reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczynki nie było mnie bo byłam w szpitalu
witam nie nadrobie co tam u Was, ale w skrócie paranoje, którą przeszłam od wczoraj...
No to teraz opowiem wam jak to u mnie było a jaja jak berety.
Pojechałam wczoraj do ginki bo miałam dzwine skurcze dzien wczesniej, zeby sprawdzic, czy tam sie cos nie dzieje. Pani doktor sprawdziła serduszko maluszka powiedziała, ze ciąża rozwija sie prawidłowo, ALE szyjka się bardzo skróciła i macica jest twarda i zaczyna się akcja porodowa i, ze mam natychmiast jechac do szpitala na wyciszenie. Tak tez zrobilam. W szpitalu mnie przyjęli, ale dziwnie na mnie patrzeli bo twierdzili, ze w 18 tc nie moze sie szyjka skracac. Zeby bylo zabawniej tamta lekarka napisała, ze zamiast w 18 tc jestem w 21 tc i był problem w szpitalu.
Lekarz mnie badął na przyjęciu i mi mowi, ze wg niego szyjka jest ok. Posłuchali tętna malucha, który robił sie juz niecierpliwy bo go cąły czas denerwowano:)
no i przy okazji zaczął kopać :p
wszystko było OK , ale zlecili mi na dzisiaj usg. Rano przyszedł zastępca ordynatora zabrał mnie na badanie i on także stwierdził, ze wszystko jest OK wiec wyszłam na głupią, a ja mu, ze to nie ja sobie wymyśliłam, tylko tamta lekarka mnie skierowała!
Poszłam na usg i co sie okazało? Szyjka ma prawie 4 cm!!! fakt lekarz powiedziął, ze dziwnie mam usadowione łożysko i trzeba miec go pod kontrolą, ale tylko tyle! Jakaś paranoja Radek nie spał całą noc, ja nerwowa a wychiodzi na to, ze byl to wymysł tamtej lekarki.
Powiedziałam ordynatorowi, ze skoro jest wsio dobrze, to ja nie chce siedziec w szpitalu bo po co? no i mnie wypisali:) Ale sama sobie postanowiłam dużo odpoczywać :)

a najlepsze każdy lekarz mówił mi inny termin jeden, ze jestem w 16 tc, inny, ze w 21 tc a moja lekarka tak jak suwak, ze w 18 tc

reklama
Pajkaa cieszę się że to był tylko fałszywy alarm i najwyraźniej pomyłka lekarki :tak: ale więcej już nas tak nie strasz! ;-) odpoczywaj dużo bo i maluszek się pewnie zestresował przez to wszystko :tak: dużo zdrówka życzę! no i super że zaczęłaś czuć kopniaczki :-)

Pyszczek Sebuś jest cudny i te jego grubiutkie paluszki i polisie cud miód...! :-)

Joanna co tam u Ciebie? jak się czujesz?

Kinga pokoik super :-) szczególnie mi się podoba to łączenie jasnej ściany z ciemną, bardzo fajnie to wygląda :tak: obraz śliczny no i kanapa jak pasuje! :tak::-) super!

Witajcie

Czuje sie fatalnie, tak słabiusieńka... kiedyś miałam 28-29dni, teraz nie mam pojecia...
A jutro szykujemy sie do przedszkola, od 9-12 zobaczymy jak sie spisze w grupie... ciesze sie, bo cała zime miał maly kontakt z dzieciakami wiec pewnie bedzie to dla niego atrakcja
Moj maly przedszkolach, o ile sie dostanie i nie będzie za bardzo tam chorował. W kwietniu/ maju zrobie mu dodatkowe szczepiania na pneumo i rota.
Pajka ło matko ale Ci stracha napędziło babsko, chyba już do niej nie pójdziesz, co?, pisałaś kiedyś o dwóch gienkach, ze nie wiesz ktorego wybrac, to problem sam sie rozwiązał, cale szczescie ze to tylko fałszywy alarm, a synus ma sie jak najbardziej w porządku
Kinga..... podoba mi sie bardzo, new design......kanapa, podusie, obraz, odwazne pomalowanie sufitu (nie ma biało) swietne!, łaczenia białymi paskami ciemnego (jaki to kolorek?) i jasniejszego kolorku(jaki?) super efekt:), a z fotelem bedzie jeszcze przytulniej........
Zmieniłabym tylko stolik na na nizszy, kwardatowy lub prostaktny i,na 4 nozkach, drewno+szkło....
Swietna robota!!!!!!!!
Co tam sie teraz bedzie działo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oj Kindzia, ale nerwy poszły moj mąż był aż zielony jak usłyszał poród przedwczesny i jak tutaj wierzyc lekarzom?? a potem jedziesz do szpitala z duszą na sumieniu a lekarz Ci mowi, ze wsio dobrze i patrzy na Ciebie jak na wariatke. No koszmar, ale najważniejsze, ze synuś zdrowy i sobie lapke dzisiaj do busi całą wkładał :p lekarz jak robił usg sie smiał z niego mowi, ale zabawe sobie znalazł :)
ja dziewczynki zmykam spac bo jestem tak zmęczona tymi wrażeniami, ze dopiero teraz ze mnie to wszystko schodzi

Kinga pokoik super :)

witam z ranka

pajka jakie szczescie ze wszystko ok..az nam lzej na duszy..

pyszczku sebulek slicznotek a jaki podobny do ciebie..a jaki juz duzy i na cycusiu..dziekuje za foteczki..

czarodziejko maksi jaki slodziak malutki a jak slicznie sie juz usmiecha..a jest jeszcze taki malutki..

paula a kiedy bedziesz znowu robic badania..trzymam kciuki by bylo wszystko oki..

kinga jak mam na ten blog wejsc z twoim pokoikiem..tez chetnie zobacze..

bereshko to mamy lenie z dzieciaczkow..chyba beda para leniuchy dwa..tulam mocno

gioesko juzkroczkami coraz blizej dnia jak bedziecie w nowym domku..

royanna jak dzieciaczki chorowitki nasze..fajnie ze alanek tak duzo ostatnio spi..odsypia chorobe..

patrysiu jak dzieciaczki i bartus,,

dzastina i kindzia jak samopoczucie

anufifi jak remont..

tusia i honia jak samopoczucie?

dawno nie bylo u nas jarzebiny margarity ani kici okruszynki agnieszki od waneski ciekawe co tam u nich..nasza beti tez nie zaglada..pozdrawiam was dziewczyny,,

Pajka....no ladnego miałas stresa.....dobrze , ze to fałczywy alarm. Ale zastanawiajace jest jak sie moga roznic opinie roznych lekarzy?;/

Paula....noc coz, sa lepsze i gorsze dni....ale nawet jak mnie mdli to juz mniej wymiotuje no i apetyt ''konski'' nadchodzi:)

A ja zbieram sie do roboty bleeee.... douslyszenia

reklama
Dzień dobry :-)
Ja jeszcze w łóżku, ale zaraz trzeba wstawać i śniadanie robić :tak:

Kiki jutro pójdę do ginki z tymi wynikami i zobaczę co ona powie.

Kindzia powodzenia w przedszkolu! zostawiasz tam synka czy będziesz siedziała z nim? nadal @ brak?

Pajkaa strachu się najedliście ale najważniejsze że wszystko jest w porządku! :tak: Odpoczywajcie teraz!

dawno nie bylo u nas jarzebiny margarity ani kici okruszynki agnieszki od waneski ciekawe co tam u nich..nasza beti tez nie zaglada..pozdrawiam was dziewczyny,,
Zgadzam się z Kiki dawno dziewczynki do nas nie zaglądały :-(

Pisałam na nk do Agniesiak u nich wszystko ok, obiecała że niedługo się odezwie, ale narazie ma kocioł, pisze prace mgr, goście często przychodzą no i Tomaszek :-) mały jest grzeczniutki :happy2:
kazała Was wszystkie pozdrowić :tak:

Joanna miłego dnia :blink:

Miłego dnia dziewczynki :happy2:
Buziaki

Do góry