reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam was babeczki...

Czrodziejko ja zmywałam ale z tego co mi wiadomo to moje koleżanki nie zmywały.... miałam ten sam problem... pocharatane i zakrwawione sutki .. wiem co czujesz i współczuję mocno... Dla pewności poczytaj co pisze w ulotce... ja gdy posmarowałam brodawki to wywalałam cyce na wierzch i chodziłam po domu z biustem na wierzchu... a cycoliny miałam tak wielkie i napęczniałe że mój M nie mogł się na nie napatrzeć,... ale pokarmu nie miałam nic... tzn miałam ale bardzo malutko, po kilku podejściach z laltatorem odessałam 20 ml.. pchi a co to było dla mojego głodomora!!! Jak on w 3 dobie życia pił 60 ml mleczka Nan.. aż sie lekarka nadziwić nie mogła że on tak dużo je... i po takiej porcji sobie solidnie beknoł, oddał to co by mu miało zalegać... i spał 1.5 h i jak się obudził to płakała bo był głodny... więc zazdroszcze dziewczyną którym noworodki śpią po 5 h w nocy!!! bo ja co 1- 1,5 h wstawałam... on pił jakieś 15-20 minut później zanim beknoł i zanim mu pieluchę zmieniłam to minęła godzina i on znów się budził...o jak se przypomne!!!

Paula mój Czarek też ma problemy ze stopami jak pisałam wcześniej... Kupiłam mu buty takie specjalne, z wycięciem na stopy i mocno usztywniane w kostce.. A i najlepiej by było gdyby twój synuś siedział po turecku... to mi pani doktor radziła. A i chciałam się pochwalić że mó synuś powiedział do mnie dziś ... DAJ!! i POKAS ! ( pokaż) ale mi się serce uradowało!!!! szczęsliwa jestem strasznie:-):-) i tak wyraźnie.... i ciągle cośtam sobie gada po swojemu:-D:-D:-D

reklama
... A i chciałam się pochwalić że mó synuś powiedział do mnie dziś ... DAJ!! i POKAS ! ( pokaż) ale mi się serce uradowało!!!! szczęsliwa jestem strasznie:-):-) i tak wyraźnie.... i ciągle cośtam sobie gada po swojemu:-D:-D:-D
no brawo zaczynają się słówka tego typu :) a zobaczysz jak zaraz bedzie łączył słowa w zdania i zagada cię na zabój :tak::-);-)
U nas Filip cały czas coś mówi... dużo komentuje i strasznie lubi opowiadać daną historię np co robił w ciągu dnia jak itd... :) mały gaduła nasz.
Pamietam jak się martwiłam ze nasz synek mało mówi i bedzie pewnie problem... a tu nawet nie wiedzieć kiedy a zaczął nawijać jak stary:happy:
Trzeba bardzo uważać teraz co się przy nim mówi bo powtarza cwaniak... i ma przy tym ubaw :sorry::-p

Paula życze ci aby synkowi dolegliwość płaskostopia szybko zanikła.

CZARODZIEJKA ja niezmywałam bo i właśnie dzięki temu były nawilżone i goiły się w tym kremie bo synek cześto niekiedy pije co bym co chwile musiała zmywac a to w sumie nie oto chodzi żeby były suchawe tylko nawilżane w tym kremie:tak:
DZASTINA suuuuper:-)

Dziekuje za kciuki :tak:

Witam.
Jeszcze raz dziękuję za gratulacje.

Czarodziejko, ja też miałam strasznie poranione piersi przez synka, aż do krwi i już w szpitalu lekarka zaleciła mi Bephanten maść. Smarowałam sutki po każdym karmieniu, a przed następnym nie zmywałam, nie było takiej potrzeby. Sutki wygoiły się dość szybko, a maść używałam również do pupci małego.

Dzastina super, że Czaruś już zaczyna mówić. Teraz jak się rozgada to ho ho, i tak jak Kinga pisze trzeba będzie uważać na każde słowo.

Jutro dopiero Tłusty Czwartek a ja już 2 pączki zaliczyłam :-p moja mama zrobiła takie pyszne pączki że jeszcze nigdy takich nie jadłam PYCHA!!! :tak:

Patrysiu rzeczywiście w tym DHA nie ma żelaza, będę musiała sie dodatkowo zaopatrzeć :tak: a magnez też trzeba brać?

Czarodziejko oby Bepathen pomógł :tak:

Dzastina a możesz pokazac jakie butki kupiłaś synkowi? no i brawa dla Czarka!!! zobaczysz że niedługo zaczenie zdaniami mówić :tak:

Ryba śliczny masz suwaczek :-)

Dobrej nocy dziewczynki! :happy:

Witam dziewczynki,
Dzastina teraz dopiero doczytałam , że sie martwisz ze synus nie mówi ....
Kochana mój Tomek w podobnym wieku , a też nie mówi...poza kilkoma podstawowymi słowami czasem mu sie wyrywają słówka ale mało , gada coś tam po swojemu ....niczym sie nie martw , mój Filip też późno zaczął mówić , dzisiaj jest jednym z lepszych uczniów w grupie , a ostatnio jadąc samochodem z nim musiałam mu powiedzieć : "KOchanie bardzo cie kocham nad życie wręcz , ale czy mógłbyć na 5 minut przestać mówić " myslałam ze juz oszaleje bo jakoś do mamy mojej jechałam , próbowałam zebrac myśli i zapalnowac kolejne dni , a jemu sie buzia nie zamykała :)
wytrzymał jakies 40 sekund.
Więc nic sie nie martw , jeszcze za tym zatęsknisz :)

Paula , jak masz dobre wyniki to nie musisz brac żelaza , ja bardzo źle tolerowałam żelazo , miałam okropne bóle zołądka trwające ok 2 godzin, normalnie podobne do skurczy przy porodzie .....wyłam !!!!a miałam straszna anemie wiec zdarzyło sie ze musiałam mieć kuj w dupsko:)

wszystkie was pozdrawiam :)

Dziękuję Anufifi kochana moja za słowa otuchy... już się tak bardzo nie martwię... wcale nie jest tak żle. Pojechałam z nim do przedszkola i bardzo ładnie bawił się z dzećmi a uśmiech z buzi mu nie znikał.. biegał i szalał i piszczał. I była ze mną dziewczyna której syn zaczoł mówić jak skończył 4 lata... więc chyba jeszcze nie jest źle... może już nie długo będzie trajkotał:-):-):-)

Paula dla ciebie butki załączam... na jednym zdj ładnie widać jak jest wyprofilowany środek... tylko nie wiem czy będzie dokładnie widać...

Coś tych fotek dodać nie mogę..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam!!
Wczoraj miałam taki zwalony humor i zawalony dzień... że nie chciało mi się na BB wchodzic:confused2:
Wózio oczywiście jest:tak::biggrin2: Najpierw rano po wózio (z teściową byliśmy bo nam sponsorowała) potem wpadła przyszła chrzesna Tomaszka na pogaduchy, potem z m na zakupki obiadowe bo nie mielismy wczesniej czasu:eek: A po zakupach ja od razu na szkołę rodzenia:confused2: Nie miałam sily, oczy mi się same na szkole rodzenia zamykały. Aaa! No i po szkole jak wrociłam to wpadła kolejna nasza znajoma i siedziała długo:wściekła/y: Obiad późno był, prawie kolacja:angry: Normalnie szok:szok: A potem jeszcze wujek zadzwonił i szafy nie będzie:angry:Ale już sobie z M darujemy tą szafę, eh.. wygadałam się:-D
No ale najważniejsze że wózio jest:happy: Dziś będziemy sobie sprzątac w mieszkanku i ukladac w starej szafie by wszystko się pomieściło:tak:No i mebelki przestawimy tez:tak:

reklama
Już ;-)

Załączniki

• but1.jpg
    but1.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 25
  • but2.jpg
    but2.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 28
Do góry