reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a i zapomniałam Wam napisac, ze gadałam z lekarką na temat mojej wagi, bo nic nie przytylam a ona mi mowi, ze dzidzia ladnie rosnie i to najważniejsze tzn ze nie wrzuca w siebie niepotrzebnych rzeczy a maluch czerpie najważniejsze:) i ze mam sie nie martwic :)

reklama
kinga no imprezka sie udala bylo superowo do dzisiaj wspominamy imprezke..masz racje moj ercanek tez zawsze byl duzy i okragly ma ksywe puzian..wszyscy mowia ze bedzie z niego facet bedzie chronil mame i cale rodzenstwo nawet te starsze hi hi..jestem ciekawa co u ciebie bedzie a kidy wybierasz sie do gina jak dlugo dajesz sobie czas?ja mysle ze jak nie przyjdzie do konca tygodnia to smialutko kozesz wybrac sie do ginekologa w przyszlym tyg..

kinga moj jako 3 latek wazyl 29 kg i mial 108 bo mam w ksiazeczce zdrowia na bilansie 3 latka..widac na fotkach ze twoj to tez duzy chlopczyk..

mykam do lozka poczytam gazetki polskie i spac..dobranoc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
..jestem ciekawa co u ciebie bedzie a kidy wybierasz sie do gina jak dlugo dajesz sobie czas?ja mysle ze jak nie przyjdzie do konca tygodnia to smialutko kozesz wybrac sie do ginekologa w przyszlym tyg..
i tak też własnie zamierzałam zrobić wiesz... do końca tygodnia daje sobie jeszcze czas.
a w pn wtedy do ginekologa bo myślę że za wcześnie to nie będzie :sorry2: 10dni po spodziewanym terminie @.
No ale spokojnie. dziś dopiero środa :)

co do naszych dzieci to widzę że Filip i Ercanek są do siebie po niekąd podobni ;) wyrosną nam fest chłopaki zobaczysz ;)
Buziaki

Witam się
i życzę miłego dnia:)
U nas dziś w końcu słoneczko w iławie wygląda:happy2:

Dzień dobry :-)
U nas piękne słoneczko świeci slonce..gif

Idę dzisiaj do ginki niech mi odda wynik usg i resztę zdjęć (bo jak usg na skierowanie to wynik trafia najpierw do karty i gina) i jeszcze raz poproszę ją o skierowanie na powtórzenie badania na toxo...zapisałam się do tego lekarza-specjalisty ale dopiero na 19 kwietnia!! Jak mi nie da to zrobię te badania prywatnie.

Pajkaa fajnie Ci że jeszcze nic nie przytyłaś....mi od pierwszej wizyty przybyło jakieś 4,5 kg :tak:

Kiki, Kinga macie super synków :tak: chłopaki jak dąb nie to co moje chucherko 14kg ;-)

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia! :-)
Buziaki

mediumkej14v55498&.jpg

I ja się Witam wszystkie koleżanki :-)

Słońce piękne, robię pranie kurtek zimowych, czas schować do szafy...:tak:

Wczoraj wieczorem wyslałam M do Galerii po kurtkę dla Sebka i kupił najcieplejsza jaka była w sklepie (coccodrillo), tzn taką wiosenną ale z dodatkową wpinaną bluzą w środku, teraz tylko zastanawiam się czy w niej Sebkowi zimno nie będzie :sorry2: a do tego zdecydowaliśmy się na rozmiar 74, bo juz prawie wszystkie ubranka w tym rozmiarze nosi, ale jak na złość w tej kurtce na razie się topi :sorry2: eh...i bądź tu mądry człowieku..

Miłego dnia!

Witajcie babeczki!
Nie bylo mne kilka dni na bb, a tutaj tyle nowosci!

Zaczne od gratulacji dla Sylwi!!! Kobietko kochana! Tak sie ciesze, ze zafasolkowalas!!! I pomimo trudnosci(zastrzyki) dasz rade!

Betti, ciesze sie, ze zajrzalas do nas! I nadziwic sie nie moglam patrzac na Twoj suwaczek, jak ten czas leci! jeszcze troszke i zobaczysz swoje malenstwo!

Tusiu- pamietamy o Tobie. Nie poddawaj sie, mdlosci lada moment mina i zacznie sie najcudowniejszy okres ciazowy:tak::-D

Paula-gratulacje z okazji siusiaka;-):-D:-D Cdudownie byc mama dwoch syneczkow!:tak:

Kindzia, przykro mi ze @ przylazla...:-(

Kinga...czekamy do piatku, ale wszystko wskazuje na fasolke. A jest to bardzo prawdopodobne, bo swiadomie nie staraliscie sie:tak:

Kiki-powtorze sie, ale Twoja rodzinka jest superowa!

Pyszczku-ciuszki Sebcia sa sliczne!

Anufifi-mysle o Tobie...

Patrysiu-ciesze sie ze Bartus w domku, tylko te przeklete kolki...A jak Twoj Alanek?

Reszty dziewczynek nie bede wymieniac, mam nadzieje, ze sie nie pogniewacie...

Mnie nie bylo kilka dni na bb, bo moj maz mial 4 dni wolnego, wiec spedzalismy razem czas. Chlopcy zdrowi, ale Alan od wczoraj ma znowu silny katar:baffled:. Boje sie, ze go zawialo we wtorek, jak zgrzal sie w aucie, a potem wzielismy go z fotelikiem na marsz do Urzedu Skarbowego...Zobaczymy...mam nadzieje, ze tylko na katarze sie skonczy. Acha, a kupa poszla...w 10tej dobie!!!:szok::szok::szok: Ale przejrzalam w internecie informacje na ten temat i znalazlam wypowiedz poloznej na e-dziecko, ze dziecko karmione wylacznie piersia az do czasu wprowadzania innych pokarmow, moze robic kupe kilka razy na dobe albo raz na kilka a nawet kilkanascie dni!:szok: I jest to tzw bezresztkowe trawienie. I dopoki kupa wychodzi bez problemu, jest ok. I charakteryzuje sie tym, ze jest mazista, gestsza troche i duuuuza:baffled:. Tak bylo u nas. Nawet nie wiedzielismy kiedy on ja zrobil, ale poczulismy:sorry2:. I polozna mowila, ze dzieci robiace ta kupe puszczaja smrodliwe baki(u Alana tak jest) i moga je meczyc gazy, wiec dobrze jest robic masaz brzuszka. Wiec po tym artykule stwierdzam, ze chyba u Alana jest wzsytko ok:tak:

Acha, czytalam wasza dyskusje na temat ubran dla 2-3latkow. Faktycznie sa drogie. Dla mnie na spodnie za 60-70 zl to za duzo. Ale ja Maciowi ostatnio kupilam w 5-10-15 przecenione o 50%, 60% ekstra jeansy i bojowki za 25 i 35zl:tak::-D, a cena wczesniejsza byla wlasnie 60-70zl.

Ale sie napisalam...nie wiem czy wszystko co chcialam, najwyzej doskrobie pozniej...
Milego dnia babeczki!
W Szczecinie od rana swieci slonce!!

WITAM:-)
KIKI KINGA wam sobie zajadają chłopaczki a mój coś ostatnio tak nie chce i tez mi troche jakby zjechał:dry:lubił pić mleczko w nocy i dużo i szczerze powiem ze i dzieki temu był taki pulchniaczek a teraz aprzestał ale spowrotem zechciał pić to może nadrobi to co zgubił:sorry2:
ROYANNA ach ten katarek ale na szczescie zapalenie płuc poszło sobie...:tak:u mnie dobrze dzieciaczki :-)Alanek już teraz nie śpi ze mną a w łóżeczku heh i szczerze powiem ze to będzie taki śpioszek bo np.jak wypije w nocy mleczko i odbije się mu to ja go kłade do łóżeczka to nie ma protestu że na rączki czy do mnie spać tylko sobie tam zasypia szybciutko:-)a z Dominisiem nie było tak lekko bo jak nie spał po karmieniu to musiałam go ululać aby spokojnie odłożyć do łóżeczka a niedaj że się przebudził w trakcie kładzenia to ryk i takim sposobem spał ze mną lub czekałam na głęboki sen(czyli jak ja się przebudziłam to wtedy on już sobie nieźle spał)i wtedy do łóżeczka a teraz z Alankiem bez problemu:-)na dniu sobie też lubi pospać tak więc ok ale jak nie śpi i mamusia zniknie z widoku to już ryk i nawet u tatusia nie chce siedzieć tak więc mały śpiszek i cycuś mi się urodził:-D

BUZIOLKI DLA KAŻDEJ Z WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry