reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Macius naprawde lubi bawic sie z Alankiem. Nie moze sie doczekac, kiedy naprawde Alus bedzie sie z nim bawil. Narazie podaje mu zabawki, spiewa piosenki, czasem fajnie do niego gada: pyta sie, opowiada, a potem biegnie do mnie i mowi np: Alanek tak na niby odpowiedzial mi, ze nie lubi tej herbatki koperkowej(gdy widzial jak podalam Alankowi napoj z kopru wloskiego i maly sie krzywil), albo opowiedzialem Alankowi co robilem w przedszkolu. Slodkie :) Naprawde nie sadzilam, ze pojawienie sie Alanka u nas bedzie dla Maciusia tak pozytywnym wydarzeniem!

no to masz fajnie moj maz juz mnie namawia, ze roznica miedzy dziecmi nie moze byc wieksza nic 3 lata bo on wie po sobie ( a u niego jest roznica 7 lat) ze to jest niedobre. Ty masz akurat fajnie:) ja mu tłumacze najpierw niech sie urodzi pierwsze i zobaczymy czy bedziemy chcieli drugie skoro o to tak długo sie staraliśmy :)

reklama
Jeszcze Wam napisze, ze dziaj mi sie snilo, ze urodzilam dzidziusia!!!
Snilo mi sie, jak Alanek mial skonczone 4 miesiace, bylismy u moich dziadkow nad morzem, i tam u babci w ogodku urodzilam nagle(nie bedac w ciazy a przynajmniej o tym nie wiedzac ;))wczesniaczka malego. A wlasciwie bylam obok i patrzylam jak rodze(czy jaks tak, jak to w moich snach pogmatwane), jak moj M bierze dzidziusia i mowi-ale pepowinka jest zerwana(wygladala jak mala zylka)a ja : to trzeba dzwonic na pogotowie. Zanim przyjechalo ja mialam trzeciego synusia w ramionach i tulilam i mialam problem:jak dac mu na imie, bo trzeciego dziecka w planach nie bylo, a te nagle sie pojawilo! W sekundzie doslownie! I calej rodzinie mowilam: widziecie, chcieliscie abysmy lanowali trzecie dziecko bo bedzie coreczka, a tu bez planowania sie urodzilo i to chlopiec!

Ech, zakrecone to wszystko, nie potrafie przeniesc tego na pismo...ciekawe co oznacza...tesknote za baby? Pewnie dlatego ten sen, ze wczoraj dowiedzialam sie, ze mojemu znajomemu urodzila sie coreczka i wczesniaczek z tego co wiem.

no to masz fajnie moj maz juz mnie namawia, ze roznica miedzy dziecmi nie moze byc wieksza nic 3 lata bo on wie po sobie ( a u niego jest roznica 7 lat) ze to jest niedobre. Ty masz akurat fajnie:) ja mu tłumacze najpierw niech sie urodzi pierwsze i zobaczymy czy bedziemy chcieli drugie skoro o to tak długo sie staraliśmy :)
Twoj maz dobrze mowi :)
Ja chcialam roznice 2 lata, ale ze wzgledow zawodowych musialam starania przesunac o rok.
Miedzy moim mezem a jego bratem jest 4lata i on mowi, ze zaczeli dogadywac sie jak moj maz konczyl liceum.
Ja mam z koleji brata mlodszego o 1.5roku-z nim swietie sie dogadywalam, bawilam, i o prawie 9lat drugiego-to bylam dla niego bardziej mamusia ;)

Ale Ty tez dobrze mowisz-niech najpierw jedno sie urodzi. Chciec bedzieci chcieli drugie, ale najpierw musiasz dojsc do siebie, a dziecko male zzera energi mamy;)

Royanna mnie tez się śniło dziś, ze urodziłam dziecko !!!!!!!!!!!!!!!:-) i to był 3 synek :-) wiem, ze ważył ok 4kg :-) ale był krótki :-)

Hej dziewczynki :-)
My już po spacerku...słonko co prawda zgasło i zaczął padać śnieg ale co tam przewietrzyliśmy się trochę :tak:
Zaraz Was poczytam....

Ciekawe jak tam Dzastina???:confused:

Royanna mnie tez się śniło dziś, ze urodziłam dziecko !!!!!!!!!!!!!!!:-) i to był 3 synek :-) wiem, ze ważył ok 4kg :-) ale był krótki :-)
hahaha, chyba zwariowalysmy na punkcie swoich chlopaczkow i stad te sny :)))
Moj byl wczesniaczkiem z duzymi uszami :) ale nie wiem ile wazyl. A wzial sie doslownie w sekundzie, hihihi...
To trzecie dziecko to chyba tesknota za uroczym stanem ciazowym i nowordkowym...Ech, chociaz we snie mozna pomarzyc :)

BERSHKA superowe ciuszki i butki:-)
ROYANNA oj jak słodko:-)super się bawią i jacy szcześliwi przy tym:-)ja także widze zalety z dwóch synków:-)

reklama
Do góry