reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam sie dziewczynki
dzisiaj czeka mnie wizyta i troszke jestem zestresowana, ale dam rade. Odebrałam wyniki badań i mam podwyższkne krwinki białe - moze to byc od przeziębinia?? i mam niską glukoze? Lekarka napisała, ze wyniki bez większych odchyleń, ale wole sie jeszcze upewnic co myślicie o tych krwinkach i glukozie?

Bershka ok :)
Ja mam Peg Perego tylko Switch czyli można siedzisko spacerówki ustawić i przodem i tyłem do kierunku jazdy, ale wtedy samo siedzisko jest trochę cięższe niż w Pliko P3 (sprawdzałam to kiedyś na stronie producenta) i tez mam taki podest dla starszego dziecka. Kolorek prawie identyko jak ten z drugiego linka co dałaś :) Ogólnie na razie nie wypowiem się na temat spacerówki, bo dopiero czeka na używanie, ale sam stelaż jest rewelacyjny ( a przecież stelaż cały czas ten sam się uzywa) - dosyć lekki, poręczny, szybko się składa, zajmuje mało miejsca, może stać w pozycji pionowej, same plusy. Polecam :)

Pajkaa skoro lekarka Cię uspokoiła to chyba nie ma się czym przejmować. Ja miałam pod koniec ciąży dużo krwinek białych w moczu, ale potem powtórzyłam badanie i jeszcze zrobiłam posiew i nic nie wyszło :sorry2: a co do glukozy to niestety nie pomogę :sorry2:

hej dziewczyny!!

Paula i dziewczynki bardzo Was przepraszam, ze wczoraj nie napisałam ale byłam padnięta.

W krakowie jak docent zobaczył Kubusia to aż zesztywniał z wrażenia :-D Tam jest tak, zę jak dziecko jest na JP to bardzo mało przybiera na wadze. Takie dzieci są zawsze chudsze od równieśników i mniejsze bo wszystko jedno z drugim się łączy więc wyobraźcie sobie minę wszystkich jak zważyli Kubusia a tu przez m-c przybrał 1.5kg :szok: :-) waży 8105g :-)
Wyniki krwi bardzo dobre a to oznacza, że witaminki same wchłaniają się przez jelitka.:tak:
Mamy 1 dzień w tyg bez worka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-) już sobie weekend organizujemy na wyjazd :-D Jeżeli przyrost masy ciała jest bardzo duży sprawdzaja czy ciałko się nie wygięło i czy nie ma krzywizny ale Kubuś na szczescie nie ma i jest bardzo mocny. Tak swierdził docent. Poza tym opatrunek z odleżyną sprawdzali i jest ok ;-)

To szczęsliwy dla nas dzień był.

Z tego wszystkiego M zabrał mnie do Zary i kupiłam sobie parę ciuszków na wiosnę :-) Kubulę i Olisia ubrałam w H&M na wiosenkę. Kupiłam Kubuli dwie kurteczki takie bajeranckie.. Zobaczcie sobie jakie teraz mają super kolekcje i niedrogie. Za kurtkę Kubusia zapłaciłam 69zł. Kupiłam spodnie, czapeczki, bluzki i adidaski a Oliwierowi kurteczkę, taką podwójną z jednej i z drugiej strony obracaną. Ubieracie jeszcze maluszki w kombinezony? ja już w kurteczkę bo Kubus bardzo się pocił w kombinezonie.

Dziś Olisio nie poszedł do przedszkola bo jedziemy w trójeczkę do mojej mamy.

Poza tym muszę już koniecznie kupić spacerówkę, Kuba wczoraj się wściekał w gondoli jak musiał lezeć. Mam nadzieję, ze w spacerówce będzie chciał siedzieć bo moj starszy syn w ogóle nie chciał

Paajka gratuluje synka

miłego dnia

Jolu super wiesci przynosisz:-)i tez prosze o wklejenie zdjec tych ciuszkow co kupilas Kubusiowi...mi sie podobaja te spacerowki co dalas:-) ale tez mi sie podoba ta... CHICCO WÓZEK SPACERÓWKA LITE WAY, 3 KOLORY (942760777) - Aukcje internetowe Allegro tylko nie znam opinii...i tez sie nad nia zastanawiam

Anufifi Ty jako maniaczka mozesz wyrazic swoja opinie na temat tego chicco?? CHICCO WÓZEK SPACERÓWKA LITE WAY, 3 KOLORY (942760777) - Aukcje internetowe Allegro

Bershka nie ma za co dziękować :) dobry wybór, na pewno będziesz zadowolona :tak: aha i ten kolorek wybrałaś, czyli nasze dzieci będą takimi samymi wózeczkami śmigać :)

Hej dziewczynki :-)
U nas dziś pięknie słoneczko świeci i Kacper mnie już wyciąga na dwór, zaraz wstawię zupę i pójdziemy na spacer :tak:

Bershka bardzo się cieszę że takie dobre wieści przywiozłaś :tak: brawo dla Kubusia że taki silny chłopczyk! :tak: no i widzę że poszalałaś na zakupach :-) też z chęcią bym obejrzała te cuda :tak:
wózeczek super wybrałaś oba mi się podobały :tak: (tylko jak dla mnie to za drogo :-()

Tusia super że wyniki na toxo dobre :-) co do pieczenia to nie pomogę musisz iść z tym do gina, może da Ci jakieś globulki!

Pajkaa trzymam kciuki za wizytę a badaniami się nie przejmuj to na pewno nic groźnego, pewnie wystarczy troche witaminek aby je poprawić :tak: a u mnie w morfologii też ostatnio wyszło za dużo krwinek białych a za mało czerwonych ale lekarka nawet nic na to nie powiedziała, bo to są minimalne odchylenia od normy.

Kindzia pytałam koleżanki ale nic nie odpisała, niestety nie mam z nią innego kontaktu, napiszę jeszcze raz może w końcu odpisze :tak:

Pyszczek pisz pisz bo wiosna idzie i potem nie będzie Ci się chciało! Powodzenia! :tak: A spacerek obowiązkowo bo trzeba się dotlenić :tak:

Kinga napisz jak po wizycie u lekarza!

Miłego dnia dziewczynki :happy:

Pajkaa skoro lekarka Cię uspokoiła to chyba nie ma się czym przejmować. Ja miałam pod koniec ciąży dużo krwinek białych w moczu, ale potem powtórzyłam badanie i jeszcze zrobiłam posiew i nic nie wyszło :sorry2: a co do glukozy to niestety nie pomogę :sorry2:
nie ja mówie o krwinkach bialych w morfologii nie w moczu :) mocz na szczescie idealny :)

Hej dziewczynki :-)

Pajkaa trzymam kciuki za wizytę a badaniami się nie przejmuj to na pewno nic groźnego, pewnie wystarczy troche witaminek aby je poprawić :tak: a u mnie w morfologii też ostatnio wyszło za dużo krwinek białych a za mało czerwonych ale lekarka nawet nic na to nie powiedziała, bo to są minimalne odchylenia od normy.

no własnie czytałam o tych krwinkach białych podobno to normalne w czasie ciąży, ze są podwyższone.
az sie stresuje tą wizytą:)

czemu ja mam po angielsku forum, nie mam polskich znak

o i jaki e bzdury wychodza jak pisze, help

reklama
Gosiu spacerówka bardzo ładna i super mała fajna naprawdę ALE dodam moją opinię ponieważ mieliśmy również spacerówkę taką własnie z tym że innej firmy. jest lekka i zajmuje mało miejsca zwłaszcza przy złożeniu (np w bagażniku się zmieści bez problemu wiadomo) tylko że kółeczka! przed którymi przestrzegam teraz każdą kobitę która chce taką oto spacerówkę małą kupić. kółeczka są bardzo małe i nie są z gumy więc jazda pchanie i cała wyprawa bedzie uciążliwa. Odczujesz każdą dziurę każdy krawężnik wszystko.. i będziesz się wkurzała pewnie. Ja kupiłam i powiedziałam że wiecej nie kupię spacerówki z malutkimi kółeczkami bo są bardzo niewygodne do pchania. I nie są takie zwrotne jak się może wydawać zwłaszcza jak się kółka zjadą i powykrzywiają. Przykładowo podaje linka Wózek X-Lander X3 Spacerowy - zdjęcia, foto, galeria produktu tego typu spacerówki z większymi kołkami (dmuchane gumowe pożądne koła) z amortyzatorem co ułatwia prowadzenie podnoszenie wóżka przy krawężnikach i innych przeciwnościach ulicznych...
To moje osobiste zdanie. doświadecznie mam do do tego typu spacerówek i wiecej jej już nie kupię:no: teraz bede patrzyła jedynie na takie z większymi kołami i nie plastikowymi.
Pozdrawiam!;-)

Do góry