reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ponawiam pytanko

do ge-goska, Pyszczek,Patrysia86, Agniesiak85 i do wszystkich siwzo upieczonych mam syneczkow

Pytanko
dziewczynka : 2-3 dni wczesniej
a chłopiec: codziennie czy tylko w owu? jak to w koncu jest??????
zbieram informacje..........................

Kochana my sie serduszkowalismy przed owu z 3dni wczesniej i jest chlopiec wiec chyba reguly nie ma poza tym ja nie wierze w planowanie plci:-)to tam na gorze jest zapisane:-)

Kasiu duzo wazy juz Sebus ja podejrzewam ze Kacper wazy ok 7kg i ma 68cm mierzylam go w tamtym tyg!!

reklama
Czesc cioteczki!
Melduje sie po dluzszej nieobecnosci!
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i bez wyjatku!
Teraz nie bede nadrabiac zaleglosci bo nie bylo mnie miesiac, ale napisze ktotko, ze u nas w miare ok.
Pisze w miare, bo Macio na okraglo choruje, wiec juz 2gi tydzien jestesmy nad morzem i jest na razie ok, Alanek ladnie rosnie, przez pobyt nad morzem przenioslam mu szczepienie za tydzien. Ale tutaj po 2ch dniach tak kaszlal, ze wezwalam do domu pediatre i co? Na 99% jest alergikiem moje sloneczko. Na kurz, pierze, czyli chyba roztocza. Dostaje 2x dziennie kropelki i ma od razu mniejsza skaze, mniejszy katar i zero kaszlu. I najwazniejsza wiadomosc-lada dzien pokaza mu sie dolne jedynki! Tak powiedzial dr i chyba prawda, bo od 2tyg nie spi ani w dzien dobrze, ani w nocy(a sypial po 5.5godziny), slini sie i rzuca sie na swoje piesci. A dr powiedzial, ze widzi juz piekne zalazki zebow. I jeszcze jedna dobra wiadomosc-nadal karmie piersia.
A teraz zmykam, bo wlasnie sie obudzil, musze go prebrac i idziemy na spacer. Zajrze wieczorkiem!
Ale sie za Wami stesknilam!!!

Dzień dobry :-)
Ja tylko na chwilkę bo zaraz idziemy na spacerek :tak:

Tusiu dziękuje za odpowiedź :happy: my właśnie też mamy robić takie ćwiczenia i nosić buty z usztywnianą piętą i wkładką :tak: a powiedz mi jak często robiliście te ćwiczenia?

Royanna nareszcie się odezwałaś bo już myślałyśmy że o nas zapomniałaś ;-) cieszę się że u Was wszystko dobrze, jak widać nadmorskie powietrze pasuje chłopakom :tak: szkoda że Alanek ma alergie ale dobrze że rozpoznana i kropelki pomagają to przynajmniej sie nie męczy biedaczek....co do ząbków to bardzo szybko mu wychodzą, znam jedną dziewczynę co jej córeczce jedynki wyszły w 4 miesiącu :tak: więc pewnie i Alankowi tak wyjdą :tak: fajnie że karmisz piersią :happy: buziaczki dla Was!

Gosiu to Kacperek duży jest :tak:rośnie jak na drożdżach ;-):tak::-)

Pozdrawiam Was babeczki :-)
Miłego dnia :-)
Buziaki

Paula-starałam sie ćwiczyc z nim codziennie przed kąpielą,ale to rożnie było
bo czasem to było 5min.a czasem 20min.a zdarzało sie ,ze i wcale nie chciał.:baffled:
Ogólnie nie zmuszałam go a najlepiej to w lecie szło bo ganiał na basaka po trawie
a sposobem był basen bo siedział sobie a ja mu wrzucałam rózne przedmioty a on stupkami je wywalał,a ze lubił być długo w wodzie to szło poćwiczyć.:tak:
Royanna -fajnie,że zajrzałaś bużka.zdrówka dla Maciusia.
a z ząbkami to tak mój synio na początku 4miesiąca miał już dwa ząbki te dolne.:-p

WITAM:-)
U nas dobrze ale martwie się siostrą bo wczoraj trafiła do szpitala ze skurczami i teraz leży pod kroplówką bo szyjka się skraca rozwarcie juz ma no i teraz dalej krwisty czop odchodzi i to zaniepokoiło gina a jest w 34 tc i w sobote o ile dobrze pamiętam zaczyna dopiero 35 tc:-(gin za duzo czasu jej nie daje ale ja myśle że jak bedzie miała upór w głowie to się uda do 36 tc wytrzymać i oby!
ponawiam pytanko

do ge-goska, Pyszczek,Patrysia86, Agniesiak85 i do wszystkich siwzo upieczonych mam syneczkow

Pytanko
dziewczynka : 2-3 dni wczesniej
a chłopiec: codziennie czy tylko w owu? jak to w koncu jest??????
zbieram informacje..........................
z tego co ja wiem to najlepiej te 3 dni przed owulką zakończyć staranka to wtedy na dziewczynke większy % a na chłopca hmm ogólnie to non stop nawet i po owulce (bo też wiem ze i jeden dzien po można też zajsć no chyba że się myle)a najlepiej tak jak pisały dzień przed i w owulke:tak:ja serduszkowałam 2 dni przed i jest Alanek;-)
Czesc cioteczki!
Melduje sie po dluzszej nieobecnosci!
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i bez wyjatku!
Teraz nie bede nadrabiac zaleglosci bo nie bylo mnie miesiac, ale napisze ktotko, ze u nas w miare ok.
Pisze w miare, bo Macio na okraglo choruje, wiec juz 2gi tydzien jestesmy nad morzem i jest na razie ok, Alanek ladnie rosnie, przez pobyt nad morzem przenioslam mu szczepienie za tydzien. Ale tutaj po 2ch dniach tak kaszlal, ze wezwalam do domu pediatre i co? Na 99% jest alergikiem moje sloneczko. Na kurz, pierze, czyli chyba roztocza. Dostaje 2x dziennie kropelki i ma od razu mniejsza skaze, mniejszy katar i zero kaszlu. I najwazniejsza wiadomosc-lada dzien pokaza mu sie dolne jedynki! Tak powiedzial dr i chyba prawda, bo od 2tyg nie spi ani w dzien dobrze, ani w nocy(a sypial po 5.5godziny), slini sie i rzuca sie na swoje piesci. A dr powiedzial, ze widzi juz piekne zalazki zebow. I jeszcze jedna dobra wiadomosc-nadal karmie piersia.
A teraz zmykam, bo wlasnie sie obudzil, musze go prebrac i idziemy na spacer. Zajrze wieczorkiem!
Ale sie za Wami stesknilam!!!
no kobitko wkońcu:-)bardzo się ciesze że ogólnie jest dobrze tylko szkoda że Maciuś tak chorubska łapie i że Alanek ma alergie co zdrówka syneczkom jak najwięcej życze i staraj się zaglądać do nas częściej:tak:ps.super że ząbki już chcą wyjsć mój synek późno dostał;-)

GIEOSKA PYSZCZEK no to wam skarbusie rosną:-)suuuuper:-)
NADIA no właśnie a co u ciebie kobitko czyżbys na porodówce już była:eek:;-)

ja was tak czytam czytam... ale nie mogę nic napisać :zawstydzona/y:
jestem do niczego ostatnimi czasy:-(
Jak będzie mi lepiej odezwę sie do was moje drogie.
Tymczasem pozdrawiam serdecznie wszystkie was bez wyjątku.
Buziaki

Hejka :-)
My już po spacerku :tak: teraz wypiję herbatkę i muszę ogarnąć trochę w kuchni....
Kupiłam ten Feminatal DHA co mi gin poleciła ale on kosztuje 50zł!! :eek: i opakowanie starcza na miesiąc :-( no cóż....:baffled:

Tusia dziękuje :happy: my też musimy zacząć ćwiczyć i właśnie chyba pora przed kąpielą będzie dobra :tak:

Patrysiu trzymam kciuki za siostre aby udało jej się dotrzymać do tego 36tc :tak:

Kinga życzę poprawy samopoczucia :tak: uśmiechnij się :-);-)

Hejka :-)
My już po spacerku :tak: teraz wypiję herbatkę i muszę ogarnąć trochę w kuchni....
Kupiłam ten Feminatal DHA co mi gin poleciła ale on kosztuje 50zł!! :eek: i opakowanie starcza na miesiąc :-( no cóż....:baffled:
tani to on nie jest no ale jak lekarz zalecił i ma ci pomoc to trzeba brać:))

My z rana też z Filipkiem byliśmy na spacerku. Teraz obiad i po obiedzie mam w planie jeszcze jedno wyjscie bo pogoda dopisuje.
A wieczorem pewnie kolejny filmowy wieczór:) ostatnim razem oglądałam Eden Lake i Paranormal Activity ekstra trilery. polecam :tak:

PAULA ja brałam Feminatal N i kosztował 30 zł czy 40 zl już teraz nie pamiętam teraz ale było na 2 miesiące i powiem że ten jest lepszy bo ma w sobie już żelazo a DHA nie ma i wtedy trzeba dodatkowo bo anemia itp.:tak:

reklama
Witajcie babeczki

dzieki za wszelkie odowiedzi....Dziś mały karmiony jedna piersią bo drugą tak mi scheretał i rozranił ze sie tylko opił mojej krwi.....caly dzien kurowalam brodawke i jest lepiej....sprobuję go na wieczór prystawić..mam nadzieje ze nie bedzie znowu krwi bo inaczej to nie bede mogla karmic bo niby jak? A znowu ta druga piers którą go przez caly dzien karmilam tez ledwo zipie...nie jest poraniona ale szczypie...bo ileż moze byc tarmolona....
Ehhhhh cięzka sprawa z tym karmieniem!!!!!!
A moze to ja mam takie suciory wrazliwe..no nie wiem:eek::eek::eek::eek:

Aha: Dziewczyny Czy to prawda ze BEPATHEN trzeba zmywać z piersi przed karmieniem?????

Do góry