reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pajkaa fajnie że do nas zajrzałaś (czasami podczytuje co piszesz na sierpniówkach ;-)) jeszcze raz Ci gratuluję synka :-) wybraliście już imię? co do wagi to nic się nie martw, to normalne że na początku mogłaś chudnąć, ja tak miałam w pierwszej ciąży, a teraz to i dzidzia coraz większa i to dobry znak ze w końcu przybierasz na wadze a nie tracisz :tak: trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, na pewno wszystko ok :tak: daj znać po wizycie! a czujesz już ruchy synka?

Royanna dziękuje za maila :happy: zdrówka dla Maciusia i oby wyniki Alanka to nie było nic złego, trzymam kciuki! :tak: Takie duże cycuchy to wcale nic dobrego raz że nieraz ciężko coś kupić, bo to co mi sie podoba to na chude modelki chyba szyją a dwa że bolą strasznie i po całym dniu jak zdejmę biustonosz to jakby kamienie mi spadały! jedyny plus to że M się bardzo podobają :-p

Patrysiu myślę że Alankowi napewno spodoba się leżaczek :tak: to jednak dobrze że M mi Mozille zainstalował :tak: jaki słodki Alanek i jego małe uśmieszki, przesłodko z nimi wygląda :-)

Kinga życzę Ci żeby Twoje marzenia się spełniły wcześniej czy później :tak::-) WSZYSTKIE!!!

Bershka i jak po wizycie w Krakowie?

Ostatnia edycja:
reklama
Hello :-)

Gosia heheh chuda mówisz, ostatnio była u mnie przyjaciółka która pierwszy raz widziała mnie po ciąży i zrobiła takie oczy :szok: z zapytaniem gdzie ja mam dooope (za przeproszeniem) i brzuch :-D
Spoko, mieszkanko ochrzczone, tak jak Paula pisze :-D:-D:-D

Patrysiu na pewno będziesz zadowolona z tego leżaczka, u nas się sprawdza :tak: fajny prezent od chrzestnych :) a wiesz my jednak będziemy chrzcili Sebusia w niedzielę Wielkanocną, czyli tydzień po Was, bo mojemu bratu udało się przełozyć kontrakt o tydzień (a on będzie chrzestnym Sebka)i zostaje na święta :)
Bardzo się ciesze że u Bartusia już lepiej i wyszli z siostrą do domu! Jupi :-)

Kiki tak tak spacerki są fajne :-) sto lat dla Twojej królewny! :)

Royannko ja tez tylko piersią karmię, ale za to mało co mam ochotę jeść, zwykle nie mam apetytu na nic i do tego jeszcze Sebek ze mnie wyciąga, więc pewnie dlatego tak wyglądam jak wyglądam. A odmawiasz sobie dużo rzeczy z jedzenia? Ja na początku trzymałam ostrą dietę, ale teraz już prawie wszystko jem. Buziaki dla Alanka ;-)

Dzastina sama nie wiem co myśleć o Twojej sytuacji, pozostaje czekanie..

Bershka Kubuś okrąglutki widać jak na dłoni! Daj znać co tam w Krakowie powiedzieli :)

Tusiu mnie się też bardzo podoba Twój avatarek :-)

Kindzia dzieki :) a za Emka trzymam kciuka żeby dostał się do przedszkola :tak:

Paula dzięki za komplement :) ale super bobas-rajdowiec przy suwaczku! hahah :-D

Kinga tak na spacerach Sebek zwykle kima słodko, chyba że wcześniej wyśpi się w domu to potem na spacerze świeci oczkami z gondoli :)

Paajka Gratuluję Syneczka!

Miłego wieczoru!

royanna pisze:
My juz po krotkim spacerku. Znowu momentami tak wieje, ze glowe chce urwac!
Odebralam wyniki Alanka i nie sa takie jak powinny byc. Jutro pokazemy je lekarce, bo maz i tak musi tam jechac z Maciem niestety. Dzwonili z przedszkola, ze kaszel tak sie nasilil i jest swiszczacy, ze na lezakowaniu trudno mu oddychac. I aby jutro isc z nim do dr. I tak mialam to w planach:-(
Oj wieje, wieje.
Wyniki wcale nie muszą być złe, ja jak Filipowi kiedyś robiłam to mi też się nie podobały wg norm a lekarz mówił, że w normie. Na pewno będzie dobrze.
A pytaliście już lekarkę o inhalacje dla Maćka i o ten lek uodparniający. Aniu my też naprawdę mieliśmy się z oskrzelami Filipa i po zakończonym leczeniu inhalacjami i później tym leku już rok Filip nie był u lekarza. Przetrzymał nawet zapalenie płuc mojego M, gorączkował 3 dni i żadnych innych objawów, a leżeli w jednym łóżku. Wg mnie naprawdę warto.

Rybko, dobrze ze sie odezwalas. Do niedzieli coraz mniej czasu. Staraj sie nie smutac. Zreszta Filipek pewnie nie daje, co? Tez z niego taki psotnik i uparciuch jak z Macia? Bo ten to wulkan energii. Nie do zdarcia. A od tygodnia w dodatku zasypajac pyta sie czy noc bedzie dluga, kiedy bedzie dzien! Chyba czasu na spanie mu szkoda-ma to od noworodka;-). Potrafi w nocy wstac i sprawdzac czy juz swita. A od 6.30 codziennie jest na nogach bo mowi, ze juz dzien i lampy gasna! Boszeee....co bedzie latem gdy swiatac bedzie o 4tej a noc zapadac po 22? Padniemy!
Royannko, próbuję zająć czymś czas, żeby za dużo nie myśleć ale nie zawsze mi to wychodzi. Do niedzieli coraz bliżej i cieszę się, że gin zaprosił mnie do Polic bo tam mają teraz ten sprzęt z Unii, a przecież on jest najlepszy w całym Sz-nie. Pogoda do d**y to i na spacer nie chce się iść a takie siedzenie w domu jest nudne. No i teściowa działa mi na nerwy na maksa (dotarło w końcu do mnie, że nie lubię baby). A Filip owszem zajmuje mój czas, ale dużo też potrafi się sam sobą zająć. Też jest takim małym psotnikiem i uparciuchem, u nas cały czas trwa etap "zrobię wszystko sam". A spać to on lubi aczkolwiek zasypiać nie bardzo, szkoda czasu, ale jak już zaśnie to śpi do 8-9 tej więc nie jest źle.

a ja dziś odebrałam kolejne wyniczki i mam zawyżone Ob ( stan zapalny cały czas jest) i mam zaniżoną liczbę leukocytów. Ths w normie na szczescie.
Jutro idę do lekarza na kontrol więc bede wiedziała co dalej. Jutro też ostatni już zastrzyk ufff jak sie cieszę..

Kinga może potrzeba czasu aby wyniki wróciły do normy...będzie dobrze! :tak: napisz jutro co powiedzieli na wizycie!

Bershka?????????:confused: kurcze mam nadzieje że wszystko w porządku!

Oglądałyście Klub szalonych dziewic? fajny serial :tak::-)

Dobrej nocy dziewczynki :happy:
Buziaki

Witajcie wieczorkiem

Gapa ze mnie, jakis fajny serial był? no nic jeden tasiemiec mniej do ogladania:):)
Kinga Dobrych wiesci jutro, dupka boli nie "dziwota" po tylu ukłuciach,a tak w ogole to "rogowka" zaliczona? hihihi
Pajka witaj, daj znac jak po wizycie, jeszcze moze synek w kucyki sie zamieni, na tym etapie ciazy to wzystko mozliwe, wiec nie mow hop..
Paula pytałas kolezanki o ten rowerek:) buzki
Partysia no nie poznałam Alanka, jaki Pyzucha ze ho ho.......
royanna No to Macius cierpi, oby szyko sie noga zagoiła:) Bystrzak z niego, taki rezolutny chłopak............
Beresha hop hop
Tusia niebawem wizyta i bedziesz spokojniejsza
Dzastina mały relaksik był, jak radziły dziewczyny?

Hop hop .........................
jest ktosik????????????

Ostatnia edycja:
Witam moje wyniki na toxo DOBRE :yes: jupi.

ale zeby nie bylo za dobrze to odczuwam jakieś pieczenie
w okolicach intymnych :baffled: no i juz mam boja morze jakies zapalenie :confused:
nie wiem co to moge zastosować,polećcie coś.
spubóje na razie do niedzieli jak nie przejdzie to niestety do gina będe musiała iśc.:dry:

Paula i dziewczynki bardzo Was przepraszam, ze wczoraj nie napisałam ale byłam padnięta.

W krakowie jak docent zobaczył Kubusia to aż zesztywniał z wrażenia :-D Tam jest tak, zę jak dziecko jest na JP to bardzo mało przybiera na wadze. Takie dzieci są zawsze chudsze od równieśników i mniejsze bo wszystko jedno z drugim się łączy więc wyobraźcie sobie minę wszystkich jak zważyli Kubusia a tu przez m-c przybrał 1.5kg :szok: :-) waży 8105g :-)
Wyniki krwi bardzo dobre a to oznacza, że witaminki same wchłaniają się przez jelitka.:tak:
Mamy 1 dzień w tyg bez worka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-) już sobie weekend organizujemy na wyjazd :-D Jeżeli przyrost masy ciała jest bardzo duży sprawdzaja czy ciałko się nie wygięło i czy nie ma krzywizny ale Kubuś na szczescie nie ma i jest bardzo mocny. Tak swierdził docent. Poza tym opatrunek z odleżyną sprawdzali i jest ok ;-)

To szczęsliwy dla nas dzień był.

Z tego wszystkiego M zabrał mnie do Zary i kupiłam sobie parę ciuszków na wiosnę :-) Kubulę i Olisia ubrałam w H&M na wiosenkę. Kupiłam Kubuli dwie kurteczki takie bajeranckie.. Zobaczcie sobie jakie teraz mają super kolekcje i niedrogie. Za kurtkę Kubusia zapłaciłam 69zł. Kupiłam spodnie, czapeczki, bluzki i adidaski a Oliwierowi kurteczkę, taką podwójną z jednej i z drugiej strony obracaną. Ubieracie jeszcze maluszki w kombinezony? ja już w kurteczkę bo Kubus bardzo się pocił w kombinezonie.

Dziś Olisio nie poszedł do przedszkola bo jedziemy w trójeczkę do mojej mamy.

Poza tym muszę już koniecznie kupić spacerówkę, Kuba wczoraj się wściekał w gondoli jak musiał lezeć. Mam nadzieję, ze w spacerówce będzie chciał siedzieć bo moj starszy syn w ogóle nie chciał

Paajka gratuluje synka

miłego dnia

reklama
Hej :-)

Bershka jak Ci się zechce zrobić zdjęcia i wstawić, to pokaż nam tutaj te bajeranckie kurteczki, jak ja lubię dziecięce ubranka oglądać :-) 69 zł to rzeczywiście niedużo jak na h&m. a jaki rozmiar juz kupujesz dla Kubusia?
Mój Sebek jeszcze w kombinezonie, ale tez się czasem strasznie denerwuje, może i ja bym mu jakąś kurteczkę sprawiła na wiosnę :) trzeba lecieć do h&m :-D

Miłego dnia wszystkim! Ja znowu siadam do pisania, a potem hop na spacerek!

Zapomniałam napisać że Jolu REWELACYJNE wieści!!! Ju[i! Tylko się cieszyć :)

Do góry