reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Paula i Gie-goska wasze starszaki to chodza do przedszkola?
moja Maja chyba pojdzie dopiero od wrzesnia do przedszkola:-)mam nadzieje ze sie dostanie bo na prywatne mnie nie stac!!
A nam dzisiaj przyszedł w koncu obraz do salonu, który sobie wybraliśmy z M :-) Jak Wam się podoba? - Jest to róża w takiej nowoczesnej wersji :-D

Na razie stoi w częściach ;)

Kasiu super ten obraz ja juz jakis czas temu chcialam tez taki skladany ale m stwierdzil ze nie wiadomo jak to na zywo wyglada...Wy gdzie go kupowaliscie??Bo ja na allegro takie ogladalam i jak sa wykonane??
Kasiu a moze Sebusiowi zeby ida ze taki niespokojny??moj Kacper tez jest ostatnio niespokojny i raczke pozera caly dzien

Dziewczyny ciesze sie ze Kacper Wam sie podoba:-)

Wita wieczorowa pora

Moje dziecko poinformowało mnie dzisiaj" "mamusiu jesteś zasmucona",
musiałam niezła miec mine jak go "przytarmosiłam" do domu, brudny, mokry a perspektywa prania nie napawała mnie oprymizmem. Ganiałam za nim wszedzie.Robi sie czwarte, kombinezon, kurtka z dzisiaj, kurtka na zmane i ocieplane spodnie(po wczorajszym wypadzie), rekawiczki, czapka + cała sterta domowego.... ech
Dzisiaj wcinalismy tortille moje roboty, tzn mace" wrap tortillas" kupiłam (6sz/10zł dobra) a reszta robiłam. Jeszcze nie spotkałam dobrego dressingu czoskowego, zawsze sa jakies takie "sztuczne" lub "ciezkostrawne", U mnie podstawa to jogurt naturalny i czosnek w zabkach, A farsz: pomidory, ogorek kiszony,.ogorek konserwowy, brokuła gotowana, kukurydza, sałata lodowa, papryka czerwona i inne........
Wyszło smacznie.........

Patrysia tak własnie myslałam.
Własnie boje sie zeby nie złapac depresji w zimie, przy dwojce, siedzac w domu.
Ale mam wielka nadzieje ze Emek dostanie sie do trzylatkow (papiery mam złozyc w marcu, juz bylismy dwa razy i młodemu sie podoba, tanczył, spiewał)
A ja zajme sie domem, firma i maluszkiem (beda spacery w zimie codziennie) a po południu Emkiem.
A tutaj masz obrazy jest ich naprawde duzo:
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Pyszczku tez polecam Viburcol, obraz w deche.Gdzie bedzie wisiał?
Kiedys myslałam o tryptyku w sypialni nad łozkiem, z motywem afrykanskim.

Kinga to tak w sam raz zaczełas, zeby latem wskoczyc w bikini w rozmiar 34?Co lubisz fotografowac najbardziej?
A gdzie bedziecie malowac, masz wybrane kolory? Wszystkie sciany jednym kolorem? Ja mam w kazdym pokoju po dwie sciany jednym kolorem, dwie innym, tzn tez sam kolor tylko o pare tonow ciemniejszy.
Na stronach np.dekoralu, deluxu mozna zrobic wizualizację, wybierasz pomieszczenie najbardziej podobne do Twojego, jest kilka korytarzy, sypialni, salonow i zestawiasz kolory. Widzisz jak "graja" ze saba. Tylko jest jedem minus, trzeba miec jak najbardziej naturalne ustawienia monitora.
Dekoral.pl - Farby do ścian i sufitw. Kolory, ktre inspirują
http://www.dulux.pl/c_mp_index.html
a na stronie dulux to wejdz w -Kolory
transparent.gif
Mouse Painter

mamo05
to pisałam wczesniej wiec tylko kopiuje, zebrane informacje, sama ich nie wyprobowałam
Coreczka:
1.Podstawa regularne cylke (tutaj z reguły przy cyklach 28/29 dniowych owulacja 13/14 lub 14/15 dnien) , albo dobra znajomosc swojego ciała czyli wiedziec kiedy bedzie owu, nawet przy cylkach nieregularnych (mierzyc temp, sprawdzac sluz itp)
i wtedy działac 2-3 dni przed owu, licza sie godziny czyli conajmniej 48h przed owu, a nie ze np przytulanko we wtorek poznym wieczorem np.23 a owu w czwartek np 7 rano to nie dwa dni !!to 32h przed czyli mniej niz 1,5 dnia
2. Najlepiej zaczac jak @ sie skonczy, działac co 1,5-2 dni, i zakaczyc conajmniej na 48h przed owu
3.Dieta bogata w wapn i magnez,stosowana na3-2 miesiace przed staraniami,
Najwięcej wapnia zawierają - sery żółte, twarog
Bogate w wapń są: sardynki w oleju lub pomidorach (jedzone z ośćmi), warzywa zielone (np. szpinak, jarmuż, brokuły, natka) oraz strączkowe (m.in. soja. fasola, groszek)., magnez - znajdziesz w pieczywie pełnoziarnistym, ryżu, orzechach, siemieniu lnianym, groszku, czekolada, ciastka, migdały
Unikac: cytrusow, pomidorow, bananow, wedlin,kawy to na chłopca (sod i potas)
4. zaleca się pozycję klasyczną z przodu oraz późniejszy orgazm kobiety
5.Branie leków hormonalnych zwiększa szansę na dziewczynkę
6.Późniejszy wiek matki zwiększa prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki
7.Praca siedzaca u mezczzn, kierowcy, praca w biurze, sprzyja płodzeniu dziewczynek
8. Noszenie obcisłej bielizny u mezczyzn, zwieksza prawdopodobienstwo dziewczynki (plenniczki Y gina podczas grzania, przetrwaja tylko X)
9.Sprawdz jak to jest u meza w rodzinie, po lini meskiej, czyli jezeli jego ojciec płodził samych synow , jego dziadek rowniez to on tez, jak przewazaja kobiety a tylko rodzynki to faceci, to pewnie bedzie babeczka, dwojka dzieci tej samej płci o niczym nie swiadczy to moze byc czysty przypadek.
10. To co traktowac nalezy z przymrozeniem oka czyli chinska faza ksiezyca, jak sie zgadza... to dobrze, a jak sie nie zgadza ...to tez dobrze, tu mozna sobie zaplanowac płec na nastepne miesiace,lata.....
Planowanie płci dziecka. Chłopiec czy dziewczynka? - *-spam-*

To chyba na tyle, jak sie do tego zastosuje na pewno zwiekszysz % szanse na babeczke.... i powiesz sobie ze zrobiłas co mogłas (przynajmniej starałas sie spełnic marzenia )
a bedzie to co Bozia da.... oby zdrowe...........!!! i tak zawsze kochane i wyczekiwane!!!!.

do dzieła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Ja właśnie pooglądałam sobie obrazy na Allegro i się napaliłam na taki :tak: są dość drogie dlatego spróbuję wylicytować jakiś ;-)

Kindzia współczuje prania....to gdzie Twój synek tak się wybrudził? w białym śniegu? hmm... mój też sie wyszalał dzisiaj na dworze, ale wrócił mokry nie brudny ;-):tak:
zrobię kiedyś takie rortille jak dostane te placki....gdzie je kupiłaś?

Ja planuję w niedziele zrobić walentynkową kolację i upichcić Kuszące kurczę ;-):-)

Paula własnie problem w tym ze ten snieg nie był biały tylko taki pomieszana z piachem, a bylismy w parku przewaznie.......
W stokrotce były, dobre, polecam....

Robiłam kiedyś tortille ale z ciasta naleśnikowgo i nadzienie warzywami i kurczakiem :tak: coś a'la Twistery jak z KFC i też były pyszne :tak: zrobię niedługo tylko muszę gdzieś kupić te placki do Tortilli :tak:

Patrysiu a ja od zawsze miałam chrapkę na taki obraz :) kiedyś parę lat temu chciałam nawet sama taki zrobić - pociąć duże zdjęcie na małe prostokąty i powiesić w antyramach obok siebie tak aby tworzyły jedną całość :-D ale nigdyy nie zrealizowałam tego pomysłu :)
Teraz są już fajniejsze rzeczy..

Gosiu my kupiliśmy ten obraz tutaj www.tryptyki.pl Kolory super, nawet ładniejsze niż na zdjęciu, już powiesiliśmy na ścianie i super wygląda, ale obraz został trochę źle wydrukowany, tzn dwa elementy nie są idealnie dopasowane do siebie, bo wiesz jest tam dużo takich smug które tworzą tę różę i nie wszystkie idealnie popadają na siebie, dlatego się trochę wkurzyliśmy, ale po powieszeniu okazało się że tego tak bardzo nie widać bo jest odstęp między tymi elementami :)

A co do Sebusia to pediatra na szczepieniu zaglądała mu do buźki i mówiła że jeszcze zębów nie widać, więc chyba to nie to...Ale samo szczepienie chyba tak na niego podziałało :confused2:

Kindzia obraz już wisi w salonie, od razu ja się wchodzi po lewej stronie, na tej ścianie nic nie ma, nic przy niej nie stoi więc ładnie się wkomponował :)
Wiesz mi sie podobają też inne motywy, dużo jest fajnych. My się wahaliśmy między tym co kupiliśmy a tym :

Cieszę się że Wam się nasz obraz podoba :-)

Paula widzę z tego linka od Kindzi że na allegro można taniej kupić i też sa ciekawe :tak: Także próbuj :)

A wymiary naszego to 150 na 100 cm.

Gosiu super Kacperek wygląda, rośnie szybko, ładny chłopczyk :tak::-)

Dobrej Nocy! :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Pyszczku
wybraliscie dobrze, ten co macie ładniejszy
w salonie fajnie wygladaj te obrazy, czesto na zdjeciach sa powieszona nad wypoczynkiem lub nad komoda.
A co do Sebka, na 100% nie zeby, za wczesnie, mojemu wyszedł pierwszy jak miał 4 miesiace i mowiono ze to bardzo wczesnie. Jeszcze zdazysz zwałac wine na zeby. Jak Ci zacznie "marudzic" w wieku 5-6-7-8-9-10 miesiecy.
Co by nie było to zawsze zwałałam na zeby..........

Do góry