reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

My jesteśmy na dworku...pogoda piękna...zaraz zrobię sobie herbatki i siądę sobie na huśtawce :-)

Byłam u ginki i dała mi to skierowanie na powtórzenie toxo (wyprosiłam je!)....jak to jest że płacimy składki a o wszystko trzeba prosić! :wściekła/y: w poniedziałek zrobię powtórne badanie. Spisała sobie wynik usg - wszystko prawidłowe :-)

Zmykam powiesić pranie i do synka do dwór :tak:
Miłego dzionka, przyjemnych spacerów :happy2:
Buziaczki

reklama
PAULA no nie fajnie że musiałaś wyprosić:dry:ale najważniejsze że masz:tak:właśnie przypomniałaś mi ze musze pranie wyjąć:-p

hej
wróciliśmy własnie z miasta. Jaka cydowna pogoda :) słonecznie i cieplutko!
dużo pochodziliśmy z Filipem.
wróciliśmy i od razu do łazienki bo młody siku!! no i mi coś poleciało:shocked2: lece zobaczyć bo może mnie zalewa.. ale to kremowa wydzielina tylko.. taki kluch jakby:sorry2:

Dziewczynki przepraszam, ze nie bede odpisywac bo za dużo czytania a ja wciąz w biegu

z tego co zapamiętałam :
Paula cholera człowiek płaci składki a na badania musi się prosić
Trzymam kciuki zeby toxo nie bylo

Moj Oli jest w podobny wieku co Kacperek, ma 4 latka i 5 m-cy i waży 19 kg ale utuczyć go nie umiem!!
Kiki cudowna masz rodzinke!!!
Royanna zdrówka dla Alana, a kupkami się nie martw. Zrobił i jest ok. Czasami jak nie robi tak długo kupek daj mu wyprasowaną ale nie gorącą :sorry2: pieluszkę tetrową na brzuszek i sprawdzaj czynie jest twardy. Bączki zawsze są zwiastunek kupki :-D u nas kupowe sprawy są na 1 miejscu :-D

Pyszczku Ty się nie martw czy nie za zimno bedzie Sebciowi jak taka piękna wiosenka już jest. Ja ubieram mojemu body z dł. rękawe, bluzka z dł rękawem i na to wiosenna kurteczka plus chustka pod szyję a jak wieje to przykrywam dodatkowo kocykiem i Kubuś nie chorował ani razu bo choróbska się biorą z przegrzewania dziecka a nie na odwrót :tak:

Wczoraj kupiłam sobie 2 pary butów wiosennych :sorry2: no ale co z tego jak w nocy wyskoczyłam z łożka i uderzylam palcem czwartym u nogi w drewniany stelaż i mam tak napuchnięty ze kuleję :no:
mam siny, ba ! fioletowo niebieski. Nie mam maślanki bo to by mi pomogło

a co do książek z biblioteki !! ale jaja !! pisałam Wam, ze przez te pobyty w szpitalach etc po prostu zagubiłam te ksiazki. Ja nie wiem czy czasem gdzieś w szpitalu nie zostawilam jak sie uczyłam :zawstydzona/y:dzwoniłam do biblioteki i powiedzieli, ze mam odkupic wiec ja cała happy !! a tu kurka wodna wszystkie stare i doopa! jedna od razu wyczaiłam w ksiegarni na uczelni a druga szukałam po całej Polsce i znalazłam dopiero w antykwariacie literackim internetowym !!
Koszmar !!!! ale mam :-):-):-) teraz czekam na przesyłkę kurierską

ide chatę ogarnąć

buźka

ps wczoraj męczyłam cały dzień M, ze ma myśleć jak tu dom kupić :-) serio..ja już się mecze w bloku!!!! ale nuestety kasa, kasa i jeszcze raz kasa :sorry2:

Ostatnia edycja:
hej
wróciliśmy własnie z miasta. Jaka cydowna pogoda :) słonecznie i cieplutko!
dużo pochodziliśmy z Filipem.
wróciliśmy i od razu do łazienki bo młody siku!! no i mi coś poleciało:shocked2: lece zobaczyć bo może mnie zalewa.. ale to kremowa wydzielina tylko.. taki kluch jakby:sorry2:

Pachnie mi fasolką hihihihi.... u mnie również słonecznie. Sprzątam podwórko i grabie ogródek w miedzy czasie wieszam pranie, wczoraj pomyłam okna i powiesiłam firanki...ale roboty jeszcze dużo.. przyszłam coś na obiad wstawić... zupkę jakąś upichce na szybkacza.... pozdrawiam was:)

hej dziewczyny...u nas ok..Maja sie dobrze zaklimatyzowala na nowym miejscu..Kacper troche gorzej...mi trudno sie przestawic z mieszkania w domu na mieszkanie w bloku...

Paula gratuluje synka:-)

Sylwia gratuluje fasolki:-)

pozdrawiam Was wszystkie nie mam czasu niestety nadrobic tego co napisalyscie:-(

Heyka

Tak pogoda to rozumien, od razu inne nastewienie człowiek ma......
Paula tez nie rozumien, nalezy sie i juz, kurde co za babka zeby o wszystko sie prosic. ale dobrze ze masz
Dzastina zazdroszcze ze masz juz mycie okien i pranie firanek z głowy, ja na razie ciesze sie pogoda i jakos zebrac sie nie moge za sprzatanie
Kinga co ma byc to i tak bedzie.... jak sie zraziłaś do testow to nie testuj i juz..... poczekamy zobaczymy..... taka pogoda to i nastawienie optymistyczne:)

Moj młody wyciągną mnie do przedszkola, no tak sie uparł ze musielismy isc, spytałam pani dyrektor czy mozemy pobawic sie na placu zabaw, nie miał nic przeciwko, i tak ganiamy sie z poł godziny, a tu 3 latki wyszły na spacer, opiekunki sa swietne, takie młode i maja podejsci i zabrały Remika ze soba, złapał za raczke Kubusia i w droge... i tak zawedrowalismy na starowke, potem nad Wisłe a na koncu do parku..
Ledwo wrocilismy a mu sie juz oczka zamykały.....
A ja mam lenia i kupiłam ruskie na obiad.............

Miłego..........

My już po spacerku - na dworze cudnie! Tylko wiat jeszcze zimny, wczoraj było u nas cieplej..:tak:
Royannko najważniejsze że Alanek w końcu się wypróżnił, też czytałam że u cycuciowego dziecka mogą być tak rzadko kupy :tak:
Paula właśnie dlatego ja nie mam nerwów do tych lekarzy - trzeba prosić o wszystko tak jak piszesz! Raz chciałam sobie morfologię zrobić to mi z łaską wielką lekarka zapisała :dry: to na drugi raz poszłam prywatnie, zapłaciłam 11 zł, wyniki po południu tego samego dnia, dostępne online, zupełnie inny klimat ...
Patrysiu to super że Alanek tak sam w nocy zasypia w łóżeczku, to tak jak u nas :tak: mam nadzieję że tak już zostanie :-)
Bershka masz rację z tym przegrzewaniem :tak:pewnie niepotrzebnie panikuję :-) a kurteczka Kubusia jest ocieplana, czy tylko na bawełnianej podszewce?
My już wróciliśmy ze spaceru i mimo że Sebka kurteczka trochę za duża to chyba bylo mu o niebo lepiej niz w zimowym kombinezonie, a był ubrany: body z długim rękawem, bluza z kapturem i na to kurteczka, na dół rajstopki, skarpetki plus spodnie. No i jeszcze kocykiem był przykryty to już chyba przesadziłam :) ale po powrocie do domu cały cieplutki był :)
Kindzia widać że Remik wśród przedszkolaków jak ryba w wodzie :)
Gosiu ja tez w domu wychowana a teraz w bloku mieszkam ale mi nie przeszkadza! Nie ma odśnieżania, grabienia liści, strzyżenia trawy, itd, itd :-D
Pozdrówki!

Paulinko- jakoś od poczatku też mi sie wydawało ze siusiek będzie no i widac jak na dłoni jak Pyrtol :)))))
Chłopcy są cudowni....ja jestem taka szczesliwa ze mam dwóch Kochanych urwisków :))))

Nie chwalialm sie wczesniej bo wiadomo jak to jest po przejsciach.. bylam 11.03 na usg prenatlanym i wsioooo ok jest :tak:... czuje sie fatalnie... mam tak paskudne mdlosci ze zdycham od popoludnia ... koncza sie jak zasypiam :baffled:...Jem malo co .. bo malo co mi wchodzi w ogole :baffled:.. no ale co zrobic ;-). AAAA i od samego poczatku jade na zastrzykach z brzuch.. na rozrzedzenie krwi .. troszke pocierpie ale co sie nie robi dla dzidzi :tak:
;)

Sylwia- wcale nie miej wyrzutów ze wczesniej nic nie pisałas..po tym co przeszlas wczesniej kazda z nas to rozumie...a przynajmnije ja rozumiem :)
Najwaznijesze teraz zeby wszystko było ok..a bedzie Ok....nich dzidziulka zdrowo rosnie....
Ja nie mialam przejsc z poronieniem a tez na BB dopiero w 4 miesiącu napisalam o fasolce...

reklama
Witam popołudniowo :happy2:
Ale piękna pogoda :-) na dworku można dłużej posiedzieć :tak:
My dzisiaj z Kacperkiem szukaliśmy wiosny i oto nasze odkrycia ;-)

3..jpg 2..jpg 1..jpg

Do góry