reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Byliśmy z Kacprem u ortopedy i niestety ma płaskostopie, musi nosić buty z usztywnianą piętą i wkładką ortopedyczną a także robić ćwiczenia stópek....za pół roku do kontroli.

Mieliśmy dokładnie to samo jak był mały po roku było juz ok.i u was tez tak bedzie.:tak:
a co do toxo to masz racje nie moge tak myśleć.

reklama
Cześć Dziewczyny!
Nie udzielam się na tym wątku, postanowiłam jednak napisać do Was, bo czytałam sobie Wasze posty i pomyślałam, że jesteście bardziej "doświadczone" w interpretacji różnych objawów, wykresów itd. W końcu planowanie płci to już wyższa szkoła jazdy:-)
Jeżeli któraś z Was miałaby chwilę czasu i ochotę mi pomóc byłabym bardzo wdzięczna. Oto mój problem:
Od trzech cykli staram się o dziecko, na razie bezowocnie. Cykle mam 27-29 dniowe. Zawsze wyraźne objawy owulacji: śluz i ból owulacyjny. Do tj pory owulacja zawsze występowała u mnie ok.13 dnia cyklu. Temperaturę mierzę dopiero w tym cyklu, więc nie mam porównania. Pierwszy dzień ostatniej @ 2 lutego, obecnie 8 dzień cyklu, jeszcze trochę krwistych plamień. W trakcie miesiączki miałam wrażenie, że oprócz krwi jest domieszka śluzu (?). Wczoraj byłam u mojej ginekolog - okazało się,że na prawym jajniku mam pęcherzyk 23 mm (powiedziała, że to nie torbiel, tylko normalny pęcherzyk owulacyjny) - wcześniej miewałam w 10 dc najwyżej 20 mm. Powiedziała, że jeszcze nie pękł. Trochę mnie jajnik prawy jakby zaczyna pobolewać, szyjka nisko, chyba zamknięta (ale nie jestem w tym dobra). Test owulacyjny wczoraj wieczorem i dzisiaj rano ujemny do bólu. Temperatura:
03.02 (2 dc) - 36,7
04.02 - 36,6
05.02 - 36,5
06.02 - 36,6
07.02 - 36,7
08.02 - 36,85 (zanim zmierzyłam, wstałam z łóżka)
09.02 - 36,6
Co myślicie kochane? Była już owulacja? Bo zupełnie zgłupiałam... Normalnie bym głowy nie zawracała, ale mój mąż jest trudno dostępny z uwagi na pracę i nie mam go pod ręką codziennie...:-(
Wiem, że się strasznie rozpisałam i może to być nudne, ale gdyby któraś z Was mogła skomentować to będę bardzo wdzięczna.

Witam

Ale zima... brrr
Nie załatwiłam wszystkiego, trudno, chyba zleciałam z 10 kioskow zeby kubic rzeczpospolita z płyta "mała ksiegowosc cz2",( wczoraj dostałam cz1)
i nigdzie nie było, w kazdym kiosku dostawali po 1 max 3 egzeplarze i juz o 7 nie było............ Dziennik tez wczoraj przegapiłam a był z płyta............. trudno:(

gie-oska jeszcze tylko wielkie sprzatanko i juz na swoim:) cieszymy sie z Toba
patrysia86 po wizycie i wszystko oki, fajnie
daian mnie tez sie wydaje ze owu u Ciebie jeszcze nie było,
moze owu bedzie wczesniej niz w 13dc np w 9 lub 10
łap meza i do dzieła a
po przytulankach nogi w gore.......... powodzenia

Miłego.........

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny! Jestem wdzięczna za pomoc. Po prostu nie wiedziałam, czy ufać testom, czy nie, bo ewidentnie wskazują, że jajo jeszcze siedzi:-)

A u mnie była w nocy tragedia:szok:Miałam taki ból brzucha i krzyża.. o 23:00.. no i biegunkę straszną, sama woda praktycznie:sorry: Wzięłam nospę i przeszło.. ale to już mi sie zdarzylo drugi raz w ciągu 3 dni.. nie byłam na IP bo przeszło po nospie.. Moze to jakies skurcze przepowiadające?? Już sama nie wiem..:sorry:
Dzięki Dziewczyny! Jestem wdzięczna za pomoc. Po prostu nie wiedziałam, czy ufać testom, czy nie, bo ewidentnie wskazują, że jajo jeszcze siedzi:-)
Owu jeszcze nie miałaś.. ale pamiętaj, że test owulacyjny robi sie po południu, codziennie o tej samej porze:) Powodzenia!!:-)

No własnie nie wiem:eek: Ale po nospie mi przeszło, więc chyba jeszcze nie.. Bo za wczesnie na poród.. Tak się zastanawiam... bo jak mi sie zaczną już te skurcze porodowe a ja bez przerwy będe łykac nospę to się ten Tomasz nie urodzi wkoncu.. bo jak? Jak ja będe łykac nospę i nie będe wiedziec czy to TO czy nie..:baffled:

Tak się zastanawiam... bo jak mi sie zaczną już te skurcze porodowe a ja bez przerwy będe łykac nospę to się ten Tomasz nie urodzi wkoncu.. bo jak? Jak ja będe łykac nospę i nie będe wiedziec czy to TO czy nie..:baffled:

spokojnie... to sa przepowiadajace,
modl sie zeby te krzyzowe przeszły bo ja miałam, koszmar, co dziesiata rodzaca je ma wiec moze nie trafisz, bolą na maxa a nic nie daja.... mozna sie wykonczyc.
urodzi sie urodzi, jak sie porod zacznie to nospa juz nic nie pomoze:):):).............. nospa juz nie powstrzyma boli porodowych... nie zadziała...

trzymaj sie
juz blisko........................

A jeszcze
biegunka to nic niezwykłego, organizm sam sie przygotowuje na porod i oczyszcza.................

Miłego.................

Ostatnia edycja:
reklama
Agniesiak współczuje bóli ale dobrze że Nospa pomogła....dziwne trochę z tą biegunką....czy takie mogą być objawy zbliżającego się porodu? a może złapałaś jakiegoś wirusa? hmm...

daian tak jak dziewczyny pisały jeszcze owu nie było...zatem powodzenia!!! :tak:

Anufifi śliczny nowy suwaczek masz :-) a Tomeczek jaki fajny na tym zdjęciu z plaży :-)

Tusia a jakie mieliście zalecenia od ortopedy?

Gosia no pewnie że będziecie jeszcze wszystko sobie dopracowywać :tak: najważniejsze że już będziecie mieszkać na swoim :tak: będziecie powoli upiększać swoje gniazdko :tak:

Patrysiu ciesze się że wszystko dobrze że wizyta położnej pozytywna :tak:

Kindzia szkoda że nie udało Ci się wszystkiego załatwić....a Ty z Emkiem tak po tym mieście biegałaś?

Czarodziejko co u Was? dawno się nie odzywałaś....

Do góry