reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

wczoraj to mnie bolały nogi.. ale dziś to ja chodzić prawie że nie mogę! :confused2::sorry:
oby ten ból mięśni szybko się rozszedł..
Dziś dzwonimy z mężem zapytać o rogóweczkę bo to już w tym tygoniu nam dostarczą, wkońcu! :))

reklama
WITAM:-)
A my wczoraj jechalismy na gościne do przyszłych chrzestnych Alusia:-)heh i na dzień dobry zakupał się na roączkach u chrzestnej:-Dmilutko spędziliśmy czas:tak:
O jejku.. zapalenie ucha... oby szybko przeszło malutkiej..
A my z M już w domku. Byliśmy cały dzień na zakupach dziś. Padnięta jestem jak nigdy.. Ale dywan nowy jest, firaneczka już nowa wisi:) Ah.. jeszcze tylko Tomaszka brak:)
A ja już mam ciążę donoszoną! Jupi :) We wtorek do gina:)
GRATULACJE DONOSZONEJ CIAŻY:-D

a u nas powoli do przodu. Dziś ostatni egzamin zdany plus dwa poprawkowe :zawstydzona/y:;-) za 2 tyg, poza tym Kubula znowu przez noc przytył 120g !!! waży 7200 !!!

ok, ide ciut odpocząć. Starszy synek u babci i już za nim tęsknię

buzia
suuuper przybiera:-)no i GRATULACJE !!!
U nas wczoraj byli znajomi także wieczorek mieliśmy bardzo miły :tak: oficjalnie dowiedziałam się że moja koleżanka jest w ciąży i to w podobnym czasie jak ja :-) termin ma 2 tygodnie wcześciej :-) ale fajnie będziemy razem chodziły na spacerki :tak::-)​
GRATULACJE dla znajomych:-)super wieczór się szykował:-)
dzisiejsz i wczoransza derya:tak::-):-D;-)

śliczniutka:-)i ten róż ach pieknie:-)

to zdjecie z chrzcin z chrzestna

kombinezon zwykły, nie kupowałam białego, w kosciele wyciagnełam go z kombinezonu na czas obrządku lania wodą i miałam biały kocyk do przykrycia. Ale nie był potrzebny, nie było zimno w srodku
mmmm jaki elegancik:-)nie no ale ta karnacją mnie powala Kubusiek aż zazdraszczam:-)​
Bershka bardzo ładnie Kubuś wyglądał :)

Anufifi chcemy chrzcić Sebka w marcu, albo w drugą, albo w czwartą niedzielę marca, jeszcze się nie zapisal;iśmy, ale jak ksiądz był u nas z kolędą to mówił że wystarczy dwa tygodnie wcześniej zapisać dziecko. Ale już się rozglądam za ubrankiem, tylko najgorzej że nie wiem jaki będzie miał Sebek rozmiar za miesiąc lub półtora :eek:;-)

No nic muszę pogłówkować..:)
hehe kochana my także chrzcimy w marcu a dokładnie wostatnią niedziele marca:-Da ubieramy komplecik po Dominisiu :tak:jest to taki polarowy ciepły kombinezonik który składa się z kurteczki z kapturem i spodni(odzielnie)a podspodem ubieram śpioszki kaftanik biały do tego mam czapeczke i buciki taki komplecik tylko butki osobno kupowałam aaa no i jeszcze bodziaki z krótkim rękawkem:tak:a jest to rozmiar 68 i najwyżej jakby było nieco większe to nic bo jednak nie będe kupowała nowego bo za to wszystko dużo zapłaciłam i szkoda mi teraz na nowo kupowac:sorry:

BERSHKA super to krzesełko i chodzik tak jak i KIKI również chodzik super:tak:ja mam po synku ale teraz się zastanawiam czy nie sprzedać bo jednak wiem że nie sa za zdrowe to chodziki a wole "krzywdy"niezrobić synkowi:sorry:bo jak to mówi pediatra dziecko które już w sobie jest mocne to neizaszkodzi tam po 1-2 godzinkach dziennie ale takie dziecko które jednak ma w sobie tą słabosć to może nei wpłynąć na zdrowiu takiemu dziecku no i teraz sie ciesze że Dominiś po mimo że w nim baraszkował wiele razy to mu nic nie jest ale czy ktoś mi da gwarancje że Alanek też będzie git po tym chodziku:sorry:ech co wole jednak chyba aby natura go nausczyła chodzić bez tych bolidów :sorry:

Dzień dobry :-)
Nareszcie przestało sypać, M poszedł odśnieżać a Kacper razem z nim :tak: ja muszę się wybrać do sklepu ale nie chce mi się :-p
Idę zaraz nastawić zupe bo nie mam nic dla Kacpra na obiad dzisiaj, my z M zjemy jeszcze wczorajszą kolacje bo zostało :tak:

Pyszczku my Kacperka chrzciliśmy w lipcu i było bardzo gorąco więc Kacperek miał tylko takie lniane wdzianko i kaszkiet na główkę :-) kupiłam na allegro i potem sprzedałam nawet drożej niż sama za niego zapłaciłam :tak: napewno coś znajdziesz dla Sebusia :tak: a potem najwyżej sprzedasz ;-)

Kiki dobrze że Derya już lepiej się czuje a na tych zdjęciach przesłodka jest :-)

Anufifi to trzymamy kciuki za zabieg! będzie dobrze! :tak:

Agniesiak to teraz możesz już rodzić ;-):-)

Bershka Kubuś super wyglądał na chrzcinach :-) przystojniak :tak: a Tobie gratuluję zdanego egzaminu :tak:

Patrysiu to można powiedzieć że Alanek zaakceptował chrzestną ;-):-D:-D

Pozdrawiam Was babeczki :happy:
Buziaki

Kubuś zasnął wiec zaglądam na chwilkę

zrobił kupkę w końcu po 2 dniach ale taką śmierdzącą :sorry: aż dziwne i znowu sobie problem tworzę :zawstydzona/y: śmierdziało na cały pokój :cool:

Patrysiu masz rację, dla chłopców taki chodzik nie jest bezpieczny do końca. Mój starszy synek wychował się bez niego a dla Kubusia kupiłam w sumie, żeby bardziej sobie w tym poodbijał nogami i miał jakąs dodatkową atrakcję w domu. Nie będę uczyć go w tym chodzic. Później moze miec złe nawyki typu : chodzenie na palcach..tak słyszałam.... w sumie to tez bardziej do utrzymywania równowagi ;-)

ide chate ogarnąć

wam sie i ja..

bereshko slicznie wygladal kubus na chrzcinach..jolu czekam na obiecane fotki kubusia..gratuluje zdanego egtaminu..

agniesiak to juz mozesz rodzic ciaza donoszona to czekamy na tomaszka

anufifi och ta wredota znowu przysdzla teraz czekamy na twoj zabieg a potem bedziemy ci dopingowac w staraniach..

pyszczku kup jakies ubranko na alegro tak z dwa tyg przed chcinami to bedziesz wiedziec juz mniej wiecej jaki jest sebus..

paula i jak po kolacyjce walentykowej?..u nas tez juz nie sypie snieg ladnie sloneczko swieci..

kinga i jak miesnie jeszcze bola..

patrysia to narozrabial alanek juz pokazal chrzestnej jak kakusia ladnie..

Witam
Emek padł, po wyczynach na dworze... chwila oddechu
Kinga wszystko boli ale kilogramy w doł i samopoczucie lepsze p takim wysiłku, brawo
Agniesiak czekamy na akcje
Paula25 to jak znalazł, bedziesz miała z kim na spacerki wychodzic i poplotkowac zawsze to razniej, fajnie tak miec towarzyszke ktora jest w takiej samej sytuacji i Cibie najlepiej zrozumie, no i jest "pod reka"

Emek chodzika nie miał, chodziło mi własnie o jego kregosłup, ja wiem ze 15-30min w chodziku nie zaszkodzi ale łatwo sie przyzwyczaic "do chwili spokoju" i robi sie z tego poł dnia, np. tak było u mojej znajomej. Wkładała mała jak skonczyła 7 miesiecy i mowiła ze na 15 minut, jasne, tylko potem jak dziecie skonczyło 10 miesiecy to po lekarzach ganiała. Uwazam ze lepiej nie miec, zeby nie kusił. Z reszta, pisze tak ogolnie (nie persolanie) nie rozumien tego "parcia" zeby maluch jak najszybciej siedział, chodził, mowił. Mam kolezanke na nk ktora wstawia foty swojego 4 miesiecznego synka jak siedzi obwarowany poduchami i pisze jaki on silny. Serce mi sie kraje.
Emek jak miał 4m to sie przekrecał, 6m pełzał, 8m dopiero wtedy siedział, potem tak do 11m raczkował, a przed rokiem zaczał chodzic, przed 2 rokiem zaczał mowic. Wszysko robił w swoim czasie. Ile ja sie nasłuchała a dlaczego jeszcze sam nie siedzi, a dlaczego jeszcze nie chodzi, a jak jego młodsza kolezanka gadała w wieku 1,5 roku to dlaczego on nie gada i takie tam ble ble. Zawsze obracałam w zart np."nie mowi bo nic ciekawego nie ma Ci do powiedzenia", "bo on prawdziwy facet i nie musi strzepic jezyka" i takie tam.

Pozegnalismy pieluche, sa jescze wpady ale wiecej jest sukcesow.

Miłego.................

kiki ciesze się że córcia czuje sie lepiej już, to najwazniejsze że zdrowieje:) a mięśnie bolą bolą.... ale taki minus ćwiczeń zwłaszcza gdy się zaczyna..
kindzia to prawda samopoczucie lepsze i kg idą w dół :)
Paula no fajnie widzisz bedziesz miała koleżankę na spacerki i wspólne tematy :))

A ja dziś po południu wybieram się z synkiem do koleżanki na herbatkę. dzieci się pobawią przynajmniej a my pogadamy:) Mąż mnie zawozi bo sama chyba bym nie doszła.. :sorry:

dziewczyny apropos chodzika chciałam wam napisac ,moja siostra chodziła w chodziku , moje chłopaki rówzniez ....cała trójka zdrowa , nie ma problemów z kręgosłupem ani złych nawyków ...mysle że to chodzi o pewien umiar....nie chodzi o to żeby wsadzac dziecko jak tylko nie spi albo nie je , ale na 40 minut w ciągu dnia zeby uatrakcyjnić , wtedy napewno nie bedzie problemu .
Aha cała trójka która jest dla mnie przykładem zaczęła chodzic przed ukończeniem roku....
gdybym miała 3 dziecko napewno kupie mu chodzik
pozdrawiam

Heh widze że opinie podzielone i teraz co tu zrobić bo chodzik jest:eek::-D

A tak na poważnie to poprostu zależy od dziecka jak pisałam wcześniej w poście:tak:

AGNIESIAK no ja się doczekać nie moge Tomusia:-)ps.mojej siorce dużo niezostało bo poród goni wielkimi krokami ach czemu już teraz:no::-(

reklama
Mój Filip nie miał żadnego chodzika i nawet nie myślałam o kupnie wtedy.. sam się jakoś nauczył chodzić najczęściej podnosił się i stawał przy meblach, łóżku itp
Zaczął stawiać kroki jak skończył 10 miesięcy :) mając roczek już dreptał śmiało z bananem na twarzy:tak::-)
na swoje 1ur dostał jeździk od chrzestnej i na nim też się uczył ćwiczyć nóżki aby były silne:happy: nikt nawet nie pomyślał o chodziku...:no:

Do góry