tak piekny sloneczny dzien i zycze milego dzionka

paula jak syneczek w brzuszku kopie mamusie,,

Do góry